Live77
02-05-10, 16:17
Har gjort litt endringer på min opprinnelige oppskrift på satay saus, og kom frem til følgende:
400 ml kokosmelk (1 karb pr 100 g)= 400 g = ca 4 karber
4 ss peanutsmør (15 karb pr 100 g)= 90 g = ca 13,5 karber
4 ts tamarindsaus (39,2 karb pr 100 g)= 14 g = ca 5,5 karber
3 ts red curry paste (18,1 karb pr 100 g)= 16 g = ca 2,9 karber
3-4 ss Sukrin (eller etter smak) = 0 karber
Evt. litt johannesbrødkjernemel for å tykne sausen = 0 karber
Totalt blir dette ca 440 gram saus = 25,9 karber
Du kan bruke samme mengde sitronsaft istedenfor tamatrindsaus, og da blir det ca 2 karber mindre totalt.
Man skal egentlig også ha peanøtter i sausen, men de droppet jeg pga de ekstra karbene. Er jo peanøttbiter i peanøttsmøret.
Kok kokosmelk og curry paste (dersom du vil ha tykkere saus, spar litt kokosmelk som du rister ut joh.brødkjernemelet i) i 10 minutter før du tilsetter sukker og tamarindsaus/sitronsaft. Trekk kjelen til siden. Rør inn peanøttsmør og kok i ca. 2 minutter.
Dette er kanskje mye karber for noen, men jeg har regnet ut at f.eks:
50 g saus = 0,5 dl = 3,2 karber
100 g saus = 1 dl = 6,4 karber
400 ml kokosmelk (1 karb pr 100 g)= 400 g = ca 4 karber
4 ss peanutsmør (15 karb pr 100 g)= 90 g = ca 13,5 karber
4 ts tamarindsaus (39,2 karb pr 100 g)= 14 g = ca 5,5 karber
3 ts red curry paste (18,1 karb pr 100 g)= 16 g = ca 2,9 karber
3-4 ss Sukrin (eller etter smak) = 0 karber
Evt. litt johannesbrødkjernemel for å tykne sausen = 0 karber
Totalt blir dette ca 440 gram saus = 25,9 karber
Du kan bruke samme mengde sitronsaft istedenfor tamatrindsaus, og da blir det ca 2 karber mindre totalt.
Man skal egentlig også ha peanøtter i sausen, men de droppet jeg pga de ekstra karbene. Er jo peanøttbiter i peanøttsmøret.
Kok kokosmelk og curry paste (dersom du vil ha tykkere saus, spar litt kokosmelk som du rister ut joh.brødkjernemelet i) i 10 minutter før du tilsetter sukker og tamarindsaus/sitronsaft. Trekk kjelen til siden. Rør inn peanøttsmør og kok i ca. 2 minutter.
Dette er kanskje mye karber for noen, men jeg har regnet ut at f.eks:
50 g saus = 0,5 dl = 3,2 karber
100 g saus = 1 dl = 6,4 karber