View Full Version : Hasselback-champignon!


fridr
17-09-10, 11:09
Var det noe jeg syntes var godt i heimkunnskapen på grunnskolen, så var det Hasselback-poteter!

Fant denne på LCHF-butiken. Godt alternativ til potet-tilbehøret, og garantert noe du kan servere middagsgjester!

Kjøp så store champignoner du kan finne.
Skjær av "føttene" slik at "hattene" står stødig i en form.
Skjær tynne, tynne snitt så langt ned i soppene du kan.
Strø over god ost, urtesalt og hvitløkspulver.

Gratineres ved 200 grader i 15-20 min. YUM! :p

Nero
17-09-10, 11:15
Mmmmmmmmm, høres deilig ut!

Skal definitvt prøves :)

Nei, nå!
17-09-10, 11:48
Åh, kjempegod idé! God helg:)

Tiki
17-09-10, 15:37
Den skal prøve ja. :)

berut
17-09-10, 19:32
Veldig glad i sopp, så den hørtes nydelig ut. Pleier du bare å skylle/vaske soppen i forkant, eller skreller du den? Jeg har en gang hørt at champignon gir fra seg et farlig stopp under koking? Stemmer dette?

berut
17-09-10, 19:33
Rettelse. farlig stoff

Borghild
17-09-10, 19:47
Mmmmm høres godt ut. Skal i 40-års lag i morgen - lager noen og tar med. :)

Kanutten
17-09-10, 19:54
Sambo :love: har bursdag på mandag! Vil lage noe ektra til ham... Og da er dette midt i blinken! :sikle:

Hamster59
17-09-10, 21:20
Det høres snadder ut. Har ikke hørt noe om det med at sjampinjong skiller ut farlig stoff under koking. Bruker helst å steike den i smør. Men man skal ikke bruke rå sopp har jeg hørt, det er lurt å varmebehandle den. Tror jeg ville hatt en smørklatt oppå soppen, for jeg synes den smaker best da.

fridr
17-09-10, 21:21
Så hyggelig med så mange koselige tilbakemeldinger :) Ikke min oppskrift, engang.

Til berut: Jeg verken vasker eller skreller soppen. Jeg bare børster bort eventuelle jordrester. Er ikke så fin på det, og skallet er fint å ha, synes jeg. Det har gått en myte om at man ikke skal vaske soppen fordi den trekker til seg vann, men mengden er så ubetydelig at dette har lite å si. Om du ønsker, skal du bare vaske! Jeg koker aldri sopp... Men jeg mener å tro at dette også er en myte. Du kan jo lete litt på internett. Står sikkert en del om det :)

wevi
18-09-10, 13:25
Jeg har jobbet som kokk i mange år og har både kokt og stekt sopp i haugevis. :D Skjer ingen verdens ting da. Har også spist rå sjampinjong og aldri blitt dårlig, men der tørr jeg ikke garantere at det ikke er min stålmage som tåler en støyt. :) Jeg koster den også bare ren. Min erfaring er at doppen kan kan få en noe seig "skorpe" hvis man har vann på den. men ingen krise. Hvis du vil vaske så vask. :)

Nei, nå!
18-09-10, 14:47
Jeg prøvde dette i går til fredagsbiffen, kjempegodt. Siden jeg bare hadde ferdig-skivet ost, stakk jeg en liten osteskivebit mellom hvert snitt, slo over litt rapsolje og krydret med provence-krydder. Fant også ut at det var lurt å sette soppen i hver sin muffinsform :) Veldig lettvint og godt!!

berut
18-09-10, 16:26
Takk for svar ang. stell av sopp. Mannen min vil nesten ikke spise champignong hvis jeg ikke har stekt den først, han har nemlig hørt dette om farlig stoff som blir skilt ut, skal sjekke nettet litt jeg. Når det gjelder vask, jeg var på hyttetur for litt siden i sammen m noen venninner. Hun ene skrelte soppen, og jeg sa - hva? hvorfor gjør du det? Hun ble sjokkert når jeg sa jeg bare vasket den. Hun sa at soppen blir jo dyrket i møkk. Ops - gjør den det?

Kanutten
18-09-10, 16:27
Takk for svar ang. stell av sopp. Mannen min vil nesten ikke spise champignong hvis jeg ikke har stekt den først, han har nemlig hørt dette om farlig stoff som blir skilt ut, skal sjekke nettet litt jeg. Når det gjelder vask, jeg var på hyttetur for litt siden i sammen m noen venninner. Hun ene skrelte soppen, og jeg sa - hva? hvorfor gjør du det? Hun ble sjokkert når jeg sa jeg bare vasket den. Hun sa at soppen blir jo dyrket i møkk. Ops - gjør den det?

Jeg skreller alltid soppen.. Det er jo SÅÅÅ mange som nevler på den!

Kanutten
18-09-10, 16:28
Takk for svar ang. stell av sopp. Mannen min vil nesten ikke spise champignong hvis jeg ikke har stekt den først, han har nemlig hørt dette om farlig stoff som blir skilt ut, skal sjekke nettet litt jeg. Når det gjelder vask, jeg var på hyttetur for litt siden i sammen m noen venninner. Hun ene skrelte soppen, og jeg sa - hva? hvorfor gjør du det? Hun ble sjokkert når jeg sa jeg bare vasket den. Hun sa at soppen blir jo dyrket i møkk. Ops - gjør den det?

Jeg skreller alltid soppen.. Det er jo SÅÅÅ mange som nevler på den!

Sopp og bær skal aldri vaskes....Har jeg lært..
Men bæra vasker jeg likavel...

berut
18-09-10, 16:32
Heisann! Har lett litt på nettet. Denne artikkel sier nok det jeg har lurt på.

http://matportalen.no/artikler/2006/5/bor_raa_sjampinjong_avkokes_for_den_stekes

berut
18-09-10, 16:38
Her er nok noe av svaret.
http://matportalen.no/artikler/2006/5/bor_raa_sjampinjong_avkokes_for_den_stekes

wevi
18-09-10, 17:27
Ja ikke vet jeg. En av mine favoritter til biff er sjampinjongstuing og den børster jeg bare av og koker i fløte med hvitløk, salt og pepper. Og det kommer jeg nok til å fortsette med. Folk nevler med epler og tomater også, og jeg skreller ikke dem før bruk, men skyller dem. Sjampinjongene dyrkes i vekstjord med gjødsel, som de aller fleste planter og grønnsaker.. Hadde det vært helsefarlig å få i seg det som ligger på soppen, hadde det ikke vært lov å selge soppen uten at de har gått ut med advarsel. Har enda ikke møtt en kokkekollega på de plassene jeg har jobbet på som vasker soppen. Og ihvertfall ikke skreller den. :) Men folk må jo får gjøre det de er komfortable med.

Hamster59
19-09-10, 18:31
Selv om soppen blir "nevla" på i butikken, blir den jo stekt. Bruker selv bare å børste den, eller gni av med et papir. Den skal i hvert fall ikke skrelles. Ellers tror jeg de dyrker dem i beholdere med mold i, husker å ha sett noe om det på tv en gang.

Carisma
19-09-10, 21:28
Jeg tar alltid av stilken på champignonen, for jeg har hørt at den samler evt giftstoffer den måtte ta opp fra jorda der... :confused: Mora mi skreller den i tillegg, men det gidder jeg ikke. :rolleyes:

Iset
19-09-10, 21:33
Jeg tar alltid av stilken på champignonen, for jeg har hørt at den samler evt giftstoffer den måtte ta opp fra jorda der...


Åh. Jeg tar også alltid av stilken, men det er fordi jeg ikke liker den. Har gjort det i alle år.

TrillTrall
19-09-10, 21:44
Hun sa at soppen blir jo dyrket i møkk. Ops - gjør den det?

Hestemøkk er vel noe av det mest optimale å dyrke champignon i ja, men den kan dyrkes i andre "materialer" også.

Kanutten
19-09-10, 21:55
Selv om soppen blir "nevla" på i butikken, blir den jo stekt. Bruker selv bare å børste den, eller gni av med et papir. Den skal i hvert fall ikke skrelles. Ellers tror jeg de dyrker dem i beholdere med mold i, husker å ha sett noe om det på tv en gang.
Sjampis fra Andøya e etanes! :lol:

Kanutten
19-09-10, 21:59
Selv om soppen blir "nevla" på i butikken, blir den jo stekt. Brukber selv bare å børste den, eller gni av med et papir. Den skal i hvert fall ikke skrelles. Ellers tror jeg de dyrker dem i beholdere med mold i, husker å ha sett noe om det på tv en gang.
Benævla sjampis fra Andøya e etanes! :lol:

wevi
19-09-10, 23:34
Benævla sjampis fra Andøya e etanes! :lol:
Hærlig! Æ et også benævla sjampis. Riktignok fra østfold, men møkka smake vel det samme her. :D

pilabeal
27-09-10, 17:24
Ang sopp: de soppene som plukkes i naturen( kantarell og piggsopp, som d helst går i) bør forvelles før de brukes videre. Ved steking så kokes jo vannet og evt farlige stoffer ut av soppen og når dette vannet er kokt vekk så hiver man oppi smøret el oljen. Og hvis man tørker soppen så trekkes jo stoffene ut med dampen for de sår ganske lenge i ovnen på svak varme :) Har aldri hørt dette om sjampinjong.

gryggaa
12-10-10, 19:19
Var det noe jeg syntes var godt i heimkunnskapen på grunnskolen, så var det Hasselback-poteter!

Fant denne på LCHF-butiken. Godt alternativ til potet-tilbehøret, og garantert noe du kan servere middagsgjester!

Kjøp så store champignoner du kan finne.
Skjær av "føttene" slik at "hattene" står stødig i en form.
Skjær tynne, tynne snitt så langt ned i soppene du kan.
Strø over god ost, urtesalt og hvitløkspulver.

Gratineres ved 200 grader i 15-20 min. YUM! :p


Sukk, det hørtes meget godt ut! Skal prøves!!! :)