View Full Version : ”Smash”


Gerd
23-09-10, 16:23
”Smash”

75g mørk sjokolade (jeg brukte sukkerfri), eller annen valgfri sjokolade
45g bacon svor/bacongull

Gjør så her:
-Smelt sjokolade på svak varme, avkjøl litt.

Grovhakk baconsvor og bland det i den smelta sjokoladen.
Smøres utover et bakepapir
Settes i kjøleskap til den har stivnet
Knekkes opp i biter
Oppbevares i kjøleskapet.

http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=2436&albumid=443&dl=1285251753&thumb=1 (http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=443&pictureid=2436)

wevi
23-09-10, 16:57
:spisesnak:sikle: Helt klar for å prøve!

Tulip73
23-09-10, 19:27
Dette skal lages til helga :D

Tone-G
23-09-10, 20:01
OMG :sikle:

I :love: Gerd! :love:

Bruker du den med krydder eller den med salt?

Gerd
23-09-10, 20:04
Nå brukte jeg fleskesvor. Kunne godt vært mer salt :ja: Det komme rjeg til å bruke neste gang.
Tror det blir godt med den krydra også jeg...

Vesla som ikke liker mørk sjokolade,(og som elsker smash) syns dette var NYDELIG!

e84
24-09-10, 08:24
yummie! dette må prøves :)
takker og bukker :D

Fofa
24-09-10, 08:34
Ahhh...så fristende de så ut:( Jeg skal unngå kunstig søtning en periode nå, så da er det vel bare å glemme disse (og alle andre godsaker) for min del...:(:(:( Sukk

Bee
24-09-10, 09:42
Jeg prøvde denne med mørk sjokolade, og det synes jeg ikke ble så veldig godt altså.

Melkesjokkis derimot. YUM!! :D

Tiki
24-09-10, 09:47
Spørs hvor lenge de blir oppbevart i kjøleskapet...................:o

Timona
24-09-10, 09:55
Nam!
Tror jeg må prøve denne :D

Kan man "drøye" sjokoladen med litt cocosa og/eller fløte kanskje?

Bee
24-09-10, 10:20
Nam!
Tror jeg må prøve denne :D

Kan man "drøye" sjokoladen med litt cocosa og/eller fløte kanskje?


Da blir den jo ikke like hard igjen, og ikke like bra.

Charlott
24-09-10, 12:06
Jeg bruker alltid Cocosa eller Delfiafett i Smash`n, stivner fint og smaker knall! :D Søren meg lenge siden sist jeg lagde noe slikt, kanskje det blir helgkos :D

Edit: jeg pleier også å grovhakke nøtter/peanøtter/kokos i, knallgodt!

Gerd
24-09-10, 12:07
Delfiafett er i vertfall fin å bruke sammen med sjokolade :ja:

Charlott
24-09-10, 12:08
Delfiafett er i vertfall fin å bruke sammen med sjokolade :ja:

Så blir man mye fortere mett/kvalm... ;)

Gerd
24-09-10, 12:09
Så blir man mye fortere mett/kvalm... ;)

:ja: :lol:

Ana
24-09-10, 12:28
Mmm, her ser jeg helgekosen min :)

wevi
24-09-10, 15:09
Man kan jo drøye den litt med litt meierismør også, hvis man liker den litt salte smaken sammen med sjokoladen. Jeg synes ihvertfall det er nydelig godt når jeg lager sjokoladesaus for å ha på isen.. :)

Ferskenbeinet
24-09-10, 18:59
Jeg lagde sånn idag. Hadde litt mørk kakao og litt smør oppi lys Cloetta sjokolade. Delta baconsvorer i to og blanda sammen. Skulle liksom kose meg til x-faktor, men nå er bare halvparten igjen! :confused:

Prøvde en annen gang med mørk sjokolade og det ble ikke bra, nå ble det perfekt!

Tunrida
24-09-10, 19:37
Naaaam!! Må prøves!! :D

Imp
24-09-10, 20:51
Genialt! Skal også prøve.

Ana
25-09-10, 12:07
Med kokosfett og både cashewnøtter og bacon gull *namnam*

katten
25-09-10, 12:48
Litt hakka peanutter sammen med baconcrispen gjer også susen :)
Blir litt saltere da :D

Lurer på om e rista mandler sammen med salt, hakker det opp og har det i sjokolade, om det da blir a'la Walters Mandler? Nokon som har prøvd?

Gerd
25-09-10, 13:25
Lurer på om e rista mandler sammen med salt, hakker det opp og har det i sjokolade, om det da blir a'la Walters Mandler? Nokon som har prøvd?

Det er snaskens :ja:

wevi
25-09-10, 20:10
Da har man handla baconsvor, sjokkis og paranøtter. Her skal det kokkeleres og eksperiementeres. :)

Mellon
01-10-10, 18:29
Skal testes i kveld, gleder meg :D

Idarull
01-10-10, 23:32
noen som vet hvilken av baconsvorene som er minst harde?

Furine
02-10-10, 01:06
Euroshopper sin er veldig "fluffy" synest eg. Ikkje mange harde bitane oppi dei posane.

Idarull
02-10-10, 11:07
okei. takk for tipset!

Idarull
10-10-10, 15:25
tror jeg må lage dette i dag ja. skal ha litt cocosa i sjokoladen også. med mindre jeg skal bruke cavalier sjokolade da.. hmmmm

Tiki
23-10-10, 08:57
Ja da greide jeg ikke å stå imot lengre, Smash sjokeladen er noe av de beste sjokeladene. Greier å ha ungenes vingummegodt liggende i skapene uten av det frister eller er noe problem. Men lager jeg meg lavkarbogodt, så har jeg ikke diseplin. :o Så derfor får det ikke blitt så ofte.

Og jeg tok til meg alle tipsene her, så jeg brukte:

mørk sjokolade fra Sukkerfritt
litt Delfiafett
litt meierismør (for å få den salt nok)
litt cocosa (kunna kanskje droppet det og heller brukt litt mere delfiafett eller smør)
litt fløte
Kims Baconsnacks av baconsvor som er litt krydret og 1,5 kh pr 100 gr. (150 gr. i en stor pose) Disse fungerte utmerket å bruke, men selvsagt blir en jo stående og snavle baconscor i tillett da. :rolleyes:

Jeg bare knekte opp svorene i små vanlige muffinsformer, og helte sjokeladeblandingen som var varmet i vannbad over i et lavt lag, og prøvde å blande sjokoladen litt over. Blir litt sånn platepreg over bitene, og fine posjonsstørrelser.

Setter mine i fryseren, og oppbevarer de der, og synes det fungerer utmekret.

Men greide selvsagt å hive nedpå alle utenom 3 biter (min samboer som ikke spiser lavkarbo likte disse godt også)

......og de 3 siste gikk ned i morges.

Men disse innfridde virkelig forventningene. :D

Tiki
23-10-10, 11:42
Kanskje jeg skal prøve å dyppe baconsvorene i sjokoladeblandingen, og evt. gjenta en gang til når første sjokoladelaget har stivna neste gang. Da blir de jo helt som smashen i posen. Hmm, gleder meg allerede.

karboslutt
28-10-10, 15:35
”Smash”

75g mørk sjokolade (jeg brukte sukkerfri), eller annen valgfri sjokolade
45g bacon svor/bacongull

Gjør så her:
-Smelt sjokolade på svak varme, avkjøl litt.

Grovhakk baconsvor og bland det i den smelta sjokoladen.
Smøres utover et bakepapir
Settes i kjøleskap til den har stivnet
Knekkes opp i biter
Oppbevares i kjøleskapet.

http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=2436&albumid=443&dl=1285251753&thumb=1 (http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=443&pictureid=2436)


Heihei :-D dette så godt ut, hvor mye karbo er det i dette? :-)

Gerd
28-10-10, 15:37
Heihei :-D dette så godt ut, hvor mye karbo er det i dette? :-)

Med de inrediensene jeg brukte under 2 gram på hele porsjonen.

karboslutt
28-10-10, 15:54
Med de inrediensene jeg brukte under 2 gram på hele porsjonen.

Så snedig! :-D Men lurer veldig på hvor jeg får kjøpt sukkerfri sjokolade? har ikke sett det noen steder..

Gerd
28-10-10, 16:19
Så snedig! :-D Men lurer veldig på hvor jeg får kjøpt sukkerfri sjokolade? har ikke sett det noen steder..

jeg kjøper på meny, spar og rema 1000. merket er Sukkerfritt.no
Elles så har helsekost sukkerfrie alternativer :ja:

Jabba
28-10-10, 18:28
På min lokale REMA har de sluttet å selge Sukkerfritt sjokoladen..... :mad:
Den savner jeg veldig. Må på helsekost for å få tak i Cavalier....

Noen som vet om butikker i sør rogaland som selger Sukkerfritt sjokoladene???

karboslutt
29-10-10, 15:20
På min lokale REMA har de sluttet å selge Sukkerfritt sjokoladen..... :mad:
Den savner jeg veldig. Må på helsekost for å få tak i Cavalier....

Noen som vet om butikker i sør rogaland som selger Sukkerfritt sjokoladene???


Cavalier inneholder mye karbo, selv om den er sukkerfri :(

Idarull
29-10-10, 16:20
hvis man trekker fra sukkeralkoholene så er det lite karbo. vet ikke nøyaktig men.

silje21
29-10-10, 18:04
nå ligger de i kjøleskapet og koser seg, akkurat laget for første gang :D håper det blir bra, ser utrolig snadder ut hvertfall!!

silje21
29-10-10, 19:55
åh herre min hatt detta var godt!
måtte smake en bit, nesten så jeg ga blanke i shakene mine og spiste mere hehe
klarte la være da hihi, men nære på^^

Idarull
29-10-10, 21:37
Brukte mørk sjokolade og cocosa jeg. tåler ikke så godt sukkerfri sjokolade, ikke cavalier sin hvertfall. dette skal jeg nyte i morra! har ikke prøvesmakt, men må det etterpå!

karboslutt
30-10-10, 12:33
hvis man trekker fra sukkeralkoholene så er det lite karbo. vet ikke nøyaktig men.

Å? Kan ikke noe med det der jeg ;-)
Så iallefall på Cavalierpakken at det inneholdte 6 karbo pr bit..
Men det er jo uansett ikke noe farlig å kose seg med det på lørdager :rolleyes:
Er bare i introduksjonsuka enda, så jeg får vente litt til! :)

fairy21
13-11-10, 22:34
Wow, dette smakte jo faktisk Smash!! :sikle: Jeg brukte salt baconsvor og sukkerfri melkesjokolade, men hadde mindre baconsvor enn det som Gerd har i oppskriften. Stor fare for at dette blir fast helgekos fremover! Nam!:)

Marte83
18-11-10, 19:22
var på helsekosten i dag og raida sjokkis hylla deres.. den sjokkis med minst karbs i var 20karbs pr 100g? hvor mye sukker alkohol er det i sjokkis? med en 130g baconpose regner jeg at det blei ca 30 karbs tilsammen :/

Gerd
18-11-10, 21:27
var på helsekosten i dag og raida sjokkis hylla deres.. den sjokkis med minst karbs i var 20karbs pr 100g? hvor mye sukker alkohol er det i sjokkis? med en 130g baconpose regner jeg at det blei ca 30 karbs tilsammen :/

Viss det er sukkealkoholer i den, så står det hvor mye :ja:

Helene M
21-12-10, 19:50
Nå skal denne lages! :D

Magnolia
10-01-11, 20:04
Å himmelsk :) Dette må lages ja.

IceBabe
12-01-11, 22:27
OMG - dette var farlig godt! :p Brukte sukkerfri mørk sjokolade og det kjempegodt! Neste gang tror jeg at jeg skal variere litt og prøve med sukkerfri melkesjokolade. ;)

izma
12-01-11, 23:09
Dette hørtes helt nyyydelig ut:p prøve dette til helgen tenker jeg :D

sidn
11-02-11, 22:10
Virkelig godt! Og så kjapt og enkelt å lage. Blir nok noe som lages flere ganger, her ja :D