View Full Version : Konsistens på kokosmelk?


mokki
14-06-10, 13:01
kjøpte en santa maria coconut milk på butikken i sted. åpnet den og innholdet er alt annet enn flytende. det er helt tørt.... andre jeg har kjøpt før har vært som melk... er det noe feil med denne, eller har jeg rett og slett kjøpt noe annet enn jeg skal?

Photobscura
14-06-10, 14:00
Det hender at kokosmelk skiller seg, og om du tar bort det tørre, er det kanskje noe vannaktig under, og i tilfelle er det helt brukelig, og vil blande seg under oppvarming, om det kun er dette tørre, så har nok kanskje ikke boksen vært helt tett ...
Jeg må si jeg foretrekker at kokosmelka ikke har skilt seg, derfor pleier jeg å riste på boksene først, men om denne var på kartong, så er som regel all lufta sugd ut, så da er det muligens lettere å trykke litt lett på den i stedet for å kjenne etter om innholdet er flytende. Men som sagt, det har ingenting å si verken for smak eller konsistens om den har skilt seg, så lenge du skal bruke den i varm mat.

mamma87
14-06-10, 14:03
jeg må bestandig røre, melka er på bunnen:)

mokki
14-06-10, 14:05
Det hender at kokosmelk skiller seg, og om du tar bort det tørre, er det kanskje noe vannaktig under, og i tilfelle er det helt brukelig, og vil blande seg under oppvarming, om det kun er dette tørre, så har nok kanskje ikke boksen vært helt tett ...
Jeg må si jeg foretrekker at kokosmelka ikke har skilt seg, derfor pleier jeg å riste på boksene først, men om denne var på kartong, så er som regel all lufta sugd ut, så da er det muligens lettere å trykke litt lett på den i stedet for å kjenne etter om innholdet er flytende. Men som sagt, det har ingenting å si verken for smak eller konsistens om den har skilt seg, så lenge du skal bruke den i varm mat.
Takk. Tømte det over i en skål, og den var vann under.. Hadde tenkt å bruke kokosmelk i smoothie, men nå ble det smoothie uten kokosmelk i denne omgang.. Men prøver meg med å varme den litt opp i morgen, og lager ny smoothie da....

Photobscura
14-06-10, 14:06
Takk. Tømte det over i en skål, og den var vann under.. Hadde tenkt å bruke kokosmelk i smoothie, men nå ble det smoothie uten kokosmelk i denne omgang.. Men prøver meg med å varme den litt opp i morgen, og lager ny smoothie da....
Jeg har ikke prøvd å varme den opp før jeg har brukt den, om jeg skal bruke den til noe annet enn i varm mat, jeg prøvde med stavmikser en gang, og det var vanskelig å få ut alle klumpene. Kanskje prøve å ikke varme den opp for mye?

mokki
14-06-10, 14:09
Jeg har ikke prøvd å varme den opp før jeg har brukt den, om jeg skal bruke den til noe annet enn i varm mat, jeg prøvde med stavmikser en gang, og det var vanskelig å få ut alle klumpene. Kanskje prøve å ikke varme den opp for mye?
får prøve forsiktig... og smake foriktig på den før jeg eventuelt hiver den oppi med det andre....
eller så får jeg lage en nøttesaus med kokosmelk eller noe å ha noe godt oppi.. hehe

Photobscura
14-06-10, 14:12
får prøve forsiktig... og smake foriktig på den før jeg eventuelt hiver den oppi med det andre....
eller så får jeg lage en nøttesaus med kokosmelk eller noe å ha noe godt oppi.. hehe
Det er lett å få ting til å smake godt med kokosmelk. Jeg pleier ofte å steke opp kyllingfilet i biter med garam masala, litt chili, nellik, ingefær, salt og pepper, gjerne med litt løk, spinat og andre grønnsaker, helle over kokosmelk, og presse noen dråper sitron i og drysse koriander over og la det surre i fem ti minutter. Nyyyyydelig!

mokki
14-06-10, 14:25
Det er lett å få ting til å smake godt med kokosmelk. Jeg pleier ofte å steke opp kyllingfilet i biter med garam masala, litt chili, nellik, ingefær, salt og pepper, gjerne med litt løk, spinat og andre grønnsaker, helle over kokosmelk, og presse noen dråper sitron i og drysse koriander over og la det surre i fem ti minutter. Nyyyyydelig!
Nam! Det hørtes godt ut... Tror det blir kyllingfilet til middag i morgen... hehe

MAR
14-06-10, 14:29
Jeg bruker kokosmelk mye, og kjøper alltid fra Santa Maria - den pleier å være sånn, den. Jeg trenger ikke varme den opp heller, må bare få innholdet over i en bolle og røre :)

Imse
14-06-10, 16:16
Det er jo bare å varme den litt i en bolle med varmt vann. Det som har skjedd er at fettet i melka stivner og resten av væsken havner i bunnen av boksen. Jeg bruker i blandt bare det på toppen jeg, for der sitter smaken og det gode fettet;)
Her i huset nytter det hverken å røre eller riste på boksen...Sjelden jeg har over 16grader i kjøkkenet utenom sommeren og alt blir hardt. Cocosaen sliter jeg med å skrape ut av glasset.

EmilyB
16-06-10, 00:10
Jeg synes det går fint å bruke den i smoothie selv om den har skilt seg.

Men jeg synes også Santa Maria sin er tørr. Pleier å kjøpe de små boksene til Toro, de er bedre synes jeg. Også rister jeg alltid på dem i butikken for å finne ut om innholdet er flytende.

Photobscura
16-06-10, 00:20
Jeg kjøper alltid kokosmelk på innvandrerbutikk. Billigere, og stort sett bedre :).