View Full Version : Is fra isbilen
Noen som har forsøkt den sukkerfrie isen fra Hjem-isbilen? :)
Er den trygg på ketolyse?
http://www.hjem-is.no/Default.aspx?ID=1888&M=Shop&PID=3178&ProductID=179
På det meste inneholder en slik is 10g karbs, og det er alt for mye for Ketolyse dietten. Karbs på Ketolyse skal helst komme fra grønnsaker over jorden, om også ikke pittelitt meieriprodukter :)
På generell lavkarbo kunne man sikkert unnet seg en slik is en gang i blant. Men jeg ville absolutt heller anbefalt å lage egen is. Da slipper man masse e-stoffer og annet dritt som gjerne hives i av produsenter :)
Den inneholder mellom 2,8 og 5 gram netto karber per is... Det mangler i næringsdeklarasjonen på nettet.
Åh? Så tabellen med næringsinnhold på siden er feil?
Jo, men det står totalt karbinnhold inkl. sukkeralkoholer :)
tina therese
19-07-10, 07:30
jøsses....
ja etter innholdet å dømme er vel noen av de trygge da vel?
Er aspartam i de to nederste...de er kansje best å styre unna da eller?
Ferskenbeinet
19-07-10, 08:13
Åhh hjem is bilen kjørte her hos oss også når jeg var ung. Den hadde så mye god og spennende is! Den norske isbilen (http://www.isbilen.no/) har og en lettis, den inneholder 5,5g pr stk. Har desverre ikke smakt den enda, så kan ikke si noe om smaken.
Er sukkeralkoholer meir "lovleg" enn andre søtningsstoffer? Fekk sjokk når eg las på sukrinpakken, der står det 100g karbo pr 100g, men det var snakk om sukkeralkoholer....
Ferskenbeinet
19-07-10, 09:51
Er det sukkeralkoholer i en matvare kan de trekkes fra karboinnholdet. ;)
Photobscura
19-07-10, 09:55
Det kan jo hende at isen inneholder opp til 10 gram karbo pr hundre gram og da utelukker jo ikke det at selve isen inneholder mindre, da den mest sannsynlig ikke veier så mye som hundre gram.
Sukkeralkoholer kan man trekke fra, ja. Om det er sunt er en helt annen diskusjon :cool:. Men 100 gram sukkeralkoholer? Det går jo faktisk ikke an.
Jeg for min del foretrekker hjemmelaget. En neve frosne bær, et kjøleskapskaldt egg, litt søtning, fløte nok til at bærene er ca dekket, og vrooom med stavmikseren = nydeligste isen! Mhm!
TrillTrall
19-07-10, 10:01
Jeg for min del foretrekker hjemmelaget. En neve frosne bær, et kjøleskapskaldt egg, litt søtning, fløte nok til at bærene er ca dekket, og vrooom med stavmikseren = nydeligste isen! Mhm!
Pisker du egget først? Eller durer du bare alt sammen med en gang? Må det fryses etterpå eller spiser du det straks? :sikle:
Pisker du egget først? Eller durer du bare alt sammen med en gang? Må det fryses etterpå eller spiser du det straks? :sikle: Jeg pisker ikke egget og spiser med en gang :)
TrillTrall
19-07-10, 10:48
Jeg pisker ikke egget og spiser med en gang :)
Nammenam! Da blir det bringebæris på meg i kveld! :) Kjæresten synes sååå synd på meg som ikke "kan" spise vanlig is - kan jeg vel, men jeg har ikke lyst på! :D Dessuten er jeg mer glad i bær med krem så det så!
Photobscura
19-07-10, 10:51
Jeg pisker ikke egget og spiser med en gang :)
Det hun sa! Det er innmari godt! :ja:!
Bare fløte og halvfrosne bær er også godt. Litt stevia og litt sitronmelisse eller mynte. Vrooom med stavmiksern, og det er myk is-konsistens. Digg! :)
En neve frosne bær, et kjøleskapskaldt egg, litt søtning, fløte nok til at bærene er ca dekket, og vrooom med stavmikseren = nydeligste isen! Mhm!
Den er enda bedre med om man bytter egget med mascarpone (kan bruke philadefia også) :sikle:
Photobscura
19-07-10, 21:52
Den er enda bedre med om man bytter egget med mascarpone (kan bruke philadefia også) :sikle:
Jeg har faktisk hatt en idé om å også teste det ut med gresk yoghurt i stedet for fløte, ettersom jeg dessverre tåler fløte dårlig ... :o. Yoghurt-is, liksom?! Lurte faktisk på om jeg skal gi meg selv det i bursdagspresang i morgen :D
Jeg har faktisk hatt en idé om å også teste det ut med gresk yoghurt i stedet for fløte, ettersom jeg dessverre tåler fløte dårlig ... :o. Yoghurt-is, liksom?! Lurte faktisk på om jeg skal gi meg selv det i bursdagspresang i morgen :D
Grattis med dagen :happybday
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.