Makronella
25-08-10, 10:44
(http://mitthemmeliglivsomblogger.blogspot.com/2010/08/kyllingform-med-purre-og-ostesaus.html)
I går fikk jeg gjester til middag og jeg var veldig i tvil om hva jeg skulle lage. Begynte derfor å bla i boksen med diverse brosjyrer og kom over et gammel fillete hefte fra "opplysningskontoret for egg og fjørfekjøtt"
Jeg bladde frem til en rett som var en skikkelig slager i mange år hos oss, men som og har fått hvile i mange mange år.
En hver oppskrift er til for å endres og det skjer selvfølgelig denne gangen også -for å gjøre den lavkarbo. Mye lettere blir den også da, pluss kyllingfileter gjør det enklere enn å dele en hel rå kylling som var aktuelt da brosjyren var ny.
Jeg skal mette mange munner så dette er en stor porsjon men ikke noe problem å kutte ned.
1,5 kg kyllingfilet
2 purre
1 stor rød paprika
2 bokser creme fraiche
1 boks creme fraiche med soltørkede tomater( kan sløyfes)
revet ost
http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/THTVWYl6o-I/AAAAAAAADN0/rROGh4ABrHo/s400/DSCF0052.JPG (http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/THTVWYl6o-I/AAAAAAAADN0/rROGh4ABrHo/s1600/DSCF0052.JPG) riktignok er denne en lettvariant, men det er en halv boks og får følge av to "fete"- gir god smak men kan utelates
Del kyllingfiletene i to og brun de i smør. Ikke la de bli gjennomstekt. Legg de over i en smurt ildfast form. Dryss med salt og pepper.
Kutt purre og paprika og legg over kyllingen i formen
http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/THTVZqw-KKI/AAAAAAAADN4/aHsJf0Rfbdg/s400/DSCF0053.JPG (http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/THTVZqw-KKI/AAAAAAAADN4/aHsJf0Rfbdg/s1600/DSCF0053.JPG)
Varm opp creme fraiche på svak varme, når den er flytende ha i godt med revet ost og rør til den er smeltet. Helles så over kyllingen. Strø litt revet ost på toppen og sett i ovenen. 180 grader i ca 30 min eller til overflaten er gylden og fin.
http://1.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/THTVc93hEyI/AAAAAAAADN8/HACuqxKX978/s400/DSCF0054.JPG (http://1.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/THTVc93hEyI/AAAAAAAADN8/HACuqxKX978/s1600/DSCF0054.JPG)
La hvile litt på benken før servering så sausen får satt seg litt.
Jeg serverer med godt med blomkål og brokkoli og ris til de som er gjester.
http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/THTVgK1_cqI/AAAAAAAADOA/7LZWW4zwEtI/s400/DSCF0055.JPG (http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/THTVgK1_cqI/AAAAAAAADOA/7LZWW4zwEtI/s1600/DSCF0055.JPG)
Utrolig enkel og velsmakende rett. Den skal absolutt få sin renesanse her i huset - like lett å lage til ti personer som til to
I går fikk jeg gjester til middag og jeg var veldig i tvil om hva jeg skulle lage. Begynte derfor å bla i boksen med diverse brosjyrer og kom over et gammel fillete hefte fra "opplysningskontoret for egg og fjørfekjøtt"
Jeg bladde frem til en rett som var en skikkelig slager i mange år hos oss, men som og har fått hvile i mange mange år.
En hver oppskrift er til for å endres og det skjer selvfølgelig denne gangen også -for å gjøre den lavkarbo. Mye lettere blir den også da, pluss kyllingfileter gjør det enklere enn å dele en hel rå kylling som var aktuelt da brosjyren var ny.
Jeg skal mette mange munner så dette er en stor porsjon men ikke noe problem å kutte ned.
1,5 kg kyllingfilet
2 purre
1 stor rød paprika
2 bokser creme fraiche
1 boks creme fraiche med soltørkede tomater( kan sløyfes)
revet ost
http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/THTVWYl6o-I/AAAAAAAADN0/rROGh4ABrHo/s400/DSCF0052.JPG (http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/THTVWYl6o-I/AAAAAAAADN0/rROGh4ABrHo/s1600/DSCF0052.JPG) riktignok er denne en lettvariant, men det er en halv boks og får følge av to "fete"- gir god smak men kan utelates
Del kyllingfiletene i to og brun de i smør. Ikke la de bli gjennomstekt. Legg de over i en smurt ildfast form. Dryss med salt og pepper.
Kutt purre og paprika og legg over kyllingen i formen
http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/THTVZqw-KKI/AAAAAAAADN4/aHsJf0Rfbdg/s400/DSCF0053.JPG (http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/THTVZqw-KKI/AAAAAAAADN4/aHsJf0Rfbdg/s1600/DSCF0053.JPG)
Varm opp creme fraiche på svak varme, når den er flytende ha i godt med revet ost og rør til den er smeltet. Helles så over kyllingen. Strø litt revet ost på toppen og sett i ovenen. 180 grader i ca 30 min eller til overflaten er gylden og fin.
http://1.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/THTVc93hEyI/AAAAAAAADN8/HACuqxKX978/s400/DSCF0054.JPG (http://1.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/THTVc93hEyI/AAAAAAAADN8/HACuqxKX978/s1600/DSCF0054.JPG)
La hvile litt på benken før servering så sausen får satt seg litt.
Jeg serverer med godt med blomkål og brokkoli og ris til de som er gjester.
http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/THTVgK1_cqI/AAAAAAAADOA/7LZWW4zwEtI/s400/DSCF0055.JPG (http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/THTVgK1_cqI/AAAAAAAADOA/7LZWW4zwEtI/s1600/DSCF0055.JPG)
Utrolig enkel og velsmakende rett. Den skal absolutt få sin renesanse her i huset - like lett å lage til ti personer som til to