View Full Version : Favoritt-tilbehør til middag?


Indiana
19-10-10, 13:54
Jeg leter ofte etter nye ting å ha som tilbehør til middag. Føler det ofte blir det samme - og blir litt matlei..

Hva er deres favoritt-tilbehør??

Mitt må være blomkålgratengen, fetet litt opp for å passe bedre til ketolyse:
http://www.vg.no/mat-og-drikke/oppskrift/oppskrift.php?id=3178

Den er virkelig nydelig!

majalille
19-10-10, 14:03
Jukseris <3

MadamMim
19-10-10, 14:08
Jeg er også blitt glad i jukseris, men kokt i fløte, og ikke i smør... åsså hiver jeg ofte litt carri, chili og paprikapulver i :-)

Ellers er jeg en såpass enkel sjel at jeg synes salat er supert til det meste jeg da :-)

knh
19-10-10, 14:29
Bruker mye jukseris jeg også:) Men pleier å steike det i masse smør sammen med hvitløk:) namnam...

Pleier også å lage mye stuing :) Sopp, squash og løk steikes i masse smør med litt salt og pepper på... så heller jeg over fløte og lar det surre litt i panna :) mmmm... kjempe godt! Kjærestens favoritt også!
Hadde endel kantareller i fryseren, men de blei fort borte, så nå går det i champignon, funker fint det også :)

Klistine
19-10-10, 17:30
For tiden er det stor salat med fetaost i olje, eller rosenkål =)

Takler ikke blomkål, så blir lite jukseris på meg :( :(

Helene M
19-10-10, 17:54
Jukseris? Vil noen forklare hva det er? :)

knh
19-10-10, 18:09
Man rasper blomkål på den grove siden av sånn "oste-rivjern" (eller hva det nå heter:P), og enten koker eller steker det :) Jeg har ikke prøvd å koke det, men steiker den raspede blomkålen sammen med hvitløk og masse smør :) Hvis du søker på jukseris på forumet får du opp endel oppskrifter:)
Det er flere måter å lage det på :)

edit:
I denne (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2963) tråden er det mange forskjellige oppskrifter:) Det kan varieres til det uendelige ;)

Idarull
19-10-10, 18:22
Jukseris, men det er så slitsomt å lage... hehe

Paine
19-10-10, 18:26
Soppstuing! Sjampinjong og løk med salt og pepper, pluss kremfløte og aromatkrydder. Enkelt og godt!
Spiser også mye brokkoli. :)

Bixen
19-10-10, 20:15
Jeg er enkel og bruker som regel paprika, squash og purre som jeg har i en ildfast form med smør og steker i ovnen. Nam! Når jeg spiser biff hiver jeg ofte oppi noen asparges også.

mamz
19-10-10, 22:44
Rød og grønn paprika i biter, sopp, purreløk og lettkokt brokkoli som jeg steker litt i masse meierismør, bruker det sammen kjøtt ol. og bearnaisesaus:D deilig.

Mammaannmari
20-10-10, 17:19
Jeg bruker ofte oppskrifta på blomkål/brokkolisuppa som jeg fant inne her.
Bruker mindre vann slik at det blir som en tykk saus. DIGG. Lager store porsjoner slik at vi har noen dager. Minsten på 1 år simpelten bare elsker den. Og han er det vanskelig å få i grønt:D

knh
20-10-10, 17:24
I går lagde jeg coleslaw og fikk helt dilla :D

0,5 dl kål
1 gulrot
1 sjalottløk
En stor dæsj majones (litt i underkant av 1 dl kanskje)
1-2 ss rømme
en skvett fløte
1 ts eddik
1,5 ts sitronsaft
salt
pepper

kjempe enkelt å lage og smaket helt fantastisk :sikle:

Nyfrelst
20-10-10, 17:30
Jeg leter ofte etter nye ting å ha som tilbehør til middag. Føler det ofte blir det samme - og blir litt matlei..

Hva er deres favoritt-tilbehør??

Mitt må være blomkålgratengen, fetet litt opp for å passe bedre til ketolyse:
http://www.vg.no/mat-og-drikke/oppskrift/oppskrift.php?id=3178

Den er virkelig nydelig!


Den blomkålgratengen spiser jeg som hovedrett rett som det er. Og alle vennene mine, som ikke spiser lavkarbo, er ville etter den :-)

e84
20-10-10, 19:06
blomkålmos- favoritt nummer 1!
brokkoli
stekt sopp
paprika, squash, løk og selleristang :)

og salat hver dag til lunch ;)

Kanutten
20-10-10, 19:09
Stekt sopp og løk surra i rømme.

Benedictee
20-10-10, 21:48
Foretrekker sjampis, paprika, rødløk, minimais, blomkål, brokkoli og rosenkål.

Benedictee
20-10-10, 21:49
Og surkål! Fant ut at Euroshopper sin har færrest karbs..passer bra med prisen også :)

bettylue
20-10-10, 22:16
Denne høres kanskje rar ut, men er veldig god;)

Del en avokado på langs, fjern stenen. Mos hver halvdel for seg, tilsett hvitløk etter smak (vær raus), litt salt etter smak og 1-2 ts hvitløkssmør i hver halvdel. Bland sammen og legg det tilbake i skallene og topp det hele med revet fet ost og gratiner i ovnen til osten er godt smeltet :sikle:

En annen favoritt er røde lange paprika (de tynne), skjær i to på langs, ta bort innmat. Fyll; halv boks philadelphia, rør i 1 ts sambal olek, søt med natreen, bland godt og legg ostefyllet i paprikaene. Stek på grill eller i ovn til paprikaen er passe "grillet" og osten myk og varm. Kjempegodt til grillmat eller biff.

Etherena
20-10-10, 22:16
---------

Lindaplinda
21-10-10, 00:09
Jeg er ganske så lat innen matveiene, så det går mye i gratinert blomkål & brokkoli for min del. Akkurat nå har jeg blomkål langt oppi halsen, så må begynne å variere litt mer, og det er derfor jeg digger tråder som dette som kan inspirere meg:)

Fofa
21-10-10, 00:20
Jeg prøvde faktisk en "jukse-fried-rice" her i dag... Jeg klarer ikke smaken av blomkål eller brokkoli...men jeg brukte hodekål. Det er jo endel karber i den..men om den kun skal brukes som tilbehør, så går den greit!
Jeg synes ihvertfall det ble kjempegodt!!!:) Og enkelt!

Raspet kål på rivjern. Stekte 2 egg i panna, rør i dem så det blir type "eggerøre", ha så i kålen, og skinke i biter. En god desj olivenolje ol litt krydder(jeg brukte bare salt og pepper).

Jeg hadde den som hovedrett i dag. Brukte 120 gram kål, og det ble nok som eneste rett. Så, det holder nok å bruke ca 50 gram om den skal brukes som tilbehør...Grei info for dere som er på minimalt med karber;)

RaoulDuke
21-10-10, 01:02
Gresk salat med revet parmesan over. Yum :)

Catwoman
21-10-10, 12:41
Brokkolimos:sikle:
Bruk stavmixer/blender så det blir helt glatt. Jeg har i kremfløte, meierismør og hvitløkspepper.
Gottgottigottgott:D

http://tickers.tickerfactory.com/ezt/t/wXZK0Pr/weight.png (http://www.tickerfactory.com/weight-loss/wXZK0Pr/)

Bee
21-10-10, 14:12
Nå for tiden er det kokt kål og ostepaprika som er favorittene.

Augustina
21-10-10, 15:38
Nå for tiden er det kokt kål og ostepaprika som er favorittene.

Du, så det på bloggen din. Er det bare paprika med ost på eller noe mer? :) Eeeelsker både paprika og ost, hihi.

Bee
21-10-10, 15:52
Du, så det på bloggen din. Er det bare paprika med ost på eller noe mer? :) Eeeelsker både paprika og ost, hihi.


Bare paprika og ost ja. Litt smør i den ildfaste forma, og så er det jo godt med krydder på , alt etter hva man skal ha. Oregano går det mye i. :D

Augustina
21-10-10, 18:26
Bare paprika og ost ja. Litt smør i den ildfaste forma, og så er det jo godt med krydder på , alt etter hva man skal ha. Oregano går det mye i. :D

Åhh, nam. Ble råfrista til å prøve litt grønnsaksfyll i den også. Skal ha lam til helga og lurer på å fleske til med litt nytt tilbehør, hehe :) Så paprika frister godt altså.

Kanutten
21-10-10, 18:51
Hasslebakte brokkolistilker! :sikle:

Bruk en ostehøvel og høvle over hele stilken. Skjær stilken i skiver, nesten. :p
Gni smør, salt og pepper mellom skivene og sett i steikovnen. Dander gjerne med ost på toppen.

Bakt brokkolistilk fylt med bacon og rømme er også nyyyydelig!! :sikle:

EAH
21-10-10, 19:42
Her var det mykje godt!
teller dette tilbehøret som grønnsakene man skal ete kvar dag?
føle eg juksa litt når det er steikt og blanda med f.eks. rømme :P

er heilt ny innen dette så favoritten så langt er champinjongsaus.
lagde heimelaga salsa til taco igår, og putta restane av dette i "vanlig" salat. blei veldig godt!