View Full Version : Pulver-eggerøre
Noen som vet hva som egentlig er i den "eggerøra" som de serverer på de fleste hotell, storkjøkken etc? Jeg vet den er laget av noe pulver, men lurer på om noen vet om det er karbs i den? Har noen netter på hotell foran meg og det hadde vært kjekt å vite...:)
Aner ikke, men det smaker så fælt og konsistensen er grusom. Jeg klarer ikke å spise den.. Jeg tar ost og kjøttpålegg og kokte egg i stedet.
Aner ikke, men det smaker så fælt og konsistensen er grusom. Jeg klarer ikke å spise den.. Jeg tar ost og kjøttpålegg og kokte egg i stedet.
Hehe, ja det er sant;) Litt sånn geleaktig liksom. Håper de har speilegg og bacon:p
nå har jeg prøvd å søke mange steder for å finne ut...
når jeg søkte egg erstatning så fikk jeg opp dette:
http://www.matvareguiden.no/matvare123.asp
Ingen næringsinnhold reginsrert, men jeg måtte le da jeg såg under spesielle egenskaper: "eggfri" :rolleyes:
måtte le da jeg såg under spesielle egenskaper: "eggfri" :rolleyes:
Hehe:D Tipper at den hotell-eggerøra også er eggfri:D
Det fins til og med en egen Facebook-gruppe (http://www.facebook.com/group.php?gid=2377758794) så jeg nå:cool:
Det fins til og med en egen Facebook-gruppe (http://www.facebook.com/group.php?gid=2377758794) så jeg nå:cool:
:lol: Jeg meldte meg inn i gruppa jeg da. For jeg synes dette faktisk er en ting som bør belyses. Man betaler ikke en formue for å ligge på hotell og spiser pulveregg til frokost.
WTF?? Erre muuulig? Dette var nytt for meg!
nå har jeg prøvd å søke mange steder for å finne ut...
når jeg søkte egg erstatning så fikk jeg opp dette:
http://www.matvareguiden.no/matvare123.asp
Ingen næringsinnhold reginsrert, men jeg måtte le da jeg såg under spesielle egenskaper: "eggfri" :rolleyes:
Tror dette er noe annet, står at man får kjøpe det i helsekostforretninger. Så er rett og slett produkt for eggallergikere, som kan brukes i matretter, feks vaffler for å få riktig smak og konsistens. Eller noe.
WTF?? Erre muuulig? Dette var nytt for meg!
Ja, jeg visste det heller ikke inntil for et par år siden. Men det er eggerøre-erstatning på de aller fleste hoteller...:o
Eggemassen er nok ekte egg, er bare til å se på feks prior sine nettsider under produkter til storhusholdning. Men den ferdige eggerøren av denne massen smaker ikke noe særlig godt, og konsistensen er jo helt grusom... Er nok mer lettvint for kokkene å bruke denne massen, men tror nok de ville hatt flere fornøyde gjester dersom de hadde laget det på skikkelig måte...
Her er ingrediensliste jeg fant hos prior på omelettmix
Ingredienser:
Pasteurisert heleggmasse, salt og sitronsyre E330. 1 kg tilsvarer 20 egg.
Næringsinnhold pr. 100 gram:
Kalorier
Protein
Karbohydrater
Fett
545 kJ / 130 kcal
12,0 g
0,5 g
9,0 g
Det finnes også eggemasse,flytende på kanner.
Jeg har selv jobbet på hotell,så jeg bare sier: prøv å knekk 1000 egg tidlig om morgenen.
Det finnes også eggemasse,flytende på kanner.
Jeg har selv jobbet på hotell,så jeg bare sier: prøv å knekk 1000 egg tidlig om morgenen.
Det skjønner jeg veldig godt, men heller at hotellet ikke serverer eggerøre enn det skvipet full av ekle rare boboler og tørt som sandpapir..Jeg har klart å kjøpe omelett av sånt pulver noen ganger og jeg kan sverge på at det er "knekk" i omeletten.. Det er wienerpølser som skal ha knekk.
Så ja til kokte egg, nei til eggerøre fra pulver.
Synes lavkarbo-medlemmene kan gå i bresjen og melde seg inn i den facebook-gruppa.
JA til naturlig mat!
Urk, er det mulig :eek: Jeg har aldri tenkt over det før, men jeg har også opplevd omelett med "knekk". Æsj!
Måtte nesten melde meg inn i gruppa jeg også. :p
Jøss, de gangene jeg har spist eggerøre på hotell, så har det da smakt akkurat som hjemme......ikke annen konsistens heller :confused:
Dessverre får jeg ikke meldt meg inn i noen trynebok-gruppe, for jeg har ikke registrert meg der, og ikke skal jeg det heller :uskyldig:
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.