View Full Version : Baconbiff med choronsaus og hasselbackblomkål


Lisbeth
16-10-10, 00:07
Oppskrift med bilder her (http://minlavkarbomat.blogspot.com/2010/10/baconbiff-med-choronsaus-og.html)


Ingredienser:Ytrefilèt av storfe, ca 200 g pr person
2 skiver bacon pr biff
salt
pepper


Fremgangsmåte:
Surr 2 skiver bacon rundt hver biff og fest med tannpirker (uten smak). Krydre med salt og pepper.
Smelt smør i stekepanna og la det bli nøttebrunt får du legger i biffene. Når kjøttsausen begynner å piple på overflaten snur du biffene. Når rosa kjøttsaus siver ut av overflaten er biffen medium stekt.
La de hvile en kort stund før servering.

Grønnsaker:
aspargesbønner
løk i skiver
rød chili i tynne ringer
frisk spinat

Fremgangsmåte:
Fres løk og aspargesbønner i pannen i noen minutter.
Tilsett chili og spinat og stek videre i 1-2 minutter.

Hasselbackblomkål:
Oppskrift finner du her (http://minlavkarbomat.blogspot.com/2010/10/hasselbackblomkal.html)

Choronsaus:
Jeg laget en enkel variant og brukte Fjordland sin bearnaisesaus blandet med litt tomatpurè.

Nannah
16-10-10, 23:11
Nydelig mat, men yttrefilèten egner seg ikke så godt til å steke som biff...den er sjelden mør nok. I all fall den du får kjøpt i Norge. Indrefilèt eller Entrecott gir et mørere resultat.

Lurt med Hasselback blomkål:heia: