BitTorres
18-06-10, 19:51
Hva er kroppens foretrukne brennstoff? Fra vi er født, er det fett. Men etter kun få måneder, begynner vi å få fast føde. Som gjerne er grøt. Havregrøt. Med eple. En liten brødbit, med leverpostei. Allerede fra babystadiet av, blir vår opprinnelige fettdrevne maskin foret med karbohydrater av "en annen verden", og bukspyttkjertelen får kjørt seg godt fast i hvordan den produserer insulin, og leveren produserer små, tette LDL partikler på løpende bånd.
Det som er fakta, er at kroppen håndterer ikke store mengder karbohydrater så godt. Den vil ha det vekk, bort. Og den raskeste måten å få det vekk på, er å brenne det. Muskler og andre organer tar derfor sukkeret først, for å få det vekk så fort som mulig, blant annet for å beskytte kroppen mot høyt blodsukker og fedme. Om det ikke forbrennes, blir det lagret som fett, og det høye blodsukkeret skader blodårene.
Det flerumettede fettet forbrennes også før det mettede. Hvorfor? Fordi det flerumettede fettet harskner raskt, og harsknet fett er farlig. Derfor gjør kroppen det samme her, forbrenner det før det mettede,for at det ikke skal harskne.
Det mettede fettet, som leveren lager, er det sunneste som finnes. Det er eksepsjonelt stabilt, gir høy energi, og når det forbrennes, skapes det ketonlegemer, som ikke bare er høyoktan i seg selv, men også "renholdsarbeidere". De rydder cellene i kroppen for gammelt slaggprotein, som kan gjøre at cellene eldes og dør. Derfor vil høyt innhold av ketoner i kroppen, utsette adringsprossesen.
Spiser du lite flerumettet fett, og lite karbohydrater, vil kroppen brenne mettet fett så det ryker etter, og du vil få betalt i form av en kropp som fungerer som den skal. En opplevelse som ikke er så mange forunt, bortsett fra de som går på lavkarbo-høyfett.
Det som er fakta, er at kroppen håndterer ikke store mengder karbohydrater så godt. Den vil ha det vekk, bort. Og den raskeste måten å få det vekk på, er å brenne det. Muskler og andre organer tar derfor sukkeret først, for å få det vekk så fort som mulig, blant annet for å beskytte kroppen mot høyt blodsukker og fedme. Om det ikke forbrennes, blir det lagret som fett, og det høye blodsukkeret skader blodårene.
Det flerumettede fettet forbrennes også før det mettede. Hvorfor? Fordi det flerumettede fettet harskner raskt, og harsknet fett er farlig. Derfor gjør kroppen det samme her, forbrenner det før det mettede,for at det ikke skal harskne.
Det mettede fettet, som leveren lager, er det sunneste som finnes. Det er eksepsjonelt stabilt, gir høy energi, og når det forbrennes, skapes det ketonlegemer, som ikke bare er høyoktan i seg selv, men også "renholdsarbeidere". De rydder cellene i kroppen for gammelt slaggprotein, som kan gjøre at cellene eldes og dør. Derfor vil høyt innhold av ketoner i kroppen, utsette adringsprossesen.
Spiser du lite flerumettet fett, og lite karbohydrater, vil kroppen brenne mettet fett så det ryker etter, og du vil få betalt i form av en kropp som fungerer som den skal. En opplevelse som ikke er så mange forunt, bortsett fra de som går på lavkarbo-høyfett.