View Full Version : Er ketose farlig?


magdalena
19-02-04, 21:37
Hei!de første stixene jeg kjøpte for å måle ketose var mer avansert enn de som bare måler ketosen,men det stod ikke så utfyllende i bruksanvisningen på combur som på ketostix.På ketostixanvisningen står det(dere har sikkert lest det da..): "Små mengder av ketoner i kroppen er vanligvis ikke skadelig.større mengder derimot,kan være farlig.Ketoner dannes hvis du forbrenner for mye fett til energi.Dersom dette ikke behandles,kan det føre til diabetes-koma.Ketoner er egentlig kroppens signal om at noe unormalt skjer."

Men det er jo ketose som er målet i denne dietten..utsetter vi oss for fare?Samboeren mener at denne galskapen må ta slutt og liker overhodet ikke "kuren" min.

HP
19-02-04, 21:53
Bevisst kostholds indusert ketose eller lipolyse som det egentlig heter er helt ufarlig i henhold til Atkins og mange andre... Ingen pålitelige kilder med æren i behold har klart å vise at ketose er farlig... :cool:

Ketabolsk-diabetes derimot er farlig. Men det er en sykdom, som rammer ganske få diabetikere. De har da ofte både glukose og ketoner i urinen... Kan lede til koma... Men ikke noe å tenke på for oss... :)

Medgang og støtte er alltid kjekt! Du får fortelle mannen din at du for det første ikke går på en kur, og at det er en helt normal fysiologisk prosess som du benytter deg av for å ta av vekt... ;)

ayliah
19-02-04, 23:44
dette har jeg lest og jeg siterer;
"Ketoner(aceteddiksyre,aceton)forekommer i urin som følge av økt fettnedbrytning ved slankediett eller lav utnytting av glukose på grunn av insulinmangel.I forbindelse med en slankediett er ketoner et tegn på suksess":D ;)