janmesi
03-10-10, 18:14
Får mye ros for denne - litt utradisjonell, men ... so what!!
Best på 2. og 3. oppkok, over natten - selvsagt!
FÅRIKÅL KJØTT
MED SÅ MYE FETT SOM MULIG ... i år har det vært vanskelig å få tak i. Men KIWI har noe som går. Supplerer med ferskt fårikål kjøtt, du kan også kline til med lammebog for eksempel ...
Skyll kjøttet litt i lunket vann.
Krydre kjøttet - jeg bruker salt, pepper, chilipulver og chilipulver
De feste stykkene går først, alt med ben og fett i bunnen.
Jeg hakker opp 2 løk og 1/2 - 1 hvitløk
Dette går nå i.
Deretter - lag 1 med kål - krydre GODT med salt og pepper
Ny runde - kjøtt/hvitløk/løk
Kål -
SÅ! Når dette har stått en liten time, har jeg i 2-3 gulerøtter, som setter farge og er en utmerket erstatning for poteter.
Litt annerledes fårikål, men dæven, gutta som har spist den hos meg er innmari fornøyd!
... og as we speak, så putrer den i bakgrunn. Straks klar!
God fårikål sesong til dere alle - mvh Jan
Best på 2. og 3. oppkok, over natten - selvsagt!
FÅRIKÅL KJØTT
MED SÅ MYE FETT SOM MULIG ... i år har det vært vanskelig å få tak i. Men KIWI har noe som går. Supplerer med ferskt fårikål kjøtt, du kan også kline til med lammebog for eksempel ...
Skyll kjøttet litt i lunket vann.
Krydre kjøttet - jeg bruker salt, pepper, chilipulver og chilipulver
De feste stykkene går først, alt med ben og fett i bunnen.
Jeg hakker opp 2 løk og 1/2 - 1 hvitløk
Dette går nå i.
Deretter - lag 1 med kål - krydre GODT med salt og pepper
Ny runde - kjøtt/hvitløk/løk
Kål -
SÅ! Når dette har stått en liten time, har jeg i 2-3 gulerøtter, som setter farge og er en utmerket erstatning for poteter.
Litt annerledes fårikål, men dæven, gutta som har spist den hos meg er innmari fornøyd!
... og as we speak, så putrer den i bakgrunn. Straks klar!
God fårikål sesong til dere alle - mvh Jan