View Full Version : Pecan/sjokolade-cupcakes


Shrinking Line
30-09-10, 18:56
Da Lena (http://lenabeatrice.net/) var her så måtte jeg jo lage cupcakes til henne, denne gangen en Pecan variant og ikke mandler

Ingredisener deig



400-450g malte pecan nøtter
1 cup splenda
85g mykt smør
1/8 ts vinstein (Kaliumhydrogentartrat eller tartarsyre) Finnes i større butikker
6 egg
2ts bakepulver
40g kakao
1ts vanilje ekstraks

Pisk eggehviten og vinstein sammen til stivt. Pisk eggeplomme og smør sammen til fluffy, ha i splenda og vanilje ekstrakt.
Bland i eggehviten litt og litt.
Ha i nøttene og kako, samt bakepulver. Bland inn forsiktig.
Deigen er ganske tykk, og hever ikke alt for mye. Jeg hadde den i 22 former.


http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2010/09/P1060728.jpg (http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2010/09/P1060728.jpg)

Klare til ovnen


Stekes på 160 grader i 10-15min.


http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2010/09/P1060729.jpg (http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2010/09/P1060729.jpg)

Klar til å dekoreres



Ingredienser glassur


1-2 pakke philadelphia ost
100g smør
Sukrinmelis til du syntes det er søtt nok.

http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2010/09/P1060747.jpg (http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2010/09/P1060747.jpg)
Pent ble det og






http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2010/09/P1060753.jpg (http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2010/09/P1060753.jpg)
Noen som vil ja?

TigerTove
30-09-10, 20:33
Weee:) da er desserten til søndagens selskap i boks! Skulle ønske jeg også klarte å pynte sånn..

Shrinking Line
30-09-10, 21:11
Dette er bare andre forsøk på å dekorere. Jeg kjøpte meg sånn pose med tuter, det gjorde ting så mye enklere. Pose uten tuter var ikke like lett, men det går. Kniv funker og. Er godt med mye glasur på.

martita
01-10-10, 12:06
Korleis skal ein rekne ut om ein bytter ut Splenda med Sukrin?
Det ser veldig godt ut!

Shrinking Line
01-10-10, 12:22
Det er et godt spm. Vet ikke hvilken av de som er søtere. Men du kan jo prøve med å bruke en cup. Jeg har en sånn cup måler som jeg bruker. Det var vanskelig å regne ut gram på splenda, det veier jo ingenting liksom.

Er jeg den eneste som syntes at sukrin ikke smelter når man baker det?

Ferskenbeinet
01-10-10, 13:52
derfor har man sukrinmelis!

martita
01-10-10, 16:52
tusen takk, begge to. Eg har ei kakeoppskrift som eg likar veldig godt, men veit ikkje heilt om den går an å gjere om til lavkarbo el korleis. Tips?

Link her http://dinmat.aftenposten.no/Finn-oppskrifter/Oppskrifter/Br%C3%B8d,-bakst-og-kaker/Kaker/Festkaker/Fromasjkake-p%C3%A5-browniebunn

Går det an å bytte ut kveitemjøl med mandelmjøl, t.d? Og sukkeret med sukrin el sukrinmelis?

Shrinking Line
01-10-10, 17:01
Jeg skal prøve meg på det neste gang. Bruker det jo i glasuren.

Jeg sier prøv.