Lisbeth
17-09-10, 08:03
Oppskrift med bilder her (http://minlavkarbomat.blogspot.com/2010/09/tacopai.html)
Paibunn
Ingredienser:
75 g bakemiks
25 g mandelmel
25 g glutenmel
100 g smør
2 ss vann
Fremgangsmåte:
Del kaldt smør i terninger og ha dem i en foodprocessor med kniver sammen med melblandingen. Kjør til smøret er findelt. Har du ikke foodprocessor kan du smuldre smøret i melet med hendene. Ha i vannet og kjør raskt.
Arbeid massen sammen, dekk til klumpen og legg den i kjøleskapet i ca 30 min.
Kjevl deigen mellom to lag plastfolie så den er litt større enn formen, og hvelv den deretter over formen ved hjelp av plastfolien. Prikk bunnen med en gaffel.
Forsterk paiskallet i ovnen i 15 min ved 200 grader.
Avkjøl paiskallet før du legger på fyll.
Næringsinnhold i hele paibunnen:
Kcal: 1227
Protein: 91 g - 30%
Karbohydrat: 14 g - 4%
Fett: 89 g - 66%
Tacopai
Ingredienser:
Fyll:
400 g kjøttdeig
1 porsjon hjemmelaget tacokryddermix (http://minlavkarbomat.blogspot.com/2010/09/tacokrydder.html)
1 glass FirstPrice tacosaus (har minst karbohydrater)
3 egg
1 dl fløte
1 dl vann
Topp:
Tomater i skiver
Jalapeño
Purre
Ost
Fremgangsmåte:
Brun kjøttdeig, rør inn kryddermixen og tilsett tacosaus. Rør om og kok i 5-10 min. Legg kjøttdeigen i paiskallet.
Bland sammen egg, fløte og vann og hell det over kjøttdeigen.
Topp det hele med tomatskiver, jalapeño, purre i skiver og ca 100 g revet ost.
Server med en grønn salat og rømme.
Paibunn
Ingredienser:
75 g bakemiks
25 g mandelmel
25 g glutenmel
100 g smør
2 ss vann
Fremgangsmåte:
Del kaldt smør i terninger og ha dem i en foodprocessor med kniver sammen med melblandingen. Kjør til smøret er findelt. Har du ikke foodprocessor kan du smuldre smøret i melet med hendene. Ha i vannet og kjør raskt.
Arbeid massen sammen, dekk til klumpen og legg den i kjøleskapet i ca 30 min.
Kjevl deigen mellom to lag plastfolie så den er litt større enn formen, og hvelv den deretter over formen ved hjelp av plastfolien. Prikk bunnen med en gaffel.
Forsterk paiskallet i ovnen i 15 min ved 200 grader.
Avkjøl paiskallet før du legger på fyll.
Næringsinnhold i hele paibunnen:
Kcal: 1227
Protein: 91 g - 30%
Karbohydrat: 14 g - 4%
Fett: 89 g - 66%
Tacopai
Ingredienser:
Fyll:
400 g kjøttdeig
1 porsjon hjemmelaget tacokryddermix (http://minlavkarbomat.blogspot.com/2010/09/tacokrydder.html)
1 glass FirstPrice tacosaus (har minst karbohydrater)
3 egg
1 dl fløte
1 dl vann
Topp:
Tomater i skiver
Jalapeño
Purre
Ost
Fremgangsmåte:
Brun kjøttdeig, rør inn kryddermixen og tilsett tacosaus. Rør om og kok i 5-10 min. Legg kjøttdeigen i paiskallet.
Bland sammen egg, fløte og vann og hell det over kjøttdeigen.
Topp det hele med tomatskiver, jalapeño, purre i skiver og ca 100 g revet ost.
Server med en grønn salat og rømme.