View Full Version : Sånn lager jeg yoghurt


kamp
10-08-10, 21:08
Sånn lager jeg kokos yogurt

http://s3.photobucket.com/albums/y61/kannne/bark/th_IMG_2225.jpg (http://s3.photobucket.com/albums/y61/kannne/bark/?action=view&current=34f7378b.pbw)

(Trykk på bilde)

fridr
11-08-10, 22:31
Hvor får du tak i sånn yoghurt-starter da? Og hva ER det, egentlig? (Tåler ikke laktose)

Photobscura
11-08-10, 22:37
Hmmm ... Var ikke lett å få med seg, eller hva som var første steg :p. Men, honning, da. Det må jo byttes ut i tilfelle.
Hvordan smaker dette? Og er det ikke lettere å bruke ren kokosmelk?

Huldr
11-08-10, 23:22
Jeg vil tro at honningen er der for at melkesyrebakteriene skal ha noe å spise? Akkurat som man tar litt sukker/sirup/honning i brøddeig som mat for gjæren.

Da er sukkeret/honningen omdannet til melkesyre når yoghurten er ferdig :)

Photobscura
11-08-10, 23:38
Jeg vil tro at honningen er der for at melkesyrebakteriene skal ha noe å spise? Akkurat som man tar litt sukker/sirup/honning i brøddeig som mat for gjæren.

Da er sukkeret/honningen omdannet til melkesyre når yoghurten er ferdig :)
Ah, ok. Virker jo spennende!

kamp
12-08-10, 08:10
Hmmm ... Var ikke lett å få med seg, eller hva som var første steg :p. Men, honning, da. Det må jo byttes ut i tilfelle.
Hvordan smaker dette? Og er det ikke lettere å bruke ren kokosmelk?

Fordi "ren" kokosmelk IKKE er ren. Den inneholder tilsetningstoffer.

Honning brukes får at soppen skal ha noe å vokse på!

Yogurt starter er en blanding av bakterier som fermentere. Det finnes maaaange typer. Jeg tåler kun giprostart sin.

Her er to stk uten melk:
http://customprobiotics.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Product_Code=1019&Category_Code=
http://www.giprohealth.com/giprostart.aspx
Jeg bruker den nederste.

Finnes og mange med melk i, som er lettere å få tak i.

www.scdandme.com der ligger steg for steg uten animasjon.

fridr
05-09-10, 21:10
WÆ! Dyrt! Men takk for svar. Høres veldig kult ut. Jeg eeeelsker yoghurt men er jo så heldig å ha laktoseintoleranse :( Hmmm... Kanskje man skulle prøve ut dette :)