Sånn lager jeg kokos yogurt
http://s3.photobucket.com/albums/y61/kannne/bark/th_IMG_2225.jpg (http://s3.photobucket.com/albums/y61/kannne/bark/?action=view¤t=34f7378b.pbw)
(Trykk på bilde)
Hvor får du tak i sånn yoghurt-starter da? Og hva ER det, egentlig? (Tåler ikke laktose)
Photobscura
11-08-10, 22:37
Hmmm ... Var ikke lett å få med seg, eller hva som var første steg :p. Men, honning, da. Det må jo byttes ut i tilfelle.
Hvordan smaker dette? Og er det ikke lettere å bruke ren kokosmelk?
Jeg vil tro at honningen er der for at melkesyrebakteriene skal ha noe å spise? Akkurat som man tar litt sukker/sirup/honning i brøddeig som mat for gjæren.
Da er sukkeret/honningen omdannet til melkesyre når yoghurten er ferdig :)
Photobscura
11-08-10, 23:38
Jeg vil tro at honningen er der for at melkesyrebakteriene skal ha noe å spise? Akkurat som man tar litt sukker/sirup/honning i brøddeig som mat for gjæren.
Da er sukkeret/honningen omdannet til melkesyre når yoghurten er ferdig :)
Ah, ok. Virker jo spennende!
Hmmm ... Var ikke lett å få med seg, eller hva som var første steg :p. Men, honning, da. Det må jo byttes ut i tilfelle.
Hvordan smaker dette? Og er det ikke lettere å bruke ren kokosmelk?
Fordi "ren" kokosmelk IKKE er ren. Den inneholder tilsetningstoffer.
Honning brukes får at soppen skal ha noe å vokse på!
Yogurt starter er en blanding av bakterier som fermentere. Det finnes maaaange typer. Jeg tåler kun giprostart sin.
Her er to stk uten melk:
http://customprobiotics.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Product_Code=1019&Category_Code=
http://www.giprohealth.com/giprostart.aspx
Jeg bruker den nederste.
Finnes og mange med melk i, som er lettere å få tak i.
www.scdandme.com der ligger steg for steg uten animasjon.
WÆ! Dyrt! Men takk for svar. Høres veldig kult ut. Jeg eeeelsker yoghurt men er jo så heldig å ha laktoseintoleranse :( Hmmm... Kanskje man skulle prøve ut dette :)