Makronella
26-04-10, 17:51
Fiskeform med kokosmelk (http://mitthemmeliglivsomblogger.blogspot.com/2010/04/fiskeform-med-kokosmelk.html)
Da jeg var og handlet i dag passerte jeg fiskedisken i butikken og der lå de fineste fiskefileter og fristet, så jeg fikk med meg en fin torskefilet og tenkte denne kunne bli til fiske-formen i lchf-bloggen (http://lchf-bloggen.blogspot.com/2010/04/torsk-med-reker-og-avocado.html) , Vel hjemme oppdager jeg at det var ikke mye av det som var i den retten som nå var på mitt kjøkken annet fisk og en boks med reker og en halv avokado.
Dermed må planer endres. En ildfast form smøres, fisken legges i og krydres med cemo fiske-krydder - min favoritt.
http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S9Wxym_xDAI/AAAAAAAACnI/jjahM5Xbhqg/s400/DSCF0497.JPG (http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S9Wxym_xDAI/AAAAAAAACnI/jjahM5Xbhqg/s1600/DSCF0497.JPG)
Deretter et solid dryss med purre , brokkoli rød paprika -og den halve avokadoen. Boksen med reker får og plass - eneste osten jeg har er gouda i skiver -denne skjærer jeg i strimler og strør over formen.
http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S9Wx2pxFJwI/AAAAAAAACnM/Tr3THt7rkRA/s400/DSCF0498.JPG (http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S9Wx2pxFJwI/AAAAAAAACnM/Tr3THt7rkRA/s1600/DSCF0498.JPG)
Så tar jeg frem noe jeg aldri noensinne har brukt , men kjøpt inn nå takket være Line (http://theshrinkingline.blogspot.com/) , en boks med kokosmelk og heller over (200 ml ) - dristig !! Null kjennskap til den annet enn det jeg har lest. Plasserer formen i ovnen på 225 grader og venter spent.
http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S9Wx5y9pYSI/AAAAAAAACnQ/ib8QWePaUV0/s400/DSCF0499.JPG (http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S9Wx5y9pYSI/AAAAAAAACnQ/ib8QWePaUV0/s1600/DSCF0499.JPG)
Etter 25 min er det hele ferdig.
http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S9Wx-CZ6akI/AAAAAAAACnU/znq8EKDVF2w/s400/DSCF0500.JPG (http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S9Wx-CZ6akI/AAAAAAAACnU/znq8EKDVF2w/s1600/DSCF0500.JPG)
Kokosmelken jeg synes det var lite av er helt anderledes enn jeg forventet i konsistens -den er tynn , men kjempegod og setter en litt annen og spennende smak på fisken. Slett ikke dumt og skal definitivt prøves igjen - og kokosmelk skal testes ut i andre retter også
http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S9WyFE-XSAI/AAAAAAAACnc/dkTXKvmp82k/s400/DSCF0505.JPG (http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S9WyFE-XSAI/AAAAAAAACnc/dkTXKvmp82k/s1600/DSCF0505.JPG)
Da jeg var og handlet i dag passerte jeg fiskedisken i butikken og der lå de fineste fiskefileter og fristet, så jeg fikk med meg en fin torskefilet og tenkte denne kunne bli til fiske-formen i lchf-bloggen (http://lchf-bloggen.blogspot.com/2010/04/torsk-med-reker-og-avocado.html) , Vel hjemme oppdager jeg at det var ikke mye av det som var i den retten som nå var på mitt kjøkken annet fisk og en boks med reker og en halv avokado.
Dermed må planer endres. En ildfast form smøres, fisken legges i og krydres med cemo fiske-krydder - min favoritt.
http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S9Wxym_xDAI/AAAAAAAACnI/jjahM5Xbhqg/s400/DSCF0497.JPG (http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S9Wxym_xDAI/AAAAAAAACnI/jjahM5Xbhqg/s1600/DSCF0497.JPG)
Deretter et solid dryss med purre , brokkoli rød paprika -og den halve avokadoen. Boksen med reker får og plass - eneste osten jeg har er gouda i skiver -denne skjærer jeg i strimler og strør over formen.
http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S9Wx2pxFJwI/AAAAAAAACnM/Tr3THt7rkRA/s400/DSCF0498.JPG (http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S9Wx2pxFJwI/AAAAAAAACnM/Tr3THt7rkRA/s1600/DSCF0498.JPG)
Så tar jeg frem noe jeg aldri noensinne har brukt , men kjøpt inn nå takket være Line (http://theshrinkingline.blogspot.com/) , en boks med kokosmelk og heller over (200 ml ) - dristig !! Null kjennskap til den annet enn det jeg har lest. Plasserer formen i ovnen på 225 grader og venter spent.
http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S9Wx5y9pYSI/AAAAAAAACnQ/ib8QWePaUV0/s400/DSCF0499.JPG (http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S9Wx5y9pYSI/AAAAAAAACnQ/ib8QWePaUV0/s1600/DSCF0499.JPG)
Etter 25 min er det hele ferdig.
http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S9Wx-CZ6akI/AAAAAAAACnU/znq8EKDVF2w/s400/DSCF0500.JPG (http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S9Wx-CZ6akI/AAAAAAAACnU/znq8EKDVF2w/s1600/DSCF0500.JPG)
Kokosmelken jeg synes det var lite av er helt anderledes enn jeg forventet i konsistens -den er tynn , men kjempegod og setter en litt annen og spennende smak på fisken. Slett ikke dumt og skal definitivt prøves igjen - og kokosmelk skal testes ut i andre retter også
http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S9WyFE-XSAI/AAAAAAAACnc/dkTXKvmp82k/s400/DSCF0505.JPG (http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S9WyFE-XSAI/AAAAAAAACnc/dkTXKvmp82k/s1600/DSCF0505.JPG)