Shrinking Line
07-09-10, 10:11
Perfekt porsjons str, lett lage og smaker utrolig godt. Cupcakes
Oppskriften var i Cups, noe vi ikke bruker i Norge, men jeg bruker en del. Jeg har regnet ut hvor mye det er i gram. Med forskjellige formler for smør og tørrvare.
Cupcake – Ingredienser
450g / 2 cups malte mandler (mandelmel)
25g / 1 cup Splenda
85g / 6ss smør (mykt)
1/8 ts vinstein (fåes på apoteket)
1ts vanilje ekstrakt
5 store eller 6 små egg, skilles
2ts / 8g bakepulver
40g / 5 ss kakao pulver
Jeg valgte å brukte Splenda. Jeg syntes sukrin sitt granulat sukker ikke smelter når jeg baker, og knaser når man spiser produkter med det i. Men kanskje jeg skal prøve meg på sukrin melis neste gang. Jeg skal prøve en gang med stevia og. Deigen blir tykk nok til at jeg ikke trenger volumet Splenda gir.
Forvarm ovnen på 160 grader
Pisk eggehviten og vinstein sammen til det er stivt. I en annen bolle bland eggeplomme og smøret med elektrisk mikser til det er gult og fluffy. Ha i vanilje ekstrakt og Splenda, bland godt.
Bland forsiktig i 1/3 av eggehvit miksen. Ha i resten og bland forsiktig. Ha i halvparten av mandlene og bland forsiktig. Ha i resten av mandlene og kakap og blend godt, men forsiktig.
Blir deigen veldig tykk, ha i litt fløte.
Fyll i muffin/cupcakes former ca halvfulle. Inn i ovnen på 160 grader i ca 15-20min eller til toppen begynner å sprekke.
http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2010/09/P1060406-300x276.jpg (http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2010/09/P1060406.jpg)
Klar til steking
Mine former var veldig store muffins former, så de hevet ikke over kanten, men helt greit.
Gir 16 cupcakes
http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2010/09/P1060407-300x263.jpg (http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2010/09/P1060407.jpg)
Ser godt ut
Glasur – Ingredienser
1.5-2 pakker krem ost (philadelphia)
120g mykt smør
250g Sukrin melis
1ts vanilje ekstrakt
Bland smør og ost godt sammen med vanilje ekstrakt. Sikt inn litt og litt melis til tykk, men smørbar konsistens.
Etter at de er avkjølt dekorer cupcakes med glasuren. Jeg fant ut at sprutepose var enklest måte å få det litt pent på.
http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2010/09/P1060415-300x268.jpg (http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2010/09/P1060415.jpg)
Skal det være en cupcake?
En cupcake gir ca 3 karber uten glasur og ca 5-6 karber m/glasur.
http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2010/09/P1060419s-300x258.jpg (http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2010/09/P1060419s.jpg)
Eller 3?
Flere oppskrifter i bloggen - http://theshrinkingline.com (http://theshrinkingline.com/)
Oppskriften var i Cups, noe vi ikke bruker i Norge, men jeg bruker en del. Jeg har regnet ut hvor mye det er i gram. Med forskjellige formler for smør og tørrvare.
Cupcake – Ingredienser
450g / 2 cups malte mandler (mandelmel)
25g / 1 cup Splenda
85g / 6ss smør (mykt)
1/8 ts vinstein (fåes på apoteket)
1ts vanilje ekstrakt
5 store eller 6 små egg, skilles
2ts / 8g bakepulver
40g / 5 ss kakao pulver
Jeg valgte å brukte Splenda. Jeg syntes sukrin sitt granulat sukker ikke smelter når jeg baker, og knaser når man spiser produkter med det i. Men kanskje jeg skal prøve meg på sukrin melis neste gang. Jeg skal prøve en gang med stevia og. Deigen blir tykk nok til at jeg ikke trenger volumet Splenda gir.
Forvarm ovnen på 160 grader
Pisk eggehviten og vinstein sammen til det er stivt. I en annen bolle bland eggeplomme og smøret med elektrisk mikser til det er gult og fluffy. Ha i vanilje ekstrakt og Splenda, bland godt.
Bland forsiktig i 1/3 av eggehvit miksen. Ha i resten og bland forsiktig. Ha i halvparten av mandlene og bland forsiktig. Ha i resten av mandlene og kakap og blend godt, men forsiktig.
Blir deigen veldig tykk, ha i litt fløte.
Fyll i muffin/cupcakes former ca halvfulle. Inn i ovnen på 160 grader i ca 15-20min eller til toppen begynner å sprekke.
http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2010/09/P1060406-300x276.jpg (http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2010/09/P1060406.jpg)
Klar til steking
Mine former var veldig store muffins former, så de hevet ikke over kanten, men helt greit.
Gir 16 cupcakes
http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2010/09/P1060407-300x263.jpg (http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2010/09/P1060407.jpg)
Ser godt ut
Glasur – Ingredienser
1.5-2 pakker krem ost (philadelphia)
120g mykt smør
250g Sukrin melis
1ts vanilje ekstrakt
Bland smør og ost godt sammen med vanilje ekstrakt. Sikt inn litt og litt melis til tykk, men smørbar konsistens.
Etter at de er avkjølt dekorer cupcakes med glasuren. Jeg fant ut at sprutepose var enklest måte å få det litt pent på.
http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2010/09/P1060415-300x268.jpg (http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2010/09/P1060415.jpg)
Skal det være en cupcake?
En cupcake gir ca 3 karber uten glasur og ca 5-6 karber m/glasur.
http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2010/09/P1060419s-300x258.jpg (http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2010/09/P1060419s.jpg)
Eller 3?
Flere oppskrifter i bloggen - http://theshrinkingline.com (http://theshrinkingline.com/)