Makronella
11-05-10, 17:38
Marinerte nakkekoteletter (http://mitthemmeliglivsomblogger.blogspot.com/2010/05/marinerte-nakkekoteletter.html)
Det er tilbud på nakkekoteletter i butikken min og jeg fikk med meg en pakke fine (men kjedelige ? ) koteletter hjem.
http://1.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S-lx6QIXhwI/AAAAAAAACug/_-E20Q6_RIA/s400/DSCF0614.JPG (http://1.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S-lx6QIXhwI/AAAAAAAACug/_-E20Q6_RIA/s1600/DSCF0614.JPG)
For å friske de opp litt lagde jeg en marinade og lot de får godgjøre seg noen timer i den.. Marinadene lager jeg alltid selv, og jeg liker best at kjøttet får ligge i marinade iallefall over natten -det gir best resultat, men man kan klare seg med kortere tid også.
Til marinade brukte jeg en løk i skiver, en kvart hvitløk (jeg bruker kinesiske ) to ts pesto,frisk basilikum, en passe del olivenolje (knapt 1 dl ) litt cemo marinadekrydder (http://www.cemo.no/index.php?spid=39&expand=2,14&topmenu_2=2) og litt rødvin.
http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S-l1ZNd_LRI/AAAAAAAACuk/_tsgnY5SuGw/s400/DSCF0613.JPG (http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S-l1ZNd_LRI/AAAAAAAACuk/_tsgnY5SuGw/s1600/DSCF0613.JPG) Ikke lekreste utseende, men det gjør godt ;)
Kjøttet og marinaden legges i en plastpose -sørg for å gni marinaden over alt kjøttet og lukk posen tett igjen. Skal en bruke kjøttet neste dag legges det i kjøleskapet - er det til samme dag som hos meg i dag, kan det med fordel ligge fremme på benken.
http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S-l1fN2T98I/AAAAAAAACuo/yTkPnNzImNY/s400/DSCF0615.JPG (http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S-l1fN2T98I/AAAAAAAACuo/yTkPnNzImNY/s1600/DSCF0615.JPG) alt blandes i en pose
http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S-l1ind9u-I/AAAAAAAACus/YFfITs5FPtw/s400/DSCF0616.JPG (http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S-l1ind9u-I/AAAAAAAACus/YFfITs5FPtw/s1600/DSCF0616.JPG) som lukkes tett igjen uten luft
Mitt kjøtt fikk ligge i ca 4 timer i dag før det havnet på grillen til steking
http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S-l1uCoETXI/AAAAAAAACu0/TciowN7-ebo/s400/DSCF0620.JPG (http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S-l1uCoETXI/AAAAAAAACu0/TciowN7-ebo/s1600/DSCF0620.JPG) klar for grill - fjern gjerne løken Da er det bare å grille det og servere - I dag hadde jeg kokt blomkål, frisk asparges og "blomkål-ris" som tilbehør. Første gang jeg har prøvd "blomkål-risen" -grov-revet blomkål som ble kokt litt med litt smør i kokevannet . Skal ærlig innrømme at jeg vet ikke helt om jeg tar meg bryet til lage det igjen -bare noen buketter med lettkokt blomkål fungerer like godt for meg.
http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S-l1xn3rqeI/AAAAAAAACu4/dISiGDXAwVs/s400/DSCF0621.JPG (http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S-l1xn3rqeI/AAAAAAAACu4/dISiGDXAwVs/s1600/DSCF0621.JPG) Noen smørklatter oppå kjøtt og "ris" og det er servert
Jo lenger kjøttet får ligge i marinade jo mørere blir det. Kan være lurt å langtidsplanlegge litt, men jeg vet det ikke er lett -som regel planlegges maten samme dag som den spises her i huset iallefall .
Det er tilbud på nakkekoteletter i butikken min og jeg fikk med meg en pakke fine (men kjedelige ? ) koteletter hjem.
http://1.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S-lx6QIXhwI/AAAAAAAACug/_-E20Q6_RIA/s400/DSCF0614.JPG (http://1.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S-lx6QIXhwI/AAAAAAAACug/_-E20Q6_RIA/s1600/DSCF0614.JPG)
For å friske de opp litt lagde jeg en marinade og lot de får godgjøre seg noen timer i den.. Marinadene lager jeg alltid selv, og jeg liker best at kjøttet får ligge i marinade iallefall over natten -det gir best resultat, men man kan klare seg med kortere tid også.
Til marinade brukte jeg en løk i skiver, en kvart hvitløk (jeg bruker kinesiske ) to ts pesto,frisk basilikum, en passe del olivenolje (knapt 1 dl ) litt cemo marinadekrydder (http://www.cemo.no/index.php?spid=39&expand=2,14&topmenu_2=2) og litt rødvin.
http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S-l1ZNd_LRI/AAAAAAAACuk/_tsgnY5SuGw/s400/DSCF0613.JPG (http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S-l1ZNd_LRI/AAAAAAAACuk/_tsgnY5SuGw/s1600/DSCF0613.JPG) Ikke lekreste utseende, men det gjør godt ;)
Kjøttet og marinaden legges i en plastpose -sørg for å gni marinaden over alt kjøttet og lukk posen tett igjen. Skal en bruke kjøttet neste dag legges det i kjøleskapet - er det til samme dag som hos meg i dag, kan det med fordel ligge fremme på benken.
http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S-l1fN2T98I/AAAAAAAACuo/yTkPnNzImNY/s400/DSCF0615.JPG (http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S-l1fN2T98I/AAAAAAAACuo/yTkPnNzImNY/s1600/DSCF0615.JPG) alt blandes i en pose
http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S-l1ind9u-I/AAAAAAAACus/YFfITs5FPtw/s400/DSCF0616.JPG (http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S-l1ind9u-I/AAAAAAAACus/YFfITs5FPtw/s1600/DSCF0616.JPG) som lukkes tett igjen uten luft
Mitt kjøtt fikk ligge i ca 4 timer i dag før det havnet på grillen til steking
http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S-l1uCoETXI/AAAAAAAACu0/TciowN7-ebo/s400/DSCF0620.JPG (http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S-l1uCoETXI/AAAAAAAACu0/TciowN7-ebo/s1600/DSCF0620.JPG) klar for grill - fjern gjerne løken Da er det bare å grille det og servere - I dag hadde jeg kokt blomkål, frisk asparges og "blomkål-ris" som tilbehør. Første gang jeg har prøvd "blomkål-risen" -grov-revet blomkål som ble kokt litt med litt smør i kokevannet . Skal ærlig innrømme at jeg vet ikke helt om jeg tar meg bryet til lage det igjen -bare noen buketter med lettkokt blomkål fungerer like godt for meg.
http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S-l1xn3rqeI/AAAAAAAACu4/dISiGDXAwVs/s400/DSCF0621.JPG (http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S-l1xn3rqeI/AAAAAAAACu4/dISiGDXAwVs/s1600/DSCF0621.JPG) Noen smørklatter oppå kjøtt og "ris" og det er servert
Jo lenger kjøttet får ligge i marinade jo mørere blir det. Kan være lurt å langtidsplanlegge litt, men jeg vet det ikke er lett -som regel planlegges maten samme dag som den spises her i huset iallefall .