View Full Version : Gjøre en oppskrift lavkarbovennlig!


Opheliia
28-09-10, 12:31
Makroner
100 g finmalte mandler uten skall
180 g siktet melis
80 g eggehvite
1 ss sukker
Ca. 30 dråper rød konditorfarge

Bland malte mandler med melis
Visp eggehvitene, og tilsett 1 ss sukker mens du visper fram til marengs
Ha i konditorfarge hvis du ønsker
Vend mandelblandingen inn i marengsen
Ha massen i en sprøytepose med rund tipp
Sprøyt på bakepapirkledde stekebrett store som 20-kroninger
La makronene hvile på brettene til de har stivnet, 1 time hvis du har tid, eller i hvert fall en halvtime. Slik unngår du at de sprekker
Stek midt i forvarmet ovn ved 175 °C i ca. 11 minutter
Avkjøl på platen


Smørkrem
30 g eggehvite
2 ts sukker
140 g sukker
3/4 dl vann
150 g romstemperert smør i små terninger

Visp eggehvitene, og tilsett 2 ts sukker mens maskinen går
Kok opp sukker og vann til alt sukkeret er oppløst
Hell avkjølt sukkerlake over eggehvitemassen mens du visper
Ha i litt smør av gangen når massen har blitt avkjølt
Det kan se ut som smørkremen skiller seg, men visp videre til den blir glatt og luftig

Legg to og to makroner sammen med en klatt smørkrem mellom
Oppbevares kjølig i en lufttett boks

-----------------------------------------------------------
Hva kan jeg bruke istedenfor melis?
Sukkeret kan erstattes med splenda (hvor mye?) uten problemer, ikke sant?

Har lyst å prøve meg på makroner:p

Ferskenbeinet
28-09-10, 12:41
Det finnes jo sukrin melis! ;)

Opheliia
28-09-10, 13:01
Det finnes jo sukrin melis! ;)

Åå...det stemmer:p
Jeg så jo faktisk det på helsekosten i går:rolleyes:

vimsen85
28-09-10, 13:17
Jeg bruker å blande sukrinmelis og stevia for da synes jeg det får en mer naturlig smak. Ikke bitter slik som stevian (kan være) og ikke isende slik som sukrinen kan være..

Opheliia
28-09-10, 17:19
Jeg bruker å blande sukrinmelis og stevia for da synes jeg det får en mer naturlig smak. Ikke bitter slik som stevian (kan være) og ikke isende slik som sukrinen kan være..

Greit å vite! Jeg har aldri brukt sukrin eller stevia før, så jeg hadde helt sikkert fått en merkelig smak hadde du ikke skrevet det her:)

Lillevoff
04-10-10, 12:48
Sukrin i småkaker er ikke noe tess, syns jeg. Får veldig snål konsistens og smak. I hvertfall fikk småkjeksene jeg testet før jul det. Veldig sånn.. kaldt nedover halsen pluss ekstremt klissete.

sjoslor
04-10-10, 16:08
Hva med å bruke splenda i stedet for sukker da? Noen som har prøvd i andre bakverk?