View Full Version : Kyllingform med purre og ostesaus (m bilder)


Makronella
25-08-10, 10:44
(http://mitthemmeliglivsomblogger.blogspot.com/2010/08/kyllingform-med-purre-og-ostesaus.html)


I går fikk jeg gjester til middag og jeg var veldig i tvil om hva jeg skulle lage. Begynte derfor å bla i boksen med diverse brosjyrer og kom over et gammel fillete hefte fra "opplysningskontoret for egg og fjørfekjøtt"
Jeg bladde frem til en rett som var en skikkelig slager i mange år hos oss, men som og har fått hvile i mange mange år.

En hver oppskrift er til for å endres og det skjer selvfølgelig denne gangen også -for å gjøre den lavkarbo. Mye lettere blir den også da, pluss kyllingfileter gjør det enklere enn å dele en hel rå kylling som var aktuelt da brosjyren var ny.

Jeg skal mette mange munner så dette er en stor porsjon men ikke noe problem å kutte ned.

1,5 kg kyllingfilet
2 purre
1 stor rød paprika
2 bokser creme fraiche
1 boks creme fraiche med soltørkede tomater( kan sløyfes)
revet ost

http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/THTVWYl6o-I/AAAAAAAADN0/rROGh4ABrHo/s400/DSCF0052.JPG (http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/THTVWYl6o-I/AAAAAAAADN0/rROGh4ABrHo/s1600/DSCF0052.JPG) riktignok er denne en lettvariant, men det er en halv boks og får følge av to "fete"- gir god smak men kan utelates
Del kyllingfiletene i to og brun de i smør. Ikke la de bli gjennomstekt. Legg de over i en smurt ildfast form. Dryss med salt og pepper.
Kutt purre og paprika og legg over kyllingen i formen

http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/THTVZqw-KKI/AAAAAAAADN4/aHsJf0Rfbdg/s400/DSCF0053.JPG (http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/THTVZqw-KKI/AAAAAAAADN4/aHsJf0Rfbdg/s1600/DSCF0053.JPG)

Varm opp creme fraiche på svak varme, når den er flytende ha i godt med revet ost og rør til den er smeltet. Helles så over kyllingen. Strø litt revet ost på toppen og sett i ovenen. 180 grader i ca 30 min eller til overflaten er gylden og fin.
http://1.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/THTVc93hEyI/AAAAAAAADN8/HACuqxKX978/s400/DSCF0054.JPG (http://1.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/THTVc93hEyI/AAAAAAAADN8/HACuqxKX978/s1600/DSCF0054.JPG)

La hvile litt på benken før servering så sausen får satt seg litt.
Jeg serverer med godt med blomkål og brokkoli og ris til de som er gjester.

http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/THTVgK1_cqI/AAAAAAAADOA/7LZWW4zwEtI/s400/DSCF0055.JPG (http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/THTVgK1_cqI/AAAAAAAADOA/7LZWW4zwEtI/s1600/DSCF0055.JPG)

Utrolig enkel og velsmakende rett. Den skal absolutt få sin renesanse her i huset - like lett å lage til ti personer som til to

Kitt
25-08-10, 10:51
:sikle::sikle::sikle:
Blir ikke lenge til denne må prøves. :D

Ana
25-08-10, 12:41
mm, den så deilig ut, må prøves ja.

IdaMarie
25-08-10, 12:53
Denne såg deilig ut. Skal prøve denne snart!

Nei, nå!
25-08-10, 14:27
Så kjempegodt ut!! Tror du den smakstilsatte creme fraiche'n kan erstattes med f.eks en smøreost med smak for omtrent samme resultat? Hm, testing testing :rolleyes:

lijo
25-08-10, 16:21
Å denne så knallgod ut, vil lage den til helgen når vi får gjester. Så enkelt, genialt..og like god lavkarber eller ei, takk ;)

solihjerte
25-08-10, 18:10
Jippi!
Blir så glad hver gang det kommer nye og gode oppskrifter, dette skal prøves i morgen.

Takk for at dere deler, hvis jeg kommer på noe lurt skal jeg poste det jeg også :)!

Hamster59
25-08-10, 21:30
Jeg prøvde denne idag, det ble skikkelig snadder! Brukte bare vanlig creme fraiche og hadde heller oppi noen biter soltørka tomat fra glass. Laga blomkålmos til. Anbefales.:p Fikk heldigvis rester, de er lagt i lunsjboksen til i morgen.:D

Imse
25-08-10, 22:03
Nammenam, den såg god ut! Må invitere en vennine på middag her, så får vi testet alle sammen:D

Sivensvans
26-08-10, 10:45
Dette var en super oppskrift!! Takker;)

monicah82
26-08-10, 20:11
Prøvde denne i dag og den var kjempegod! Takk for oppskriften! :)