View Full Version : Hva med Ingers rugbrød?


Zoë
27-01-05, 21:39
Leste akkurat om dette brødet . Og det ser ut til å være et lavkarbobrød - men er det det?

Nille
27-01-05, 22:09
:nei: Det er det ikke.......

Musti
27-01-05, 22:15
Nille har helt rett,- skriver inn oppskriften her så kan du bedømme selv :)

3 til 4 brød

1,3 kg sammalt hvete
200 g fin sammalt rug
200 g helkorn hvete
75 g gjær
2 strøkne ts salt
9 dl hvetekli
1,8-2,0 l vann (eller 1 l søt eller sur melk + 8 dl vann)
1 dl linfrø
1 dl solsikkekjerner

eller

1 kg fin sammalt hvete
1/2 kg grov sammalt hvete
200 g havregryn
150 g linfrø
150 g hele hvetekorn
1 l hvetekli
50 g gjær
1,3 l vann

Husker ikke nøyaktig kh i brødet .. men om jeg husker det .. skal jeg sjekke det opp i morgen. Husker i alle fall at det er veldig mye høyere enn Fedonbrødet i kh.

Aline
28-01-05, 00:09
min mor har gjort om på oppskriften og byttet ut bl annet hvete helkornet med rug og hun skal prøve med spelt istedet for hvetemelet...
blir det mere lavkarbo da?? *håpe,håpe*

(vet at jeg ikke skal hive innpå med det ennå, da . meeen ...)

Alkazelters
28-01-05, 02:05
Blir ikke spesielt mye mer lavkarbo da desverre... Spelt har samme gi som hvete, mens forskjellen på hel rug og hel hvete ikke er spesielt stor med tanke på Gi. Karbohydratinnholdene er stort sett også det samme.. Men brødet vil fortsatt bli sunnere selv om gi ikke blir lavere fordi Det er mer næringstoffer i både spelt og rug.

Aline
28-01-05, 08:34
ja,ja ikke så vondt at det ikke er godt for noe ? ;)

luringen
28-01-05, 13:52
ja,ja ikke så vondt at det ikke er godt for noe ? ;)
Og ifølge fedon er det vel også "snille" og slemme" karber?:confused: :)

Så er det vel måtehold som gjelder etterhvert vel?