View Full Version : Soyaprotein vs. bakemix vs. glutenmel vs..?


KattaG
01-09-10, 14:20
Mitt spørsmål er egentlig om dette kan brukes om hverandre i samme mengde?
Jeg har både soyaprotein og bakemix, men får generelt ett inntrykk av at bakemixen smaker bedre? Jeg har et bråd stående i ovnen nå, og jeg brukte bakemix istedenfor glutenmel. Skal også lage en pizza etterpå, hvor det står soyaprotein i oppskriften, hvor jeg ogsp da kunne tenkt meg å bruke bakemix. Greit å vite om man kan bruke disse om hverandre, og evt om det er andre ting som også kan brukes?

Georgine
01-09-10, 14:31
Jeg bruker det jeg har for hånden og tenker aldri over om det er soyaprotein eller bakemix som går i røra :)

KattaG
01-09-10, 14:44
Så hvis det står glutenmel i oppskriften kan man bruke både soyaprotein og bakemix?

Georgine
01-09-10, 16:30
Så hvis det står glutenmel i oppskriften kan man bruke både soyaprotein og bakemix?

Glutenmel er noe helt annet og kan ikke brukes i stedenfor soyaprotein eller bakemix.

Vet ikke helt hva folk bruker det til, jeg greier meg uten :)

Kanutten
01-09-10, 16:49
Glutenmel er noe helt annet og kan ikke brukes i stedenfor soyaprotein eller bakemix.

Vet ikke helt hva folk bruker det til, jeg greier meg uten :)
Glutenmelet virker sammen med gjæra slik at deigen hever.. Man får altså skikkelig fluffy gjærbakst med gluten..

Disse bildene liker jeg godt: Får jeg lov Lisbeth og Ferskenbeinet?? Ingen som protesterte høylydt.. :p

http://forum.lavkarbo.no/attachment.php?attachmentid=7224&d=1280925382


http://www.fotoknudsen.no/archive267/140820101707ukhnliSvCUYqSMqMUI/medium/1408201004473e1bfd4391e6423399.jpg?6