Julie
31-08-10, 00:12
Fant altså en helt suveren oppskrift på chicken tikka masala for et par måneder siden, men har jo ikke laget den i det siste på grunn av dietten. Tenkte jeg bare skulle liste ingrediensene til å begynne med, så kan den jo fikses og endres litt på før jeg evt. legger ut instruksjoner. :)
Så, her har dere det:
Marinering:
Alt fra 3-7 kyllingfileter, avhengig av om man vil ha mer saus eller mer kjøtt. Jeg brukte en pakke på 1100 gram i denne versjonen av oppskriften.
300 g tyrkisk yoghurt.
1 ss ingefær, malt
2 ts spisskummen, malt
1 ts kanel, malt
2 ts chilipulver
2 ts pepper
Salt
Saus:
To bokser (400 g per boks) skivede/skrellede tomater (Landlord har færrest antall karber)
300 g créme fraiche (eller kremfløte; 250 g i den originale oppskriften)
3hvitløksfedd, finhakket
1 rød chili, finhakket (to i den originale oppskriften)
2 ts paprikapulver
Oppskrift:
Bland alle ingrediensene til marineringen godt i en stor bolle; alle kyllingbitene skal være dekket av sausen. Dekk over bollen, sett den i kjøleskapet og la stå over natten (man trenger ikke la den stå over natten; kan godt blandes et par timer før steking, det gjør jeg).
Dagen etter/et par timer senere: gjennomstek kyllingbitene på middels-høy varme. Fortsett med oppskriften mens det steker:
Smelt ghi'en/"clarified butter" på middels varme. Sauté så hvitløken og den røde chilien til det dufter. Bland inn spisskummenet, paprikapulveret og en liten klype salt, og sauté i et til to minutter til; blandingen skal tykne bittelittegranne.
Tøm oppi boksen med de skrellede/skivede/hakkede tomatene, bland godt og la det stå og putre på lav-middels varme i 10-15 minutter (sausen skal tykne i denne tiden). Ha så kyllingblandingen og crème fraîche'en (eller kremfløten) oppi sausen (eller motsatt; saus og kremfløte oppi kyllingblandingen), og la hele blandingen stå og putre i cirka 10 minutter til, slik at sausen får tykne til litt mer og slik at kyllingen blir gjennomvarmet.
NYT! Jeg spiser det med både blomkål og brokkoli, og ut av blandingen med 1100 gram kylling ble det cirka 5 (eller 6 litt mindre; de er ganske mektige) porsjoner.
Næringsinnhold på hele oppskriften (totalt cirka 2080 gram, derav 1100 gram kylling):
Karbohydrater: 32.7 gram
Kalorier: 2599 kcal
Protein: 287.1 gram
Fett: 147.4 gram
Næringsinnhold per 100 gram:
Karbohydrater: 1.6 gram
Kalorier: 125 kcal
Protein: 13.8 gram
Fett: 7.1 gram
TIPS! Jeg brukte alt av krydder fra glass, så jeg tror (om jeg ikke tar helt feil) at karbene reduseres om man kjøper f.eks. hele kanelstenger og maler/knuser dem til krydder selv.
Rett meg om jeg tar feil! :p
Så, her har dere det:
Marinering:
Alt fra 3-7 kyllingfileter, avhengig av om man vil ha mer saus eller mer kjøtt. Jeg brukte en pakke på 1100 gram i denne versjonen av oppskriften.
300 g tyrkisk yoghurt.
1 ss ingefær, malt
2 ts spisskummen, malt
1 ts kanel, malt
2 ts chilipulver
2 ts pepper
Salt
Saus:
To bokser (400 g per boks) skivede/skrellede tomater (Landlord har færrest antall karber)
300 g créme fraiche (eller kremfløte; 250 g i den originale oppskriften)
3hvitløksfedd, finhakket
1 rød chili, finhakket (to i den originale oppskriften)
2 ts paprikapulver
Oppskrift:
Bland alle ingrediensene til marineringen godt i en stor bolle; alle kyllingbitene skal være dekket av sausen. Dekk over bollen, sett den i kjøleskapet og la stå over natten (man trenger ikke la den stå over natten; kan godt blandes et par timer før steking, det gjør jeg).
Dagen etter/et par timer senere: gjennomstek kyllingbitene på middels-høy varme. Fortsett med oppskriften mens det steker:
Smelt ghi'en/"clarified butter" på middels varme. Sauté så hvitløken og den røde chilien til det dufter. Bland inn spisskummenet, paprikapulveret og en liten klype salt, og sauté i et til to minutter til; blandingen skal tykne bittelittegranne.
Tøm oppi boksen med de skrellede/skivede/hakkede tomatene, bland godt og la det stå og putre på lav-middels varme i 10-15 minutter (sausen skal tykne i denne tiden). Ha så kyllingblandingen og crème fraîche'en (eller kremfløten) oppi sausen (eller motsatt; saus og kremfløte oppi kyllingblandingen), og la hele blandingen stå og putre i cirka 10 minutter til, slik at sausen får tykne til litt mer og slik at kyllingen blir gjennomvarmet.
NYT! Jeg spiser det med både blomkål og brokkoli, og ut av blandingen med 1100 gram kylling ble det cirka 5 (eller 6 litt mindre; de er ganske mektige) porsjoner.
Næringsinnhold på hele oppskriften (totalt cirka 2080 gram, derav 1100 gram kylling):
Karbohydrater: 32.7 gram
Kalorier: 2599 kcal
Protein: 287.1 gram
Fett: 147.4 gram
Næringsinnhold per 100 gram:
Karbohydrater: 1.6 gram
Kalorier: 125 kcal
Protein: 13.8 gram
Fett: 7.1 gram
TIPS! Jeg brukte alt av krydder fra glass, så jeg tror (om jeg ikke tar helt feil) at karbene reduseres om man kjøper f.eks. hele kanelstenger og maler/knuser dem til krydder selv.
Rett meg om jeg tar feil! :p