View Full Version : Jordbærkake


Biggie Small
20-05-10, 00:11
Denne lagde jeg til 17. mai. Flere ikke-karboere som spiste både ett og to stykker og syntes den var hærlig god :)

Bunnen er fra min rullekake-oppskrift (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=33502)(det som er fint med den er at den blir klar på 7-9 minutter steking og smaker akkurat som kakebunn!)

Min var frosset i plastwrap et par dager, la den bare inn i micro på lav tining i 10 minutter, så var den klar til å skjæres i to.

Dynket bunn med fløte (2/3) ristet sammen med (1/3) vann. Brukte vanlig sukkerfri jordbærsyltetøy fra COOP 50 gr. (9 karb) i halparten av kremen og smurte utover bunnen, og friske skiver med jordbær oppå. La toppen på og smurte krem ferdig på toppen med flere skivede jordbær. Søtet kremen med litt Natreen når jeg lagde den.

Sto en formiddag i kjøleskapet, og deretter fortært kjapt!

Bunnen min er ca. 44 karber, alt annet blir ca. 15 karber som gir 60/12 stykker = 5 karb. pr. stykke :D

solanolsen
20-05-10, 17:39
mmmmm,godt!
I morgen fyller jeg år og skal lage en lavkarbo kake med mandelbunn og flötekrem og jordbär.
Gleder meg til å smake:)

Iset
20-05-10, 17:46
WOW! Takk for fantastisk oppskrift, den skal prøves!

Biggie Small
20-05-10, 23:59
mmmmm,godt!
I morgen fyller jeg år og skal lage en lavkarbo kake med mandelbunn og flötekrem og jordbär.
Gleder meg til å smake:)

Det er tøft at du holder deg på så lavt som mulig i karber!

Det virker som om det ligger en slags grense rundt 5 karb. pr stykke for mange typer lavkarb mat, der man får frem mat som er tett opptil smak og konsistens på "normal" mat fra da 5 karb og oppover. Under der så sliter jeg med å lage produkter som jeg tar med meg i lang tid og ikke mister "smakslysten" på (går bra i korte perioder men..).

Men det er bare subjektivt sånn jeg oppfatter det da :) Og gratulerer med dagen!!

BiSm

Biggie Small
21-05-10, 00:01
WOW! Takk for fantastisk oppskrift, den skal prøves!

Den her tror jeg du kan servere både til kresne barn og anti-karbere med et smil om munnen Iset! :D

BiSm

Lullen
21-05-10, 11:50
Lurte litt på hvordan str på formen du lagde bunnen i. Vanlig springform på 24 cm og ble den da høy nok til å deles i to?
Holdt det med en liten boks med kremfløte tilsammen til fyllet og på toppen?

Så veldig fristende ut :D

Biggie Small
22-05-10, 05:01
Lurte litt på hvordan str på formen du lagde bunnen i. Vanlig springform på 24 cm og ble den da høy nok til å deles i to?
Holdt det med en liten boks med kremfløte tilsammen til fyllet og på toppen?

Så veldig fristende ut :D

Hei Lullen :)

Godt smurt springform tror det var 24 cm ja finnes det en størrelse under? Deltes finfint i 2, kanskje du får den høyere og i 3 deler hvis melblandingen siktes i forsiktig og ikke piskes som gjorde at min "dosis" falt noe sammen (men hevet seg jo supert i ovnen).

Jeg brukte faktisk mindre enn en 1/3 boks så det ble litt lite krem, en boks burde være perfekt. Jeg dynket også litt lite, bunnen tåler væske uten å bli løs fant jeg ut.

Kaken ble bare bedre for hver dag i kjøleskapet, alle smakte og smakte hver gang de var på kjøkkenet og vips så var den borte :D

Licota
23-05-10, 18:38
Denne ser utrolig god ut! Det blir å prøve å lage denne i sommer tenker jeg. :) Takk for oppskriften!

Biggie Small
25-05-10, 15:54
Denne ser utrolig god ut! Det blir å prøve å lage denne i sommer tenker jeg. :) Takk for oppskriften!

Dårlig bilde egentlig, jeg skal ta nye neste gang jeg lager den eller kanskje en video?

BiSm

Biggie Small
24-07-10, 17:28
Noen som har lagde denne så langt i sommer?

Har lagd den 3 ganger nå og folk bare gafler den i seg, eller hvis noe av den overlever av ren høflighet, så blir den enda bedre etter dag 2 og 3 i kjøleskapet :D

Noen som har et tips for å gjøre den mer syrlig, andre varianter?

Mvh
BiggieS