View Full Version : Blomkålgrateng med bacon og ost. VG-oppskrift


Tone-G
13-09-10, 18:08
Kilde VG http://www.vg.no/mat-og-drikke/oppskrift/oppskrift.php?id=3178

Antall porsjoner: 4

500 g renset blomkål
1 l grønnsaksbuljong
100 g bacon i små terninger
150 g renset sopp i biter
1 ss smør
2 dl rømme
1 fedd hvitløk, hakket
salt og pepper
1 ss reven hvitost
1 ss hakket frisk kruspersille
1 ss hakket frisk gressløk

Sett stekeovnen på 225 grader. Smør en ildfast form. Skjær blomkålen i buketter eller store biter som kokes i grønnsaksbuljongen i ca. 5 minutter til den er knapt mør. La blomkålen renne av, og legg den i formen.
Smelt smør i en panne og stek bacon og sopp. Bland inn litt salt og pepper og fordel dette over kålen.
Bland rømme med litt salt, pepper og evt. hvitløk. Fordel den over kålen, dryss ost over og gratiner retten midt i ovnen i ca. 10-15 minutter.
Dryss hakket kruspersille og gressløk over like før servering.
Tips: Prøv gjerne å blande blomkål og brokkoli i denne formen.

MarensLille...
13-09-10, 18:48
Mmmmmm, takk for tips... That's what's for dinner tomorrow :D

Kanutten
13-09-10, 18:51
Mmmmmm, takk for tips... That's what's for dinner tomorrow :D


Skal lage det i kveld jeg slik at jeg har til lunsj i morgen... :sikle:

Tone-G
13-09-10, 18:58
Kan nesten ikke vente med å bli lavkarber igjen :lol:

Imp
13-09-10, 19:07
Jeg så den der, har lagt den til favoritter og prøver den i neste uke. =)

Tone-G
20-09-10, 20:27
Nå er jeg spent, er det noen som har prøvd denne?

Tone-G
22-09-10, 18:54
Nam! Dette er godt:sikle: istede for persille og gressløk, hadde jeg i finkuttet purre. Herregud for et måltid! Anbefales!

Señora
22-09-10, 19:01
Den var kjempegod, også uten persille/gressløk (for det hadde jeg ikke).

Tone-G
22-09-10, 19:17
Det var så godt at jeg fikk lyst til å slikke tallerknen ren etterpå :lol:

Tone-G
09-10-10, 21:02
Denne skal jeg ha til middag i morra! :ja:

Dere burde prøve denne, for denne retten smaker helt nydelig.. Nam! :sikle:

Tone-G
09-11-10, 19:06
Dette har virkelig blitt min favoritt :sikle: Skal til å nyte denne nå :)

LivingDeadDOll
12-01-11, 00:07
Denne står i ovnen nå :) Puttet også noen biter med spekeskinke oppi og løk. Tror denne også er god med creme fraiche(?) istedenfor rømme.

LivingDeadDOll
12-01-11, 00:43
Rømmen skilte seg!? Hva gjorde jeg galt?

Tone-G
09-03-11, 18:09
Rømmen skilte seg!? Hva gjorde jeg galt?
Det gjorde vel ikke noe om rømmen skilte seg?

Hadde du masse rømme på?

Jeg hadde denne til middag ¨nå, og den er utrolig god asså :sikle: Fantastisk:heia: