View Full Version : Kjempegode lapper/pannekaker!


fairy21
01-08-10, 16:03
Jeg kjøpte meg kokosmel før helgen og i dag lagde jeg meg lapper til lunsj. De ble veldig gode og best av alt - de inneholder masse sunt fett og nesten ingen karbohydrater! Gi meg gjerne tilbakemelding hvis noen mener jeg har feilberegnet noe her, men jeg kom frem til ca. 3,4 kh i hele røra :)

Ingredienser - ca. 6 lapper
2 egg (1,8)
2 ss smeltet kokosolje (Cocosa extra Virgin Oil) (0)
2 ss fløte (kan også bruke kokosmelk) (ca 1 kh)
3 ts sukrin - smak til
¼ ts salt
2 ss kokosmel (ca 15 gr – 0,6 kh)
¼ ts bakepulver
Noen dråper vaniljeessens (kan sløyfes)

Kokosolje eller meierismør til steking (jeg brukte meierismør)

Bland egg, olje, fløte, sukrin, vaniljeessens og salt. Bland kokosmel og bakepulver i resten av røren. Røren blir tykk, men hver lapp/pannekake flyter ut når røra kommer i pannen. Jeg brukte en spiseskje røre til hver lapp og stekte 3 samtidig.

entotre
03-08-10, 13:09
Det hørtes godt ut! Tror eg må ha slike etter storvasken i leiligheten idag :)

Paris
17-11-11, 20:43
Smaker de kokos? :P

Marella77
17-11-11, 21:01
Jeg kjøpte meg kokosmel før helgen og i dag lagde jeg meg lapper til lunsj. De ble veldig gode og best av alt - de inneholder masse sunt fett og nesten ingen karbohydrater! Gi meg gjerne tilbakemelding hvis noen mener jeg har feilberegnet noe her, men jeg kom frem til ca. 3,4 kh i hele røra :)

Ingredienser - ca. 6 lapper
2 egg (1,8)
2 ss smeltet kokosolje (Cocosa extra Virgin Oil) (0)
2 ss fløte (kan også bruke kokosmelk) (ca 1 kh)
3 ts sukrin - smak til
¼ ts salt
2 ss kokosmel (ca 15 gr – 0,6 kh)
¼ ts bakepulver
Noen dråper vaniljeessens (kan sløyfes)

Kokosolje eller meierismør til steking (jeg brukte meierismør)

Bland egg, olje, fløte, sukrin, vaniljeessens og salt. Bland kokosmel og bakepulver i resten av røren. Røren blir tykk, men hver lapp/pannekake flyter ut når røra kommer i pannen. Jeg brukte en spiseskje røre til hver lapp og stekte 3 samtidig.



Kan det stemme at det er så mye kh i eggene?

Gerd
17-11-11, 21:13
Kan det stemme at det er så mye kh i eggene?

Nei. karbohydrat i egg ble endret i 2011 fra 0,9 pr 100gram til 0,3 pr 100gram

tuftemor
17-11-11, 23:51
Denne røra skal prøves:)

rut311
17-12-11, 11:02
Disse var gode!

Marella77
17-12-11, 15:55
Nei. karbohydrat i egg ble endret i 2011 fra 0,9 pr 100gram til 0,3 pr 100gram

Takk Gerd. Er ett egg uten skall ca 100 g eller?

Alynna
17-12-11, 16:50
Medium egg er 53-63 g, store er 63-73 g

Marella77
17-12-11, 17:32
Medium egg er 53-63 g, store er 63-73 g

supert, da kan jeg spise egg uten stress ;)