View Full Version : Fiskesuppe (med bilder )


Makronella
11-10-10, 19:48
Jeg er oppvokst med den regel at mandag er fiskedag og idag har jeg valgt den i form av en god fiskesuppe. Fiskesuppe er der vel nesten like mange varianter av som det er mennesker men vi liker denne godt. Litt kuttearbeid er det i starten men ellers er den lettlaget og utrolig god.

http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TLNDet851II/AAAAAAAADsM/o5EubfqPDUA/s400/DSCF0191.JPG (http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TLNDet851II/AAAAAAAADsM/o5EubfqPDUA/s1600/DSCF0191.JPG)

Fenikkel
Purre
Sellerirot
Persillerot
2 biter stangselleri
600 gram seifilet
400 gr torskefilet
250 gr lange
4 stk laks

ferske reker
Blåskjell
3/4 liter fløte
1 boks creme fraiche
1,5 liter fiskekraft ( har jukset med ferdig kjøpt og terning )

2 ss rødvinseddik
1/2 ts splenda



Kutt grønnsakene i terninger og surr de i en gryte i litt olje.

http://1.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TLNDs0FqvxI/AAAAAAAADsc/aAottqHaU-Y/s400/DSCF0195.JPG (http://1.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TLNDs0FqvxI/AAAAAAAADsc/aAottqHaU-Y/s1600/DSCF0195.JPG)

http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TLNDwimyyGI/AAAAAAAADsg/ggCHndQ6CZ0/s400/DSCF0196.JPG (http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TLNDwimyyGI/AAAAAAAADsg/ggCHndQ6CZ0/s1600/DSCF0196.JPG)

Hell på fiskekraft og la koke godt i 5 min. Ha i fløte og la suppen småputre i 5-10 min til. Deretter ha i en boks creme fraiche. Fiskestykkene legges i, pass på la de tykkeste bitene ligge og trekke et par min før de tynne stykkene legges i -gi et oppkok og trekk gryten fra platen. La det trekke i 5 min. Deretter skal 2 ss rødvinseddik og en liten ts splenda røres inn. Rett før servering bland inn rekene og blåskjellene - Har man kokt friske blåskjell er det lekkert om en lar noen av skallene være med i suppen -idag har jeg jukset med en boks med blåskjell -skjer ikke ofte men etter 3 burikker gadd jeg ikke lete mer etter ferske skjell i dag. Gresløk klippes over som pynt - og maten er klar.

http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TLND3YxtCwI/AAAAAAAADso/U0JxI6tod64/s400/DSCF0198.JPG (http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TLND3YxtCwI/AAAAAAAADso/U0JxI6tod64/s1600/DSCF0198.JPG)


Vanligvis har man gulrot i fiskesuppen, siden den inneholder mye karbohydrater har jeg droppet det. Laksen, rekene og blåskjellene får stå for fargeinnslaget i suppen.

Serveres med brød (http://mitthemmeliglivsomblogger.blogspot.com/2010/07/brdoppskriften-jeg-bruker.html) eller bare som den er.

Suppen kan fint varmes opp igjen -pass bare på at den da ikke koker.

Mellon
11-10-10, 20:33
Supert, har savnet en fiskesuppe, har nemelig ei datter som har maset konstant om dette da jeg ofte pleier å lage, men da med melgjevning som ikke går så bra nå.

Furine
14-10-10, 11:00
Dette såg jo berre veldig godt ut! Fiskesupper er nydeleg!

Sivensvans
08-11-10, 09:03
Denne må jeg bare virkelig TA AV MEG HATTEN FOR!! For en nydelig suppe - og, så stolt jeg var da jeg fikk det til!:p (Har aldri laget fiskesuppe fra bunnen av før).

Poden på 14 syntes også denne var utrolig god.

Så, tusen takk for nydelig oppskrift - denne kommer til å bli en gjenganger hos oss!

bolla123
08-11-10, 09:29
Hmmm.... Hva er 250 gr lange?

Sivensvans
08-11-10, 10:37
Hmmm.... Hva er 250 gr lange?

Er nok en fisk:D
Jeg brukte kun laks, ettersom det var det jeg hadde hjemme. Hadde også i litt tomat og masse fersk dill...mmm...!!

Nannah
08-11-10, 14:40
Må visst ha nye briller....leste "fiskesuppe med biller" :eek: :p

Makronella
08-11-10, 19:30
Sidensvans -takker fro det, godt det falt i smak

Ja lange er en fiskesort

Og Nannah - riktignok liker jeg eksperimentere når jeg lager mat, men biller har jeg ikke kommet til enda ;):eek:- holder meg til bilder -og briller :kul:

grotingeling
21-04-11, 13:00
Denne høres jo fantastisk ut - må prøves i påska :)

jegerjenta
26-04-11, 16:44
Har prøvd denne til middag idag:D Kan anbefales på det stgerkeste. Kjempegod:sikle: