View Full Version : Mauriske svinekebaber


Mona S
19-05-10, 20:38
Nå er grillsesongen over oss, og disse grillspydene er nyyydelige!

1 kg svinekjøtt i grillspydstore terninger

Ha 1 1/4 dl olje i en stekepanne på svak varme
Tilsett:
3 ss malt spisskummin
2 ss malt koriander
1 ss paprikapulver
1 1/2 ts kajenne
1 ts gurkemeie
1 ts tørket oregano
1 ts salt (eller etter smak)
1/2 ts nykvernet pepper

Rør godt sammen og la det varmes opp til det begynner å lukte godt. Trekk pannen av varmen og la det avkjøle seg

Legg kjøttet i en bolle (som ikke tar farge eller smak!) hell over krydderblandingen og jobb den inn i kjøttet (gjerne med hendene)

Tilsett:
2 ss finhakket, fersk hvitløk
1/2 dl finhakket bladpersille
1/2 dl nypresset sitron
Og bland godt inn i kjøttet. La det stå i kjøleskapet over natten, tre kjøttet på grillspyd og grill i vei:)

Marinaden fungerer fint på all slags kjøtt.
Det er nydelig med aoli til.

Enjoy!

Photobscura
20-05-10, 06:45
Åååh, denne går jeg god for! Nyyyyydelig!

trillian78
20-05-10, 07:07
Åååh, denne går jeg god for! Nyyyyydelig!

:ja: Namnam!

Mona S
20-05-10, 14:35
Takk:)

wevi
21-05-10, 22:57
Må prøves!

Nannah
31-01-11, 09:02
Sparker liv i denne jeg :love:

Zillah
04-02-11, 17:47
Mmmm ser veldig godt ut, det må eg prøve ein dag eg finn passeleg kjøtt.

Photobscura
04-02-11, 17:48
Jeg brukte bare vanlige nakkekoteletter som jeg skjærte i terninger :)

Zillah
04-02-11, 19:59
Tenkte på det, men blir det ikkje veldig små terningar, da?

Photobscura
04-02-11, 20:25
Tenkte på det, men blir det ikkje veldig små terningar, da?
Det er jo opp til deg, da :p. Det er jo du som skal skjære dem i terninger ;)

Zillah
05-02-11, 15:17
Hehehe, men dei er jo så tynne som dei er, uansett :)

Photobscura
05-02-11, 16:09
Hehehe, men dei er jo så tynne som dei er, uansett :)
Åh, sånn ja. Jeg synes det funker bra, i alle fall. De behøver ikke å være så store, serru. Nå som man vel helst ikke kan grille, så steker man dem jo i stekepanna, så da spiller ikke størrelsen så stor rolle ;).

Grovsnus
06-02-11, 23:50
Vel , oppskrifta høres fantastisk ut. Men navnet er vel ikke helt passe.
Maurerne var vel muslimene som befolket store deler av Spania. Og de spiste vel ikke svin.:)
ha en fantastisk Svinekebab
Mvh Grovsnus.

Lemen
20-10-11, 13:09
Mmm, gleder meg til å prøve denne! :D

smgj
20-10-11, 13:46
Hmmm og her lurte jeg fælt på hva mauriske sviskeblader var for no'... :D

vimsen85
14-01-12, 12:32
Dette så nammenam ut :)

Photobscura
14-01-12, 12:45
Og det er det! :ja:
Jeg har også brukt det bare som marinade til hele koteletter. Snadder!