View Full Version : Gambas al pil pil (reker i chili)


Mona S
19-05-10, 20:45
Disse rekene/scampiene er fantastiske!

500 gram rå, pillede store reker eller scampi

Varm 4-5 ss olje på middelsvarme
Tilsett:
4 finhakkede hvitløksfedd
1 ts tørket, rød chili i flak
1 ts paprikapulver

La dette steke i ca et minutt til det begynner å lukte godt av krydderet

Skru opp varmen til sterk og ha oppi rekene/scampiene
sammen med:
1-2 ss nypresset sitronsaft
1-2 ss tørr sherry (kan sløyfes)
salt og pepper etter behag
Rør godt og stek scampiene i ca 3 minutter til de er rosa og ugjennomsiktige. Ikke stek for lenge, da blir de seige.

Dryss over med 2 ss hakket bladpersille og server snarest, gjerne med aoli

trillian78
19-05-10, 20:47
Hurra! Og nam! ;)

Iset
19-05-10, 21:00
Oj, jeg har alt i hus! Unntatt sherry da, men det hadde jeg nok sløyfet uansett. Lurer på om dette blir middagen i morgen. :D

Nannah
19-05-10, 21:41
Mmmmmmmmmmmmmmmm:sikle:

Photobscura
20-05-10, 07:33
Åh, disse er gooooooode! :sikle:

Mona S
20-05-10, 14:38
Jeg er så glad for at dere likte maten min, Photo og Trillian:)

Photobscura
20-05-10, 14:52
Sure did! :sikle:

trillian78
20-05-10, 21:27
Vi kommer gjerne på middag igjen :D