View Full Version : Baconskilpadder
Dette tipset så jeg på Kostdoktorn's blogg (http://www.kostdoktorn.se/bacon-skoldpaddor). Krig fant oppskrift på denne siden (http://spicehobbit.livejournal.com/57738.html). Idéen er egentlig tatt fra "This Is Why You're Fat (http://thisiswhyyourefat.com/)". Lite visste de om at det faktisk er sunt å spise bare slik, hehe. Hvorfor kom de på denne geniale idéen først? :geip:
Tenk så kult å servere dette til gjester:
http://forum.lavkarbo.no/attachment.php?attachmentid=6960&stc=1&d=1273075158
Du trenger:
4 skiver bacon
75g kjøttdeig
ost (originaloppskriften sa cheddar)
pølse
Lag kjøttkaker i passende størrelse
http://forum.lavkarbo.no/attachment.php?attachmentid=6955&stc=1&d=1273074527
Flett sammen 4 skiver bacon og ta litt ost på
http://forum.lavkarbo.no/attachment.php?attachmentid=6954&stc=1&d=1273074392
Legg en kjøttkake på baconet og stikk inn pølsebiter (se neste bilde) og brett sammen kantene
http://forum.lavkarbo.no/attachment.php?attachmentid=6956&stc=1&d=1273074628
Kutt opp pølse (del i fire på langs) og stikk passende lange biter inn i kroppen (fire bein, ett hode og en hale). Hold dem på plass med tannpirkere hvis de ser ut til å ville vandre ut. Husk å kutte to små kutt til tær på den ene enden av føttene
http://forum.lavkarbo.no/attachment.php?attachmentid=6957&stc=1&d=1273074666
Legg skilpaddene på rist (med noe under som de kan dryppe på slik at du ikke må vaske hele ovnen etterpå) eller i en ildfast form.
http://forum.lavkarbo.no/attachment.php?attachmentid=6959&stc=1&d=1273074809
Stek på 175º i 45-60 minutter. Grill dem gjerne i 5 minutter på slutten for å få baconet litt sprøere.
Jeg tenker at enten bør man ha litt krydder i kjøttkakene, eller så bør man ha krydrede pølser.
Ja, synes de var drittøffe! Jeg viste bildet til kjæresten til storebroren min og hun sa: "Ååå, stakkars". "Neida, se litt nøyere", sa jeg. "Å! Kult!"
Akkurat samme reaksjon som sambu hadde då eg viste han bilda no nettopp! :lol:
Det ser jo veldig godt ut da :ja:
Krydre kjøttdeigen som du evn krydrer noen gode kjøttboller eller kjøttkaker og spe den litt ut med egg og fløte kanskje?
Disse må jeg bare lage i 7-årsdagen til eldste i høst, ungene kommer til å daue av glede! Men får jeg det til? Hjelp, det så avansert ut ...
Shrinking Line
05-05-10, 15:28
Nam nam nam, dette skal jeg helt klart prøve.
Min første tanke" næmmen dakkar, spiser hun skilpadde HEL? så slem!". Og etter en nøyere titt så så jeg hva "hodet" og "bena" var, hehe!
Her er en som har laget dem:
http://spicehobbit.livejournal.com/57738.html
Disse må jeg bare lage i 7-årsdagen til eldste i høst, ungene kommer til å daue av glede! Men får jeg det til? Hjelp, det så avansert ut ...
Hehe, jeg tenkte også på at det hadde vært kult å lage til barneselskap, hehe. Og nå har vi visst fått hjelp til å lage dem:
Her er en som har laget dem:
http://spicehobbit.livejournal.com/57738.html
Ah, så greit. Jeg fant bare bilder på sidene jeg fant. Takk skal du ha! Da oppdaterer jeg hovedinnlegget og så er det tid for å prøve oppskriften igjen. :snill:
Hehe, jeg tenkte også på at det hadde vært kult å lage til barneselskap, hehe. Og nå har vi visst fått hjelp til å lage dem:
Ah, så greit. Jeg fant bare bilder på sidene jeg fant. Takk skal du ha! Da oppdaterer jeg hovedinnlegget og så er det tid for å prøve oppskriften igjen. :snill:
Vær så god :) (eller hvordan det skrives...)
De skal jeg lage når far kommer hjem.
Elizabethcita
05-05-10, 20:28
Kult!! Denne skal jeg definitivt lage og servere til lillebrorsan!! :)
Hva med en kjøttbaby? :lol:
http://29.media.tumblr.com/tumblr_kpplpcsOry1qzvnxpo1_500.jpg
Jeg stekte kjøttkakene på forhånd og så puttet dem i bacon. Hm, tror nok det hadde vært lurere å kutte ut forstekingen. Nå ville jo ikke pølsene henge på. Men hvis den er rå, så kan man jo stikke pølsene ett stykke inn i kjøttkaken.
Hva med en kjøttbaby? :lol:
Jeg ser ikke bildet ditt, men googlet "meat baby" og fant. :lol:
Eventuelt kan man også lage en hodeskalle av skinke:
http://www.thedailygreen.com/cm/thedailygreen/images/meat-skull.jpg
OK, ikke helt det samme siden det ser ut til å være hodeskalle med tynne skinkeskiver utenpå.
Sjekk denne da, baconpizza, bunnen er laget av bacon!
http://27.media.tumblr.com/i2dw5nf19jwzmr5r2I3uHqs1o1_r1_500.jpg
Men hvor står egentlig oppskriftene? Må man kjøpe boka for å se dem, er alle disse i boka?
StegforSteg
06-05-10, 08:19
:D
Kult - tror jaggu det blir baconskilpadder på meg og barna 17 mai :D
Ferskenbeinet
06-05-10, 08:22
Utrolig kule, de skal jeg jammen meg lage neste uke, eller muligens i helga! Hva serverer man av tilbehør til slikt? (til høykarbere?) Blir det en skilpadde pr person eller?
Utrolig kule, de skal jeg jammen meg lage neste uke, eller muligens i helga! Hva serverer man av tilbehør til slikt? (til høykarbere?) Blir det en skilpadde pr person eller?
Jeg lagde av 100g kjøttdeig, 100g bacon og tja 30g pølse, så jeg klarte en hel skilpadde med litt saus. Men har man mye tilbehør så blir det kanskje litt mye med en hel skilpadde... Dette er jo bare kjøtt, så man kan jo servere det til grønnsaker og saus som en "normal" middag.
Sjekk denne da, baconpizza, bunnen er laget av bacon!
http://27.media.tumblr.com/i2dw5nf19jwzmr5r2I3uHqs1o1_r1_500.jpg
Men hvor står egentlig oppskriftene? Må man kjøpe boka for å se dem, er alle disse i boka?
Haha, så kult! :snill: Men hm, hvilke oppskrifter og hvilken bok er det du snakker om?
Haha, så kult! :snill: Men hm, hvilke oppskrifter og hvilken bok er det du snakker om?
This is why you're fat. :)
This is why you're fat. :)
Ah. Da er jeg med. Hm... flere av bidragene der har jo ingen skikkelig oppskrift en gang... Men det står jo at man kan kjøpe boka for oppskrifter og sånt... Da har de vel gått gjennom bildene og laget oppskrifter utifra dem?
Ja var det jeg tenkte, men åååårh det var jo mange lavkarbogreier der faktisk. Masse med ost og bacon og kjøtt og sånt, som jeg kunne tenke meg litt nærmere oppskrift på. Og noe kakegreier jeg kunne laget til barneselskaper. Men men, jeg får se om jeg får tak i den boka.
Jeg gjorde ett nytt forsøk nå og denne gangen ble det ganske perfekt. :snill: Jeg er fortsatt litt usikker på steketemperatur og tid, men resten av oppskriften er fiiin. Denne gangen la jeg rå kjøttkaker på baconet, så stakk jeg pølsebitene ett stykke inn i kjøttkakene og så la jeg baconet rundt. Trengte ingen tannpirkere denne gangen. Pølsene holdt seg til og med på plass etter å ha blitt oppbevart i boks også. Kjøttkakene ble også tilfeldigvis mindre denne gangen (fikk 10 stk av 750g kjøttdeig, så 75g per stykk), og det var egentlig akkurat passelig størrelse. :snill:
Her er min skilpadde :)
Bilde er tatt før jeg skrudde på grillen. Når jeg skrudde på grillen så "krøllet" pølsene seg litt mer og det så bedre ut, men jeg fikk ikke tatt nytt bilde før dem ble spist...
http://i3.photobucket.com/albums/y61/kannne/gfcf/IMG_2080.jpg
Ferskenbeinet
20-05-10, 12:35
Prøvde disse her i går, var kjempegodt og kjempeenkelt! Ungene på 4 og 6 syns disse var veldig tøffe selvsagt!
Jeg hadde salat og ketchup til mens de andre hadde potetmos.
Seba-stina
24-05-10, 21:28
Ser ille ut, hehe! Men smaker sikkert veldig godt da!
Hehe, de smaker kjempegodt, synes jeg. :ja: Tenkte å lage noen slike i kveld også. :snill:
Inspirert av denne laget jeg en variant uten pølsene i går kveld. "Forsterket" i stedet kjøttdeigen med 2 egg, finhakket chili, finhakket hvitløk og litt revet ost.
Blomkålstappe ved siden av og en god flaske rødvin. Herlig fredagsmat!
Ja, jeg har også laget uten pølser. Funker fint det også! Ser ikke like kult ut da. :geip:
MarensLille...
21-08-10, 17:32
Nei så jævlig... *LOL* Det så jo skikkelig groteskt ut da!!! :D
Nei så jævlig... *LOL* Det så jo skikkelig groteskt ut da!!! :D
Enig! :eek: :lol:
MarensLille...
21-08-10, 21:21
Enig! :eek: :lol:
Ja, fysj, da lager jeg de hvertfall uten pølsene, som "egg" :p
Viste bildet til sambo, og han bare: "Staaaaaaaaaakkars"... *Hihihi*
Ja, jeg har også laget uten pølser. Funker fint det også! Ser ikke like kult ut da. :geip:
Enig i det - men er lettere å fryse! ;)
Utrolig godt, og det er jo bare å smake til kjøttdeigen med det man liker - hos oss blir det gjerne litt ekstra hot..
Utrolig godt, og det er jo bare å smake til kjøttdeigen med det man liker - hos oss blir det gjerne litt ekstra hot..
:ja: Jeg er helt forelsket i karri (får stadig gule flekker på den hvite kjøkkenbenken min som bare går bort med klor), så jeg tar karri og pepper i, og så en fløteskvett.
Rååkul, men kan jeg spise dette på lindberg??
Rååkul, men kan jeg spise dette på lindberg??
Jeg kan ikke Lindberg så godt, så jeg vet ikke... Han er vel litt redd fettet, tror jeg. Men en halv skilpadde med salat f.eks.?
Men en halv skilpadde med salat f.eks.?
Eller skinke i stedet for bacon?
Eller skinke i stedet for bacon?
Ja, kanskje det. Og karbonadedeig i stedet for kjøttdeig.
Ja, det var en god ide, takk for tips!! :)
JEg bruker kun kyllingkjøttdeigen, men er jo den aller sunneste!
Og bytte ut pølsene med paprika fingre :)
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.