Licota
29-08-10, 16:01
Fransk løksuppe er vel noe av det enkleste man kan lage fra det franske kjøkken. Og så godt... :)
Jeg lagde en vri med chili, som jeg syns ble veldig god.
Du trenger til 4 porsjoner:
2 store, gule løk
2-3 hvitløksfedd
1-2 rød chilipepper
1dl kremfløte
Smør
Olivenolje
4 kjøttbuljongterning
7dl kokende vann
Salt & pepper
Fremgangsmåte:
Rens og del løken i to. Skjær den så i skiver. Hakk hvitløken fint. Fres dette sammen i en kjele med masse smør og litt olje. Mens dette steker/putrer i smør-oljeblandingen, kok opp vann og rør ut 4 kjøttbuljongterninger. Jeg har brukt de fra Toro, de små. De er vel litt mer konsentrert enn de fra Knorr.
Krydre løken med masse pepper og en god dæsj salt. Skjær opp chilipepperen med frøene inni (du kan ta de ut om du syns det blir veldig sterkt med) og ha oppi kjelen. Hell over buljongvannet, og la koke litt. Så tilsetter du til slutt 1 dl fløte og lar det småkoke i 5-6 minutter.
Bon appetit! :)
http://licotasverden.com/wordpress/wordpress/wp-content/uploads/2010/08/IMG_2878.jpg
Jeg lagde en vri med chili, som jeg syns ble veldig god.
Du trenger til 4 porsjoner:
2 store, gule løk
2-3 hvitløksfedd
1-2 rød chilipepper
1dl kremfløte
Smør
Olivenolje
4 kjøttbuljongterning
7dl kokende vann
Salt & pepper
Fremgangsmåte:
Rens og del løken i to. Skjær den så i skiver. Hakk hvitløken fint. Fres dette sammen i en kjele med masse smør og litt olje. Mens dette steker/putrer i smør-oljeblandingen, kok opp vann og rør ut 4 kjøttbuljongterninger. Jeg har brukt de fra Toro, de små. De er vel litt mer konsentrert enn de fra Knorr.
Krydre løken med masse pepper og en god dæsj salt. Skjær opp chilipepperen med frøene inni (du kan ta de ut om du syns det blir veldig sterkt med) og ha oppi kjelen. Hell over buljongvannet, og la koke litt. Så tilsetter du til slutt 1 dl fløte og lar det småkoke i 5-6 minutter.
Bon appetit! :)
http://licotasverden.com/wordpress/wordpress/wp-content/uploads/2010/08/IMG_2878.jpg