mofe
14-02-05, 11:41
Med min studentøkonomi er det ikke så lett å følge lavkarbo om dagen... :( Jeg har nå kjøpt meg ingredisenser til brød, og prøver å gjøre det "sunnest mulig..."
Jeg kjøpte meg havrekli istad - og jeg har også "store havregryn" - og tenkte å bake meg et brød i dag.
Havrekli/store havregryn pr. 100 gram:
Protein: 12,3/11,3
Karber: 54,3/51,8
Fett: 7,5/6,8
Kostfiber: 13/8,5
Noen som har peil på GI i forhold til disse to? Hva er best at jeg bruker i brødet mitt? Havrekli - siden det inneholder mest fiber, eller store havregryn?
Er det noe jeg kan tilsette brødet slik at GI blir lavere? Masse protein? Hvordan tror dere det blir med CC i brødet, evt. egg?
Og tilslutt.. hva er forskjell på "kostfiber" og "fiber"?
:)
Jeg kjøpte meg havrekli istad - og jeg har også "store havregryn" - og tenkte å bake meg et brød i dag.
Havrekli/store havregryn pr. 100 gram:
Protein: 12,3/11,3
Karber: 54,3/51,8
Fett: 7,5/6,8
Kostfiber: 13/8,5
Noen som har peil på GI i forhold til disse to? Hva er best at jeg bruker i brødet mitt? Havrekli - siden det inneholder mest fiber, eller store havregryn?
Er det noe jeg kan tilsette brødet slik at GI blir lavere? Masse protein? Hvordan tror dere det blir med CC i brødet, evt. egg?
Og tilslutt.. hva er forskjell på "kostfiber" og "fiber"?
:)