View Full Version : Bruchetta


Makronella
14-05-10, 14:57
Bruchetta (http://mitthemmeliglivsomblogger.blogspot.com/2010/05/bruchetta.html)


En rask og grei sommerlunsj - populær her i huset, som jeg lenge var sikker på jeg måtte ofre på lavkarbo er bruchetta. Men da jeg begynte lage solsikkebrødet (http://lchf-bloggen.blogspot.com/2010/01/solsikkebrd.html) kom og ideen til å lage bruchetta av det -og idag har jeg prøvd ut nettopp det til lunsj.

Jeg tok så mye brød som jeg ville ha av solsikkebrødet -denne gang har jeg det ganske grovt, Bruchetta er i utgangspunktet laget av et finere brød, men etter min mening går det med all slags brød. Jeg deler brødet mitt i to slik at jeg får snittflate på begge to. drypper et par dråper med olivenolje på brødet -egentlig skal det og gnis inn m hvitløk, men det gjør jeg sjelden. Neste som skal på er en rødpesto eller bruchetta blanding - også denne kan droppes, men jeg hadde i hus så jeg tok på et tynt lag



http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S-1GlkPll3I/AAAAAAAACwA/wGXooIFIjxk/s400/DSCF0635.JPG (http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S-1GlkPll3I/AAAAAAAACwA/wGXooIFIjxk/s1600/DSCF0635.JPG)


- deretter revet ost , og på toppen tomater som er delt i små biter - krydder etter ønske -frisk basilikum er godt, et dryss med grovt salt og litt parmesan. Så skal bruchetta'en i oven - eller på grillen til osten er smeltet og brødet sprøtt.

http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S-1GpIW4-JI/AAAAAAAACwE/2tPQa4-fiF4/s400/DSCF0637.JPG (http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S-1GpIW4-JI/AAAAAAAACwE/2tPQa4-fiF4/s1600/DSCF0637.JPG)


Jeg hadde ovnen på 200 grader og det tok ca 8-10 min til ost og tomater er passe "smeltet" Solsikkebrødet blir tydeligvis ikke så sprøtt som vanlig brød , men smaken er like god og jeg kan kose meg med bruchetta av og til i sommer også :)

http://1.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S-1GspwiIYI/AAAAAAAACwI/XOqVx8GZHGE/s400/DSCF0638.JPG (http://1.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/S-1GspwiIYI/AAAAAAAACwI/XOqVx8GZHGE/s1600/DSCF0638.JPG)