View Full Version : Er jeg på rett spor?
Dagens frokost:
Omelett, med skinke og Kavli Skivetost med bacon og vårløk.
Totalt i hele omeletten ble det 2,2 karber, i følge diett.no, jeg spiste 1/4del, da ble det altså 0,55 karber til frokost... 14,45 igjen... for i dag! :) Og en stor kopp kaffe!!
Omeletten ble god den!
6 egg
3 skiver Kavli Skivet Baconost
15g melange
15gram vårløk
56 gr kokt skinke
Før lunsj måtte jeg ta en kvart av en kvart omelett til, for jeg ble spykvalm av multivitamintabletten! Ikke første gang jeg reagerer på de. Karber her ble 0,28
Dagens lunsj:
Kalkunbrystfilet 160gram med hjertesalat 100gr, fetaost45gram og ruccola 11gram!Hjemmelaget dressing, en halv spiseskje (lettrømme, majones og ketchup uten sukker ) Mmm, smaker deilig! Og inneholder 3,25 karber totalt.
Skal til byen nå, trenger kremfløte, for jeg VET at jeg kommer til å slite litt med å få i meg nok fett, for ingen får meg til å spise fettet på svinekoteletter osv, det liker jeg bare ikke. Så da blir det fløte i kaffen en til to ganger daglig.
Dagens middag:
Det ble Løvbiffsurr i dag, uten bernaisesaus, og oppskriften finner du HER (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?p=943452#post943452)! Den var kjempegod og jeg ble passe god og mett, jeg tok cirka 1/3 til meg selv. Noe som ikke står i oppskriften, men som var snadder, var å drysse litt reven norvegia over porsjonen!
Mmm, og totalt kom den på omtrent 5,5 karber. Veldig god!!
Dagens kvelds:
Kalkunfilet, 1 egg og 30 gram feta. Pluss en halv ss hjemmelaget dressing. Totale karber 1,35.
Så har jeg planer om en kopp koffeinfri kaffe med fløte i og litt bacongull, 50 gram, blir vel? 0,2 karber til.
TOTALT FØRSTE DAG: 11,13 karber.
JA, ER DETTE NOE Å FØLGE FREMOVER ELLER??
Selvfølgelig med variert kost da!
ps! orket vel knapt 15 gram av den der bacongull'n! Men kaffe'n gikk ned!
Kan ikke se noe fett av betydning her og hvorfor i all verden bruker du melange???:eek::eek::eek:
SMØR eller olje, gjerne ganske mye, men IKKE margarin!!!
Og lettrømme!!! Du er ikke på noe Grete Roede- forum nå altså! Her skal alt være helt ekte!!!:D
Kalkun og kylling er magre kjøttsorter og trenger MYE fett ved siden av for å bli fullverdige ketolysemåltider! Det samme gjelder skinke!
50-75% av energiinntaket ditt skal komme fra fett!:D
Blir du liggende for lavt i karber (under 15) kan kroppen din tro at det er krise på gang og tviholde på alt! Lurte å fylle på med grønnsaker til du kommer opp på det antallet!;)
Meg og fett, er ikke enkelt. Har kjøpt Meirismør nå da og i dressingen er det ekte majones i det minste. Kjøtt er best lyst.. og fett som er på feks koteletter liker jeg rett og slett ikke! Det blir jeg bare kvalm av..
På diett.no så kom dagens fettinntak på: 105,18 gram og protein på 158,64 gram.. bør være mye mindre proteiner da og mer fett..
Spørs åssen jeg får inn det.. fløte i kaffen er liksom mitt hjelpemiddel der da, for jeg elsker jo kjøtt og grønt! .. nøtter tåler jeg ikke så der kan jeg ikke hente fettet.. tar omega3 da, 4 x1gr daglig..
Hmm...
Ikke enkelt, men er jo dag 1 da... :)
Jeg fjerner bena fra kotelettene og lager kjøttdeig av resten! Da merker du ikke fettet i det hele tatt og det blir megagode kjøttboller/kaker SOm kan brukes til alt!:D
Må bare spørre om en ting, for dette gjelder ikke bare deg:
HVORFOR I ALL VERDEN VELGER DERE EN DIETT BASERT PÅ MASSE FETT NÅR DERE IKKE KLARER Å SPISE DET???
Jeg kan bare ikke skjønne det! Hadde vært fint om noen kunne opplyse meg litt!
Hva med krem blandet med Cottage Cheese med litt sukrin på?
Det blir nesten som grøt :)
Jeg bruker mye rømme eller creme fraice på salter, i sauser (som saus også) eller på avokado med f.eks litt pepper.
Spis ost! Gratiner med ost!
Sjekk karboinnhold på rekesalater og andre salater, noen har kun 1 karbo pr. hundre gram.
Spis røkt laks (gjerne med majones) - rullet inn i et par salatblad, nydelig :)
Lag gele av funlight saft og gelatin. Nytes med masse krem!
Jeg har ingen problemer med å få i meg fett (liker heller ikke fettranden på koteletter) - det er så mye å velge mellom og så mange måter du kan "fete opp" måltidene på.
Jeg fjerner bena fra kotelettene og lager kjøttdeig av resten! Da merker du ikke fettet i det hele tatt og det blir megagode kjøttboller/kaker SOm kan brukes til alt!:D
Må bare spørre om en ting, for dette gjelder ikke bare deg:
HVORFOR I ALL VERDEN VELGER DERE EN DIETT BASERT PÅ MASSE FETT NÅR DERE IKKE KLARER Å SPISE DET???
Jeg kan bare ikke skjønne det! Hadde vært fint om noen kunne opplyse meg litt!
Hvorfor velge en diett med så mye fett? Fordi jeg VET jo at det fint kan gå ann å få i seg kamuflert fett, som feks i ost, laks, cremefraise osv. :p Og jeg sliter med kronisk migrene og tror selv at en diett med minimalt med karbohydrater er gunstig for nettopp dette. Jeg får bare lete litt etter det kamuflerte fettet, og din kotelettvariant er jo genial, det kan jeg jo teste ut! Og heretter blir det jo rein kjøttdeig, ikke kjøttdeig av hverken svin eller kylling! :rolleyes:
Sist jeg prøvde meg på dette var jeg ikke såå opphengt i å få i meg alt dette fettet men ble også syk etter 8 dager med seriøs diare og helt utslått, og ønsker jo bare da å prøve å unngå det denne gangen. Ikke vet jeg om det var mangel på fett eller hva, spsiste da masse bacon og stekte alltid egg i reint meierismør og spiste bacongull til kvelds hver dag omtrent.
...
Hva med krem blandet med Cottage Cheese med litt sukrin på?
Det blir nesten som grøt :)
Jeg bruker mye rømme eller creme fraice på salter, i sauser (som saus også) eller på avokado med f.eks litt pepper.
Spis ost! Gratiner med ost!
Sjekk karboinnhold på rekesalater og andre salater, noen har kun 1 karbo pr. hundre gram.
Spis røkt laks (gjerne med majones) - rullet inn i et par salatblad, nydelig :)
Lag gele av funlight saft og gelatin. Nytes med masse krem!
Jeg har ingen problemer med å få i meg fett (liker heller ikke fettranden på koteletter) - det er så mye å velge mellom og så mange måter du kan "fete opp" måltidene på.
Her var det jo mange gode ideer Nero og godt å vite at jeg ikke er alene om å ikke like det "synlige" fettet noe særlig! .. men kamuflert derimot, mmm!
Jeg liker heller ikke "synlig" fett, altså fett på kjøtt osv. Jeg klarer ikke å spise entrecote fordi den er spekket med fett, og jeg klipper ofte av både svor og hvitt fett på bacon. :o
Men melkefett som ost, rømme, fløte osv, elsker jeg. Smør også. Ikke bruk Melange eller andre margariner, det er "gift". Mye bedre med ordentlig smør. :D
Orker ikke frokost men har drukket to kopper kaffe med fløte i.
Til lunsj har jeg laget med meg omelett fra i går og minst 100 gram norvegia, en ss olivenolje, litt salat og ruccula og en klype maldonSalt over. Det tror jeg blir en digg "salat-omelett".
I og med det har blitt nevnt at jeg bør ha i meg væske med salter i, noe jeg ikke drikker, så tenkte jeg at litt salt over maten ikke kan skade... har nå 2 x 0,7 flasker vann i kjøleskapet, den ene tar jeg med meg og drikker opp, samtidig som jeg skal fylle den og tømme en til FØR jeg er hjemme rundt kl 3 i dag. Og da står neste flaske, med kaldt vann, og venter på meg i kjøleskapet! :)
... 2 karber til frokosten og en del fett, spør du meg!
Cocosasjokolade
http://forum.lavkarbo.no/showthread....ocosasjokolade
Har laget en litt annen versjon en denne, som er veldig lik en oppskrift lenger ned i tråden.
5-6 spiseskjeer cocosa
50 gram 70% freia kokesjokolade
Fløte (prøver meg frem)
En dæsj natreen (husker ikke hvor mye, kanskje 2 ts?)
Noen dråper vaniljeessens (kanskje 10? 15?)
Smaker til med kanel
Fordeler røra i små konfektformer (de blir veldig mektige!!) Jeg fikk 32 konfektformer, men neste gang skal jeg ha enda mindre i hver form, så blir nok ihvertfall 40 former! Kan ikke bli så mange karber per bit når den kun inneholder 50 gram sjokolade (34 karber per 100gram). Rundt 0,5karber per sjokoladebit vil jeg tro? Hvertfall ikke mer enn 1? (veit ikke karboydratinnholdet i de andre ingrediensene, men det kan ikke være mye)
I noen puttet jeg en hel hasselnøtt oppi formen etter jeg hadde helt over røra.
Hakket opp hasselnøtter og hadde i ca halvparten av røra.
Dette ble veldig godt! Har også tenkt til å prøve mandler, og kanskje peanøtter.....
Kan også tenke meg at det blir godt med litt kokosmasse
Du bør prøve cocosasjokolade :D Spiser man mange blir det jo litt karber... men de er utrolig mektige, så man orker ikke så mye av gangen! Og her er det MASSE fett ;)
Du bør prøve cocosasjokolade :D Spiser man mange blir det jo litt karber... men de er utrolig mektige, så man orker ikke så mye av gangen! Og her er det MASSE fett ;)
Hvor ofte kan man ha dette?
Det kommer ann på hvor mye karber du kan ha i deg da :) Men hvis du fyller ca halve konfektformer, er det nok maks 0,5 karber i i hver bit. (Tenkte å veie de og finregne litt) I denne oppskriften er det 50 gram sjokolade (17 karber i hele røra som kommer fra sjokoladen, og svært lite karber i resten av ingrediensene... fordel dette på 40 (eller flere) former og det blir ikke mange karbene per bit:) Går også ann å kutte ned mengden sjokolade (kanskje bare bruke halvparten) for det er ganske sterk sjokoladesmak på dem.
Jeg lagde en porsjon av dette på torsdag... og jeg fortsatt endel biter igjen i kjøleskapet, selvom vi er flere som har spist av dem:) Det er forresten viktig å oppbevare de i kjøleskap, de blir veldig myke/nesten flytende hvis de står en stund i romtemperatur.
Så dette er godis du kan kose deg med uten å få dårlig samvittighet:) Og det inneholder MASSE fett :D
Hva med bremykt? Smør og olje sammen? Bruker det istedet for meierismør - da jeg synes meierismør har litt mye smak og smelter bort på benken min :)
Hva med bremykt? Smør og olje sammen? Bruker det istedet for meierismør - da jeg synes meierismør har litt mye smak og smelter bort på benken min :)
Blir nok ikke helt det samme, men kan være verdt forsøket!
Og du, meierismør skal IKKE oppbevares på benken!(Får jo en grusom "sol" smak av det) Det skal stå i kjøleskap og skjæres med ostehøvel!;):D:p
Blir nok ikke helt det samme, men kan være verdt forsøket!
Og du, meierismør skal IKKE oppbevares på benken!(Får jo en grusom "sol" smak av det) Det skal stå i kjøleskap og skjæres med ostehøvel!;):D:p
Ehm - jeg oppbevarer det ikke på benken - jeg ... glemmer den! ;) synes faktisk smaken er mildere på bremykt. Brukte bare meierismør i starten - men nå går det mer i bremykt - så da kan min ikke-lavkarbo-smale samboer også bruke samme smør. Siden de også har sånn flytende sak til steking så vet jeg at jeg ihvertfall har alternativer i kjøla ;)
Du bør prøve cocosasjokolade :D Spiser man mange blir det jo litt karber... men de er utrolig mektige, så man orker ikke så mye av gangen! Og her er det MASSE fett ;)
Tusen takk for godt snaddertips knh!! Dette skal jeg prøve å lage! Hva er cocosa? :cool:
Og i dag har jeg fått i meg mer fett, for nå får jeg skikkelig "feite" lepper når jeg spiser! :)
Veldig glad for engasjement her!! Det er dette som hjelper på motivasjonen !! :)
Her har du litt info om cocosa!:)
For de som ikke er så kjent med Cocosa: Det er to sorter, en til steking og en til annet bruk.
Teksten her er hentet fra en forhandler på nettet (http://www.mamut.net/soma1/subdet6.htm):
Stadig flere følger den "lavglykemiske vei": Mer fett og protein og færre karbohydrater. Cocosa® er selvskreven som basisolje i dette kostholdet. Med over 60 % mellomlange, mettede fettsyrer øker kokosolje fettforbrenningen, stimulerer stoffskiftet og gir energi og metthetsfølelse som varer lenge. Den øker også opptaket og utnyttelsen av de essensielle Omega 3 og 6 fettsyrene, og gir i tillegg en rekke andre helsefordeler. Kokosolje har vist seg så effektiv mot stoffskifteproblemer at det i USA nå forskes på om kokosolje kan erstatte vanlige medikamenter.
To eksklusive utgaver:
Cocosa® fås i to utgaver, og dekker til sammen behovet for en allsidig og sunn basisolje i kostholdet:
Cocosa® Extra Virgin inneholder et bredt spekter av vitaminer, mineraler og antioksidanter, samtidig som den har en nydelig duft og smak av kokos, som setter en ekstra spiss på maten. Benytt den som kosttilskudd og i mat.
Bruk Cocosa® Pure til steking; den er helt uten lukt og smak og tåler høye temperaturer.
Når anbefales Cocosa®:
- Lavt stoffskifte
- Redusert skjoldbruskkjertelfunksjon
- Lav energi
- Overvekt
- Lavkarbohydratdietter
Nederst på denne siden (http://www.mamut.net/soma1/subdet6.htm) er det lenke til et Cocosa-oppskriftshefte også.
Tusen Takk Kitt! Det var nyttig og fin informasjon om Cocosa..og jeg løper avsted i morgen og skaffer meg det .. :D
I morgen møter jeg min første "mat"utfordring nå, et selskap hvor jeg vet det er karbonadesmørbrød og kaker, thats it! Men karbonadene vet jeg hvor er kjøpt så det er reint storfekjøtt, den er grei, brødet får jeg bare snike vekk... er et type selskap hvor jeg ikke orker å forklare hva jeg har satt i gang med...
Kake tar jeg ikke, der får de si hva de vil!
Dersom du spiser litt før du kommer er det lettere å si nei takk til ting du ikke skal ha! :)
Karbonader er jo greit, da!:D
Lykke til!:heia:
Lagde tunfiskRøre i dag! Oppskrift ligger her (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?p=944255#post944255).
Den besto av en boks tunfisk i olje, 180gr creme fraise, 70gram løk, 50 gram ekte majones, og litt hvitløkspepper. Jeg spiste cirka 1/4 av dette sammen med 80gram hjertesalat og 7 gram ruccola. Dette smakte VELDIG GODT , og nå avslutter jeg frokosten med en kopp kaffe med en 0,5dl fløte i! ... Totalt med karber ble da: 3,66. (ligger bedre ann til å komme opp i nærmere 15 i dag da i alle fall)
Litt tung i hodet i dag, men har sovet maks 3 timer i natt så det kan være en av årsakene. Men, som dere kanskje har lest så er jeg et migreneoffer så hodepine er bare smuler for meg å regne! :eek:
Jeg har stålsatt meg angående dagens utfordring, og tror jeg tar med 3 fedonkjeks, det er 4,5 karber i de totalt og har til kaffen, så sier jeg bare noe svada om glutenfritt eller noe og at jeg testes ut eller..
(jøss, så teit,:krangle: at jeg ikke bare kan si det som det er, men når jeg sier at det er for å prøve å kvitte seg med migrene så stiller ingen flere rare spørsmål, men så fort ordet slanking eller noe kommer inn, da er det ørten spørsmål jeg ikke gidder svare på)
Det er jo bare å si det du vil. Jeg sier gjerne at jeg er allergisk mot sukker, og alt som lager sukker i kroppen og det er egentlig ingen løgn! Du kan jo si at du får migrene av sukker og mel :D
Lykke til i kveld! :goodluck:
Det gikk helt fint i den sosiale settingen i dag! Spiste karbonaden uten brød, og hadde med EN Fedon proteinkjeks (er 6 i ett "måltid") med sjokoladesmak som jeg tok når det var kaffe. Fikk ett spørsmål: "Har du med medbrakt du?" og jeg svarte bare: "ja, sukker og hvete er fiender når det gjelder migreneanfall"..FUNKA FINT DET! :D
... ..
Hei!
Låner dette tråden å få litt tilbakemelding...
Fremdeles ingen utslag...
Begynte på mandag.
Mosjon:
mandag: ikke noe særlig mye mosjon, bare som vanlig, korte tur og tryller kofferten til flyplassen og leiebilparkering
tirsdag: 20 min interval trening, 20 mins medium vekt trening
onsdag: ikke særlig mye mosjon, mange korte turer
torsdag: ikke særlig mye mosjon, to 10 mins turer, trylle kofferten hjem
Kosthold:
mandag:
F: 4 stykker kokos mandel cookies L: 6 skive kokt skinke, 1 skive nøkkelost, 75 g makrel i tomat M: Proteinshake M: Halv stykke grilletkylling, 100 g Maarud's jaguar mix (nøttemix)
tirsdag:
F: 1 stykke hel kokt egg, 2 stykker kokt eggehvite, 3 skiver koktskinke, 100 g agurk, 100 g tomat, 1 stykke kokos mandel cookies L: halv stykke grilletkylling og salad M: 6 vafler med kokosmel (1,5 recipe) c.a. 7 kh M: middagsalat og 1 stykke kylling lår og 50 g Maarud's jaguar mix (nøttemix)
onsdag:
F: kaffe med 1 msk cocosa, 5 stykker kokt skinke, 2 stykker hel kokt egg, agurk 100 g, tomat halv 50 g L: 2 stykker hel kokt egg, 1 stykke kokt eggehvite, middag salad, 2 vafler med kokosmel (0,5 recipe) 3 kh M: 4 skiver røykt laks c.a. 60 g, 6 stykker store kokt skinke, 4 skiver syltet agurk, 3 ss surkål, 4 ss eggerøre M: 25 bitte små biter sashimi moriwase 3 biter laks, 3 biter kveite, 1 hel delt i mange biter kamskjell, 3 stykker reker, 3 bitter hval (?) ikke sikkert men spiste den opp
torsdag:
F: 5 stykke bacon, 2 stykker hell kokt egg, 100 g agurk, 1 liten bitten brie c.a. 10 g L: 3 stykke bacon, 1 skiver tine norvegia ost, 1 kokt hel egg, 1 kokt eggehvite, 1 stor tomat c.a. 100 g, 100 g agurk M: 1 stykke bacon, 2 skiver kokt skinke, 2 kokt eggehvite, 6 stykke cherrytomat c.a.75 g M: 4 vafler med kokosmel (1 recipe) 5 kh,med 400 g tulip baconterning, spinat og 5 stykker cherrytomat, og hvite sjokolade laget av c.a. 150 g cashewnøtter , 5 ss kakaosmør, 1 ss cacosa og 1,5 coke zero.
Er jeg på riktig spår? Så frustert nå å ikke komme i ketose. ja ja, jeg vet, jeg må vare tålmodig og ikke stresse. Jeg har nettop veide meg, jeg har gått opp i 1,5 kg...
I dag so langt, har spiste til frokost, 33 g ost, 1 storetomat, protein shake. til mellommåltid, 1 cherrytomat og omelette med ost i...
Følger du ketolysekuren? Dette synes jeg så stusslig ut... lite mat og lite fett... er du ikke sulten?
Nerhus, ja jeg følger ketolysekuren. Når jeg spiser bacon, egg, litt agurk, så er jeg mett i 3 timer :D jeg er ikke sulten, bare når jeg trener i 30 mins sammenhengende. De vafler er veldig mettende :D også 400 g bacon terning, det er mye :D elsker bacon. Har kjøpt inn ost og skal forsøker å øker fettinntakt... det finns ingenting å spise :( jeg er kjeksmongo, kanskje jeg kan spiser mer snopp og bacongull.
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.