Makronella
07-05-10, 23:23
Foccacia brød.
Jeg tok utgangspunkt i Solsikkebrødet (http://lchf-bloggen.blogspot.com/2010/01/solsikkebrd.html) , men jeg brukte malte sesamfrø istedenfor solsikke-kjerner. Jeg har og i dag kjøpt en pakke ridderheim (http://www.ridderheims.se/product.aspx?id=6&sid=72&pid=40876)tomater i basilikum og parmesan
http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S-RKGcMPd7I/AAAAAAAACt0/HRZvCCM-TuU/s200/DSCF0596.JPG (http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S-RKGcMPd7I/AAAAAAAACt0/HRZvCCM-TuU/s1600/DSCF0596.JPG)
I deigen hadde jeg og en ss av oljen fra tomatpakken og en t-skje av basilikumblandingen i samme pakke - den ferdige deigen tok jeg i bakepapirkledd form - dryppet mer av oljen over og la en del tomater på toppen, samt litt pastakrydder og maldonsalt - stek etter anvisning i oppskriften. Jeg fikk litt for høy temperatur i ovnen så brødet mitt ble litt mørkt.
Dersom man ikke har disse tomatene (noe jeg sjelden har) kan en smaks sette deigen med feks pesto, men den kan fint brukes uten ekstra smak og.
En kan og ha cherry-tomater , evt oliven , bare urter eller godt rydder på brødet, men ha alltid dråper god oliven olje over før steking -grovt salt gir også god smak
Utrolig godt til både skalldyr og grillmat -skikkelig sommerbrød.
http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S-RKbzSHUlI/AAAAAAAACuM/yyVtNC3TGbo/s400/DSCF0609.JPG (http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S-RKbzSHUlI/AAAAAAAACuM/yyVtNC3TGbo/s1600/DSCF0609.JPG)
Jeg tok utgangspunkt i Solsikkebrødet (http://lchf-bloggen.blogspot.com/2010/01/solsikkebrd.html) , men jeg brukte malte sesamfrø istedenfor solsikke-kjerner. Jeg har og i dag kjøpt en pakke ridderheim (http://www.ridderheims.se/product.aspx?id=6&sid=72&pid=40876)tomater i basilikum og parmesan
http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S-RKGcMPd7I/AAAAAAAACt0/HRZvCCM-TuU/s200/DSCF0596.JPG (http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S-RKGcMPd7I/AAAAAAAACt0/HRZvCCM-TuU/s1600/DSCF0596.JPG)
I deigen hadde jeg og en ss av oljen fra tomatpakken og en t-skje av basilikumblandingen i samme pakke - den ferdige deigen tok jeg i bakepapirkledd form - dryppet mer av oljen over og la en del tomater på toppen, samt litt pastakrydder og maldonsalt - stek etter anvisning i oppskriften. Jeg fikk litt for høy temperatur i ovnen så brødet mitt ble litt mørkt.
Dersom man ikke har disse tomatene (noe jeg sjelden har) kan en smaks sette deigen med feks pesto, men den kan fint brukes uten ekstra smak og.
En kan og ha cherry-tomater , evt oliven , bare urter eller godt rydder på brødet, men ha alltid dråper god oliven olje over før steking -grovt salt gir også god smak
Utrolig godt til både skalldyr og grillmat -skikkelig sommerbrød.
http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S-RKbzSHUlI/AAAAAAAACuM/yyVtNC3TGbo/s400/DSCF0609.JPG (http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S-RKbzSHUlI/AAAAAAAACuM/yyVtNC3TGbo/s1600/DSCF0609.JPG)