Jannicke
02-06-10, 23:41
Jeg gikk på ketolyse før jul. Gikk fint det, ned 12 kg på 12 uker.
Men så ramla jeg fulstendig av lasset.
Jeg skal gbp oppereser i høst, og bør i følge erneringsfysiologen over på det hun kaller "vanlig kost".
Men jeg har selv opplevd og erfart, både med meg og min mann, at karbr er særdeles ugunstig.
Så jeg vil ha lav-karbo kosthold.
Plana var å leve på ketolyse frem til opr, men ernæringsfysiologen vil ikke det.
Men jeg tenker heller "vanlig" lavkarbo. Da mener jeg sånn generelt normalt kosthold med med lite karber, ikke noe brød, poteter, ris osv.
Huff, jeg har en fedon bok, mat for bedre balanse, og så har jeg en bok som heter bedre uten brød.
Men jeg synes de er sååå tunge. JEg sitter å leser, og tenker "åååh, slik ja, aha, nå skjønner jeg" men når jeg legger sammen boka er det lissom borte, og jeg greier ikke heilt ta igjen hva jeg har lest.....huff
Men, nå har jeg i flere måneder spist mat etter ketolyse prinsippet, og det har i og for seg vert veldig fint, masse ost, og masse fløte, og jammi jammi........
Men dette er ikke bra på fedon?
Feks: Jeg bruker veldig ofte brokkolimos som tilbehør, brokkolimosen "min" er slik: brokkolo og blomgål kokes, så en klatt meierimør, og en dæsj kremfløte, og plenty kjøtt og grill krydder, salt, og pepper. En real omgang i stavmikseren, og volla......enkel måte å få i seg masse brokkoli og blomkål.
Men dette er vel ike forenelig med lavkarbo? Fløte og smør, det blir vel for mye fett?
Og nå steker vi jo kjøtt osv i godt med meierismør, men det er vel bannlyst hos fedon?
Hvilke olje egner seg til å steike kyllingfilleter, og svinekjøtt?
Jeg kjenner ikke til oljer osv....
Hva med frokosten? Den består i dag av : Omelett, laget av 2 egg, en dæsj kremfløte, 2 skiver kokt skinke skåret i biter, litt løk, og ost, vanlig sånn billig first price billig ost.
-Mannen har det samme, bare at han har paprika også i sin omelett.....
Stekt i smør.
Men dette er vel heller ikke heilt bra, blir for mye fett her også?
Hvordan ser lavkarbo, type fedon på feks kyllingboller fra prior, stekt i fløte?
Hvordan ser man på diverse gryter, som solskinnsgryte, og himmelsk gryte fra ketolyse oppskriftene?
Hvordan skal jeg greie å leve lavkarbo?
Hva er fy fy og hva er JA??
Noen som kan komme med noen gode tips, og svært kjempegjerne svare på noen av de spørsmålene jeg har stilt i løpet av dette innlegget...?????
Pliiiis.
Vi har altid mye salat til middag og lunch måløtidene da.
Vi har blitt ekstreeeemt flinke til det.
Men så ramla jeg fulstendig av lasset.
Jeg skal gbp oppereser i høst, og bør i følge erneringsfysiologen over på det hun kaller "vanlig kost".
Men jeg har selv opplevd og erfart, både med meg og min mann, at karbr er særdeles ugunstig.
Så jeg vil ha lav-karbo kosthold.
Plana var å leve på ketolyse frem til opr, men ernæringsfysiologen vil ikke det.
Men jeg tenker heller "vanlig" lavkarbo. Da mener jeg sånn generelt normalt kosthold med med lite karber, ikke noe brød, poteter, ris osv.
Huff, jeg har en fedon bok, mat for bedre balanse, og så har jeg en bok som heter bedre uten brød.
Men jeg synes de er sååå tunge. JEg sitter å leser, og tenker "åååh, slik ja, aha, nå skjønner jeg" men når jeg legger sammen boka er det lissom borte, og jeg greier ikke heilt ta igjen hva jeg har lest.....huff
Men, nå har jeg i flere måneder spist mat etter ketolyse prinsippet, og det har i og for seg vert veldig fint, masse ost, og masse fløte, og jammi jammi........
Men dette er ikke bra på fedon?
Feks: Jeg bruker veldig ofte brokkolimos som tilbehør, brokkolimosen "min" er slik: brokkolo og blomgål kokes, så en klatt meierimør, og en dæsj kremfløte, og plenty kjøtt og grill krydder, salt, og pepper. En real omgang i stavmikseren, og volla......enkel måte å få i seg masse brokkoli og blomkål.
Men dette er vel ike forenelig med lavkarbo? Fløte og smør, det blir vel for mye fett?
Og nå steker vi jo kjøtt osv i godt med meierismør, men det er vel bannlyst hos fedon?
Hvilke olje egner seg til å steike kyllingfilleter, og svinekjøtt?
Jeg kjenner ikke til oljer osv....
Hva med frokosten? Den består i dag av : Omelett, laget av 2 egg, en dæsj kremfløte, 2 skiver kokt skinke skåret i biter, litt løk, og ost, vanlig sånn billig first price billig ost.
-Mannen har det samme, bare at han har paprika også i sin omelett.....
Stekt i smør.
Men dette er vel heller ikke heilt bra, blir for mye fett her også?
Hvordan ser lavkarbo, type fedon på feks kyllingboller fra prior, stekt i fløte?
Hvordan ser man på diverse gryter, som solskinnsgryte, og himmelsk gryte fra ketolyse oppskriftene?
Hvordan skal jeg greie å leve lavkarbo?
Hva er fy fy og hva er JA??
Noen som kan komme med noen gode tips, og svært kjempegjerne svare på noen av de spørsmålene jeg har stilt i løpet av dette innlegget...?????
Pliiiis.
Vi har altid mye salat til middag og lunch måløtidene da.
Vi har blitt ekstreeeemt flinke til det.