Marinert ost
(Norvegia eller annen fet gulost)
Ta et rent glass, type syltetøyglass og ha i:
2dl. olje, kaldpresset (jeg brukte olivenolje)
1 middels stor chili, renset og delt i biter
1 stk kinesisk hvitløk, delt i biter (eller 2-3 fedd vanlig hvitløk)
1ss oregano
En liten dæsj salt og pepper.
- blandes litt med ei skje.
Så deler du opp osten i ønskede biter og fyller opp i oljen, slik at all ost dekkes.
Skru på lokk og settes kjølig.
Brukes i salater… nammenam
http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=2411&albumid=327&dl=1284038660&thumb=1 (http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=327&pictureid=2411)
christine76
09-09-10, 15:28
Høres deilig ut! Hvor lenge bør den stå og marinere?
God ide å lage sjølv! Såg når eg var i Norge i sommar at det fanst marinert Norvegia og Jarlsbergost. NAM!
Og hvor lenge er osten holdbar når du gjør slik?
Høres deilig ut! Hvor lenge bør den stå og marinere?
Jeg tar den i bruk dagen etter jeg har laget den. :ja:
God ide å lage sjølv! Såg når eg var i Norge i sommar at det fanst marinert Norvegia og Jarlsbergost. NAM!
Ja, og de er dyre, syns jeg :ja: Det er best det man lager sjøl :D
Og hvor lenge er osten holdbar når du gjør slik?
Usikker.... Her blir en slik porsjon borte på ei uke.... Så har ikke fått testa hvor lang tid det tar før det er "dårlig" ;)
Men 2-3 uker tenker jeg i vertfall. :)
Nammenam! Takk Gerd! Dette skal jeg lage, for den ferdig marinerte til norvegia er grisedyr!
Nammenam! Takk Gerd! Dette skal jeg lage, for den ferdig marinerte til norvegia er grisedyr!
Ja, altfor dyr!
Dette hadde jeg nesten glemt at går an. Jeg fant noen lignende oppskrifter (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=17775)for et par år siden, og jeg husker jeg testet ut med valnøtter i et glass og oliven i et annet glass sammen med osten. Og litt eddik i marinaden. Og hele grønnpepperkorn.
:sikle: Det er snaddermat!!
Men prøv å marinere osten i cognac/whiskey.. DET er snadder det!! :sikle:
Juleost... :ja: og finfin julegave! :gave:
Så perfekt!! Det her skal jeg lage til helgen!! Jammi :D:D
Jeg tenkte å gi det bort i julegave. Både mamma og svigermor spiste masse da de var her til middag for noen uker siden!
Jeg hadde laget en som Gerd sin, men uten krydder og en med hvitløk og persille! Begge er gode, men ganske forskjellige, syns jeg!
Bruker Landlord sin hvitost, jeg. Den blir så god av å ligge i oljen at jeg ikke har byttet til noen annen type! Ja, også bruker jeg rapsolje. Mindre smak i den, da!
Siste runden jeg laget, har stått i kjøleskapet snart 3 uker og blir bare bedre og bedre!:spisesnak
yummie! dette må prøves. takker gerd :D