Makronella
11-10-10, 19:48
Jeg er oppvokst med den regel at mandag er fiskedag og idag har jeg valgt den i form av en god fiskesuppe. Fiskesuppe er der vel nesten like mange varianter av som det er mennesker men vi liker denne godt. Litt kuttearbeid er det i starten men ellers er den lettlaget og utrolig god.
http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TLNDet851II/AAAAAAAADsM/o5EubfqPDUA/s400/DSCF0191.JPG (http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TLNDet851II/AAAAAAAADsM/o5EubfqPDUA/s1600/DSCF0191.JPG)
Fenikkel
Purre
Sellerirot
Persillerot
2 biter stangselleri
600 gram seifilet
400 gr torskefilet
250 gr lange
4 stk laks
ferske reker
Blåskjell
3/4 liter fløte
1 boks creme fraiche
1,5 liter fiskekraft ( har jukset med ferdig kjøpt og terning )
2 ss rødvinseddik
1/2 ts splenda
Kutt grønnsakene i terninger og surr de i en gryte i litt olje.
http://1.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TLNDs0FqvxI/AAAAAAAADsc/aAottqHaU-Y/s400/DSCF0195.JPG (http://1.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TLNDs0FqvxI/AAAAAAAADsc/aAottqHaU-Y/s1600/DSCF0195.JPG)
http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TLNDwimyyGI/AAAAAAAADsg/ggCHndQ6CZ0/s400/DSCF0196.JPG (http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TLNDwimyyGI/AAAAAAAADsg/ggCHndQ6CZ0/s1600/DSCF0196.JPG)
Hell på fiskekraft og la koke godt i 5 min. Ha i fløte og la suppen småputre i 5-10 min til. Deretter ha i en boks creme fraiche. Fiskestykkene legges i, pass på la de tykkeste bitene ligge og trekke et par min før de tynne stykkene legges i -gi et oppkok og trekk gryten fra platen. La det trekke i 5 min. Deretter skal 2 ss rødvinseddik og en liten ts splenda røres inn. Rett før servering bland inn rekene og blåskjellene - Har man kokt friske blåskjell er det lekkert om en lar noen av skallene være med i suppen -idag har jeg jukset med en boks med blåskjell -skjer ikke ofte men etter 3 burikker gadd jeg ikke lete mer etter ferske skjell i dag. Gresløk klippes over som pynt - og maten er klar.
http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TLND3YxtCwI/AAAAAAAADso/U0JxI6tod64/s400/DSCF0198.JPG (http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TLND3YxtCwI/AAAAAAAADso/U0JxI6tod64/s1600/DSCF0198.JPG)
Vanligvis har man gulrot i fiskesuppen, siden den inneholder mye karbohydrater har jeg droppet det. Laksen, rekene og blåskjellene får stå for fargeinnslaget i suppen.
Serveres med brød (http://mitthemmeliglivsomblogger.blogspot.com/2010/07/brdoppskriften-jeg-bruker.html) eller bare som den er.
Suppen kan fint varmes opp igjen -pass bare på at den da ikke koker.
http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TLNDet851II/AAAAAAAADsM/o5EubfqPDUA/s400/DSCF0191.JPG (http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TLNDet851II/AAAAAAAADsM/o5EubfqPDUA/s1600/DSCF0191.JPG)
Fenikkel
Purre
Sellerirot
Persillerot
2 biter stangselleri
600 gram seifilet
400 gr torskefilet
250 gr lange
4 stk laks
ferske reker
Blåskjell
3/4 liter fløte
1 boks creme fraiche
1,5 liter fiskekraft ( har jukset med ferdig kjøpt og terning )
2 ss rødvinseddik
1/2 ts splenda
Kutt grønnsakene i terninger og surr de i en gryte i litt olje.
http://1.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TLNDs0FqvxI/AAAAAAAADsc/aAottqHaU-Y/s400/DSCF0195.JPG (http://1.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TLNDs0FqvxI/AAAAAAAADsc/aAottqHaU-Y/s1600/DSCF0195.JPG)
http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TLNDwimyyGI/AAAAAAAADsg/ggCHndQ6CZ0/s400/DSCF0196.JPG (http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TLNDwimyyGI/AAAAAAAADsg/ggCHndQ6CZ0/s1600/DSCF0196.JPG)
Hell på fiskekraft og la koke godt i 5 min. Ha i fløte og la suppen småputre i 5-10 min til. Deretter ha i en boks creme fraiche. Fiskestykkene legges i, pass på la de tykkeste bitene ligge og trekke et par min før de tynne stykkene legges i -gi et oppkok og trekk gryten fra platen. La det trekke i 5 min. Deretter skal 2 ss rødvinseddik og en liten ts splenda røres inn. Rett før servering bland inn rekene og blåskjellene - Har man kokt friske blåskjell er det lekkert om en lar noen av skallene være med i suppen -idag har jeg jukset med en boks med blåskjell -skjer ikke ofte men etter 3 burikker gadd jeg ikke lete mer etter ferske skjell i dag. Gresløk klippes over som pynt - og maten er klar.
http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TLND3YxtCwI/AAAAAAAADso/U0JxI6tod64/s400/DSCF0198.JPG (http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TLND3YxtCwI/AAAAAAAADso/U0JxI6tod64/s1600/DSCF0198.JPG)
Vanligvis har man gulrot i fiskesuppen, siden den inneholder mye karbohydrater har jeg droppet det. Laksen, rekene og blåskjellene får stå for fargeinnslaget i suppen.
Serveres med brød (http://mitthemmeliglivsomblogger.blogspot.com/2010/07/brdoppskriften-jeg-bruker.html) eller bare som den er.
Suppen kan fint varmes opp igjen -pass bare på at den da ikke koker.