View Full Version : Kyllingfilet med eple og bacon


torgn
01-08-10, 17:16
Denne må dere bare prøve. Fikk inspirasjonen på maprat.no, men la til litt og fjernet litt.

4 stk kyllingfilet
1 ss olje (jeg brukte 3)
2 båter hakkede hvitløk
2 ss sennep
1/2 ts pepper
1 stk eple
4 skiver bacon (eller etter ønske, jeg brukte 8)

1 Bland olje, hvitløk, sennep og pepper til en marinade. Legg kyllingfiletene i en plastpose og hell marinaden over. La stå et par timer

2. Del eplet i skiver og legg skivene i en smurt ilfast form. Snurr bacon rundt kyllingfiletene og legg dem over epleskivene.

3 Sett formen i ovenen ved 180 grader i ca 30 minutter.

Jeg valgte grønne epler, det ga kyllingen en syrlig fantastisk smak. Som tilbehør hadde jeg en enkel salat med ruccolasalat og soppstuing

For soppstuingen tok jeg 3-4 sopp delte i skiver stekte litt i en stekepanne og tilsatte litt fløte og lot denne koke ut. Tilsatte litt pepper...

Snadder..

:)

Jorkla
01-08-10, 17:40
Nam.. Eneste jeg stussa på var eplet, men er vel så å si bare eplet som har karbs her.. *lagrer siden*

Tusen takk.. :-D:D:D:D:D:D:D:D:D

torgn
01-08-10, 17:43
Jeg spiste ikke eplene, men jeg trur at den syrlige smaken som kyllingen fikk kom fra eplene. Uten at jeg kan si jeg er noen ekspert, så tviler jeg på at det fulgte med mange karbohydrater der.

Sahara83
01-08-10, 18:00
Det hørtes veldig godt og enkelt ut.
Dette må prøves :D

Jorkla
03-08-10, 12:03
Prøvde igår!!! og det var Kjempegodt!! Takk for oppskrift..

fridr
12-08-10, 13:56
Er dette til to pers? Skal prøves ut i morgen :D

torgn
12-08-10, 19:07
Er dette til to pers? Skal prøves ut i morgen :D

Da kan du nok redusere på kyllingen. Hos oss så var det meg og kona og 6 år gamle datter. Det ble igjen en hel filet. Så en filet til hver av oss holdt plenty, men så er vi jo forskjellige alle sammen. :)