Mona S
19-05-10, 20:38
Nå er grillsesongen over oss, og disse grillspydene er nyyydelige!
1 kg svinekjøtt i grillspydstore terninger
Ha 1 1/4 dl olje i en stekepanne på svak varme
Tilsett:
3 ss malt spisskummin
2 ss malt koriander
1 ss paprikapulver
1 1/2 ts kajenne
1 ts gurkemeie
1 ts tørket oregano
1 ts salt (eller etter smak)
1/2 ts nykvernet pepper
Rør godt sammen og la det varmes opp til det begynner å lukte godt. Trekk pannen av varmen og la det avkjøle seg
Legg kjøttet i en bolle (som ikke tar farge eller smak!) hell over krydderblandingen og jobb den inn i kjøttet (gjerne med hendene)
Tilsett:
2 ss finhakket, fersk hvitløk
1/2 dl finhakket bladpersille
1/2 dl nypresset sitron
Og bland godt inn i kjøttet. La det stå i kjøleskapet over natten, tre kjøttet på grillspyd og grill i vei:)
Marinaden fungerer fint på all slags kjøtt.
Det er nydelig med aoli til.
Enjoy!
1 kg svinekjøtt i grillspydstore terninger
Ha 1 1/4 dl olje i en stekepanne på svak varme
Tilsett:
3 ss malt spisskummin
2 ss malt koriander
1 ss paprikapulver
1 1/2 ts kajenne
1 ts gurkemeie
1 ts tørket oregano
1 ts salt (eller etter smak)
1/2 ts nykvernet pepper
Rør godt sammen og la det varmes opp til det begynner å lukte godt. Trekk pannen av varmen og la det avkjøle seg
Legg kjøttet i en bolle (som ikke tar farge eller smak!) hell over krydderblandingen og jobb den inn i kjøttet (gjerne med hendene)
Tilsett:
2 ss finhakket, fersk hvitløk
1/2 dl finhakket bladpersille
1/2 dl nypresset sitron
Og bland godt inn i kjøttet. La det stå i kjøleskapet over natten, tre kjøttet på grillspyd og grill i vei:)
Marinaden fungerer fint på all slags kjøtt.
Det er nydelig med aoli til.
Enjoy!