Opheliia
05-10-10, 16:29
Sjokolade- og mintmousse
8 til 12 porsjoner :
340 g mørk sjokolade av god kvalitet (minimum 65 % kakao)
10 ss kokende vann
115 ml Udo's Choice
1 ts mintekstrakt
1/4 ts peppermynteolje
8 eggehviter en klype kremotartari (fås kjøpt på apoteket) eller bakepulver
Revet sjokolade til pynt
Slik gjør du
Smelt sjokoladen over vannbad. Når sjokoladen har smeltet, settes bollen til side og du tilsetter vannet - en spiseskje av gangen piskes inn. Pisk godt, til du får en jevn og fin blanding. Pisk inn Udo's Choice, mintekstrakt og peppermynteolje.
Pisk eggehvitene til de er kremaktige. Tilsett kremotartari/bakepulver og fortsett piskingen til eggehvitene er stive. Fold ca 1/4 av eggehvitene inn i sjokoladeblandingen for å gjøre den lettere. Fold deretter inn resten. Dette må gjøres forsiktig, men raskt, for å unngå at blandingen blir kornete.
Hell blandingen i 8 til 12 porsjonsglass og sett dem i kjøleskapet til de er stive - ca 4 timer. Server med revet sjokolade.
Kilde: www.soma.no
8 til 12 porsjoner :
340 g mørk sjokolade av god kvalitet (minimum 65 % kakao)
10 ss kokende vann
115 ml Udo's Choice
1 ts mintekstrakt
1/4 ts peppermynteolje
8 eggehviter en klype kremotartari (fås kjøpt på apoteket) eller bakepulver
Revet sjokolade til pynt
Slik gjør du
Smelt sjokoladen over vannbad. Når sjokoladen har smeltet, settes bollen til side og du tilsetter vannet - en spiseskje av gangen piskes inn. Pisk godt, til du får en jevn og fin blanding. Pisk inn Udo's Choice, mintekstrakt og peppermynteolje.
Pisk eggehvitene til de er kremaktige. Tilsett kremotartari/bakepulver og fortsett piskingen til eggehvitene er stive. Fold ca 1/4 av eggehvitene inn i sjokoladeblandingen for å gjøre den lettere. Fold deretter inn resten. Dette må gjøres forsiktig, men raskt, for å unngå at blandingen blir kornete.
Hell blandingen i 8 til 12 porsjonsglass og sett dem i kjøleskapet til de er stive - ca 4 timer. Server med revet sjokolade.
Kilde: www.soma.no