View Full Version : I himmelen med hommus


Gracella
01-08-10, 20:48
Sitter her og spiser hjemmelaget hommus med en god olivenolje og bare nyyyyter hvor godt det smaker :)

Kikerter skylles godt av i en sil, moses med stavmikser sammen med litt olivenolje.
Tilsett litt sitronsaft.

Legges over i en skål, varm opp litt i mikroen, lag noen fordypninger, hell på en god olivenolje og spis!

Man kan gjøre den litt mer avansert med Thahini (sesampasta), hvitløk, salt og pepper.
Dessuten kan man gi den et chillipepperdryss før man heller på olivenoljen.
Men den er god når den er helt enkel også ;)

Queen of Wands
01-08-10, 20:54
Ja, det er godt! Men hva spiser du til? Må bare innrømme at jeg har spist det sammen med brød og gulrøtter(!!) tidligere, og det er jo ikke så aktuelt... Baba ghanoush er også deilig da, men noe må man jo ha til? Agurk???

Gracella
01-08-10, 20:57
:o Jeg kan godt sitte og spise dette med gaffel...
Neida, jeg har det stort sett ved siden av annen mat, synes det passer til det meste.
Nå hadde jeg gresk lammepølse (fra Rema 1000) med en hjemmekomponert "potetsalat" til.. og en skål hommus

Når den er lunken/halvvarm (varmer den bare litt!!) så passer den til mat, når den er kald synes jeg den er bedre som en slags dip til grønnsaker ol.

trude.lutt
01-08-10, 21:25
kikerte, er det ok å spiser? Ikke for mye karb? Jippi!!!

Gracella
01-08-10, 22:21
Det er mer enn hva godt er på ketolyse, men for generell lavkarbo er det helt ok. Jeg kan spise det uten at jeg går ut av ketose, ser det ut til.

Gracella
01-08-10, 22:22
Bønner, linser og erter er veldig Lindberg da. Lav GI/GB, og noe mer karber.