Minusnoenkg
29-07-10, 10:17
Blir så forvirra!!:confused: På pakken jeg har står det at det er 3 kh pr. 100gr. I ketolyseboka står det rundt 6 kh, og på den næringstabellen som ligger her inne(excel-dok)står det at de inneholder 13,1!!!??:eek:
Hva er riktig??
Jeg går ut i fra ca 6 g. Det mener jeg står på de posene jeg har også.
I utgangspunktet går jeg ut i fra det som står på forpakningen uansett.
Tabellene bruker jeg bare på grønnsaker (og evt kjøtt)
Minusnoenkg
29-07-10, 10:35
Jeg går ut i fra ca 6 g. Det mener jeg står på de posene jeg har også.
I utgangspunktet går jeg ut i fra det som står på forpakningen uansett.
Tabellene bruker jeg bare på grønnsaker (og evt kjøtt)
Men en valnøtt er vel en valnøtt??:p Har nøtter fra Den lille nøttefabrikken, og de står det 3 kh på...skal gå å dobbeltsjekke nå for sikkerhetskyld:rolleyes:
Jada, 3 kh pr. 100gr;)
På mine pakninger står det faktisk 3,1 g kh/100 g, fra den Lille Nøttefabrikken. Men jeg har også hatt de som inneholder 6-8 g kh. Har søkt litt på nettet og finner at kh innhold blir oppgitt til å være mellom 3-8 g/100g.
Jeg pleier også å regne det som står på pakken, er jeg i tvil tar jeg litt i. Dessverre er det mye rar merking ute og går på matvarer, og det er vanskelig å vite hva som er rett spesielt når tallene spriker mye.
Næringsinnhold i ulik matvarer kan også variere med sesong, jordsmonn, klima, dyrkningsmetode, sted osv, derfor kan bl.a. valnøtter ha ulik kh-innhold. Næringsinnholdet er jo også basert på gjennomsnittsmålinger over tid i ulike partier. Kan jo være at ulike produsenter også måler på litt ulik måte. Forhold deg til det som står på pakningen, jeg har ihvertfall aldri blitt "lurt" av det og falt ut av ketose.
Men en valnøtt er vel en valnøtt??:p Har nøtter fra Den lille nøttefabrikken, og de står det 3 kh på...skal gå å dobbeltsjekke nå for sikkerhetskyld:rolleyes:
Jada, 3 kh pr. 100gr;)
Har to forskjellige valnøttposer her og de er 3 g og 3,3 g. Så da går jeg ut fra at det er riktig.
Grønne avokadoer har mere karber enn de brune...
Grønne avokadoer har mere karber enn de brune...
Ja og nypoteter har mindre kh enn lagringspoteter :D
Mange faktorer som gjør seg gjeldene i hva næringsinnholdet er og hvordan produsenten kommer frem til det. Men stol på merkingen av matvarer, her hjemme er det stortsett OK merking, hvis du er veldig i tvil kan du kontakte produsenten, de fleste pleier å svare.