View Full Version : Fiskegrateng (med bilder)


Makronella
08-09-10, 19:01
(http://mitthemmeliglivsomblogger.blogspot.com/2010/09/fiskegrateng.html)


Det er ikke mange ting jeg egentlig savner på lavkarbo, men av og til dukker det opp en og annen ting, som idag da jeg fikk kommentaren at det er lange siden vi har hatt fiskegrateng. Grateng for meg er varianten med saus og stivpiskete eggehviter. Den jeg lager inneholder ikke bare den hvite sausen men også makaroni så jeg har bevisst unngått denne middagen. I dag fant jeg derimot ut hvorfor ikke eksperimentere litt og satte i gang

500 gr kokt torsk ( velger koke fisken pga dårlig mulighet til regulere tykkelsen på sausen)
1 beger creme fraiche
en håndfull purre
2 eggeplommer
2 eggehviter
salt
pepper
muskatnøtt

http://1.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TIe77dMYT7I/AAAAAAAADQA/KRfHlWGtsXM/s400/DSCF0076.JPG (http://1.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TIe77dMYT7I/AAAAAAAADQA/KRfHlWGtsXM/s1600/DSCF0076.JPG)

Det er viktig at fisken er helt kald før tingene blandes sammen
Eggeplommene og et beger creme fraiche blandes i en bolle. Deretter blandes kokt fisk (avgir mindre veske enn rå) og purre inn.

http://1.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TIe8dqreAgI/AAAAAAAADQI/EhFGdrvRviM/s400/DSCF0079.JPG (http://1.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TIe8dqreAgI/AAAAAAAADQI/EhFGdrvRviM/s1600/DSCF0079.JPG)

Dryss over litt salt, pepper og muskat nøtt -ca 1/2 ts salt 1/4 ts med de andre to. Stivpisket eggehvite løftes forsiktig inn i blandingen og det hele helles forsiktig over i en smurt ildfast form.

http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TIe8InBhC6I/AAAAAAAADQE/awiiHK_Kcqw/s400/DSCF0077.JPG (http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TIe8InBhC6I/AAAAAAAADQE/awiiHK_Kcqw/s1600/DSCF0077.JPG)

Jeg erstatter kavringstrøen med knust knekkebrød. revet ost kan evt og has på toppen eller erstatte knekkebrødet.

http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TIe9uBSofRI/AAAAAAAADQQ/d-Sz18i8zpQ/s400/DSCF0080.JPG (http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TIe9uBSofRI/AAAAAAAADQQ/d-Sz18i8zpQ/s1600/DSCF0080.JPG)

Stekes midt i ovn ca 200 grader i 30 min - viktig å passe på at den ikke steker for lenge -da blir gratengen tørr.

http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TIe-ZbE6S9I/AAAAAAAADQU/LsxswZU74Kc/s400/DSCF0081.JPG (http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TIe-ZbE6S9I/AAAAAAAADQU/LsxswZU74Kc/s1600/DSCF0081.JPG)

Serveres med kokt brokkoli og litt smeltet smør (kviteseid er nydelig til )
Med unntak av at det ikke er makaroni i denne gratengen er smaken akkurat som den orginale varianten med hvit saus. Tror det blir en fornøyd familie som får grateng igjen her i huset.

http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TIe-g27Z4KI/AAAAAAAADQY/mlTU9XBIGGQ/s400/DSCF0082.JPG (http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TIe-g27Z4KI/AAAAAAAADQY/mlTU9XBIGGQ/s1600/DSCF0082.JPG)

En kan bytte ut fisken med feks skinke eller hamburgerrygg, rester av sommerkotellett ol, blir da skinkegrateng i stedet.

Kanutten
08-09-10, 19:05
:sikle: Graskefetteng er noe av det beste jeg vet! Med MYYYYE ost!! :sikle:
Takk for oppskrift! :klem:

nellie
08-09-10, 19:06
Godt med spinat i også:D

nellie
08-09-10, 19:07
Og bacongull og ost som topping:sikle:

Kanutten
08-09-10, 19:09
Ikke gjør meg sulten nå!!! :blinke:

Kira71
09-09-10, 09:35
Denne skal jeg lage! Tror jeg vil blande fisk og stekt bacon. Når det gjelder makaroni, kan man vel bare servere (fullkorn) makaroni til barna ved siden av vel? :) Mmmmmm!

majmaj
10-09-10, 08:51
Når jeg lager fiskegrateng har jeg knust baconsnacks og ost som topping. Elsket av både meg som stor, og av de tre små :)

Kanutten
11-01-12, 17:59
Da skal jeg lage graskefetteng av kveita som ble igjen fra helga. :ja:

Dietta
11-01-12, 18:08
Å deilig :sikle: Skal lage snart.

Dietta
07-02-12, 20:31
Da er denne laget for første gang, og det ble knallsuksess :)
Brukte en del mer fisk, så derfor 3 egg. Hadde i en hel purre og klippet opp en pakke med bacon også. Raspet ost og litt knust baconsvor på toppen.
Nå er vi i himmelen her begge 2 :D