View Full Version : Favoritt-tilbehør til middag?
Jeg leter ofte etter nye ting å ha som tilbehør til middag. Føler det ofte blir det samme - og blir litt matlei..
Hva er deres favoritt-tilbehør??
Mitt må være blomkålgratengen, fetet litt opp for å passe bedre til ketolyse:
http://www.vg.no/mat-og-drikke/oppskrift/oppskrift.php?id=3178
Den er virkelig nydelig!
Jeg er også blitt glad i jukseris, men kokt i fløte, og ikke i smør... åsså hiver jeg ofte litt carri, chili og paprikapulver i :-)
Ellers er jeg en såpass enkel sjel at jeg synes salat er supert til det meste jeg da :-)
Bruker mye jukseris jeg også:) Men pleier å steike det i masse smør sammen med hvitløk:) namnam...
Pleier også å lage mye stuing :) Sopp, squash og løk steikes i masse smør med litt salt og pepper på... så heller jeg over fløte og lar det surre litt i panna :) mmmm... kjempe godt! Kjærestens favoritt også!
Hadde endel kantareller i fryseren, men de blei fort borte, så nå går det i champignon, funker fint det også :)
For tiden er det stor salat med fetaost i olje, eller rosenkål =)
Takler ikke blomkål, så blir lite jukseris på meg :( :(
Jukseris? Vil noen forklare hva det er? :)
Man rasper blomkål på den grove siden av sånn "oste-rivjern" (eller hva det nå heter:P), og enten koker eller steker det :) Jeg har ikke prøvd å koke det, men steiker den raspede blomkålen sammen med hvitløk og masse smør :) Hvis du søker på jukseris på forumet får du opp endel oppskrifter:)
Det er flere måter å lage det på :)
edit:
I denne (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2963) tråden er det mange forskjellige oppskrifter:) Det kan varieres til det uendelige ;)
Jukseris, men det er så slitsomt å lage... hehe
Soppstuing! Sjampinjong og løk med salt og pepper, pluss kremfløte og aromatkrydder. Enkelt og godt!
Spiser også mye brokkoli. :)
Jeg er enkel og bruker som regel paprika, squash og purre som jeg har i en ildfast form med smør og steker i ovnen. Nam! Når jeg spiser biff hiver jeg ofte oppi noen asparges også.
Rød og grønn paprika i biter, sopp, purreløk og lettkokt brokkoli som jeg steker litt i masse meierismør, bruker det sammen kjøtt ol. og bearnaisesaus:D deilig.
Mammaannmari
20-10-10, 17:19
Jeg bruker ofte oppskrifta på blomkål/brokkolisuppa som jeg fant inne her.
Bruker mindre vann slik at det blir som en tykk saus. DIGG. Lager store porsjoner slik at vi har noen dager. Minsten på 1 år simpelten bare elsker den. Og han er det vanskelig å få i grønt:D
I går lagde jeg coleslaw og fikk helt dilla :D
0,5 dl kål
1 gulrot
1 sjalottløk
En stor dæsj majones (litt i underkant av 1 dl kanskje)
1-2 ss rømme
en skvett fløte
1 ts eddik
1,5 ts sitronsaft
salt
pepper
kjempe enkelt å lage og smaket helt fantastisk :sikle:
Jeg leter ofte etter nye ting å ha som tilbehør til middag. Føler det ofte blir det samme - og blir litt matlei..
Hva er deres favoritt-tilbehør??
Mitt må være blomkålgratengen, fetet litt opp for å passe bedre til ketolyse:
http://www.vg.no/mat-og-drikke/oppskrift/oppskrift.php?id=3178
Den er virkelig nydelig!
Den blomkålgratengen spiser jeg som hovedrett rett som det er. Og alle vennene mine, som ikke spiser lavkarbo, er ville etter den :-)
blomkålmos- favoritt nummer 1!
brokkoli
stekt sopp
paprika, squash, løk og selleristang :)
og salat hver dag til lunch ;)
Stekt sopp og løk surra i rømme.
Benedictee
20-10-10, 21:48
Foretrekker sjampis, paprika, rødløk, minimais, blomkål, brokkoli og rosenkål.
Benedictee
20-10-10, 21:49
Og surkål! Fant ut at Euroshopper sin har færrest karbs..passer bra med prisen også :)
Denne høres kanskje rar ut, men er veldig god;)
Del en avokado på langs, fjern stenen. Mos hver halvdel for seg, tilsett hvitløk etter smak (vær raus), litt salt etter smak og 1-2 ts hvitløkssmør i hver halvdel. Bland sammen og legg det tilbake i skallene og topp det hele med revet fet ost og gratiner i ovnen til osten er godt smeltet :sikle:
En annen favoritt er røde lange paprika (de tynne), skjær i to på langs, ta bort innmat. Fyll; halv boks philadelphia, rør i 1 ts sambal olek, søt med natreen, bland godt og legg ostefyllet i paprikaene. Stek på grill eller i ovn til paprikaen er passe "grillet" og osten myk og varm. Kjempegodt til grillmat eller biff.
Lindaplinda
21-10-10, 00:09
Jeg er ganske så lat innen matveiene, så det går mye i gratinert blomkål & brokkoli for min del. Akkurat nå har jeg blomkål langt oppi halsen, så må begynne å variere litt mer, og det er derfor jeg digger tråder som dette som kan inspirere meg:)
Jeg prøvde faktisk en "jukse-fried-rice" her i dag... Jeg klarer ikke smaken av blomkål eller brokkoli...men jeg brukte hodekål. Det er jo endel karber i den..men om den kun skal brukes som tilbehør, så går den greit!
Jeg synes ihvertfall det ble kjempegodt!!!:) Og enkelt!
Raspet kål på rivjern. Stekte 2 egg i panna, rør i dem så det blir type "eggerøre", ha så i kålen, og skinke i biter. En god desj olivenolje ol litt krydder(jeg brukte bare salt og pepper).
Jeg hadde den som hovedrett i dag. Brukte 120 gram kål, og det ble nok som eneste rett. Så, det holder nok å bruke ca 50 gram om den skal brukes som tilbehør...Grei info for dere som er på minimalt med karber;)
Gresk salat med revet parmesan over. Yum :)
Brokkolimos:sikle:
Bruk stavmixer/blender så det blir helt glatt. Jeg har i kremfløte, meierismør og hvitløkspepper.
Gottgottigottgott:D
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/t/wXZK0Pr/weight.png (http://www.tickerfactory.com/weight-loss/wXZK0Pr/)
Nå for tiden er det kokt kål og ostepaprika som er favorittene.
Nå for tiden er det kokt kål og ostepaprika som er favorittene.
Du, så det på bloggen din. Er det bare paprika med ost på eller noe mer? :) Eeeelsker både paprika og ost, hihi.
Du, så det på bloggen din. Er det bare paprika med ost på eller noe mer? :) Eeeelsker både paprika og ost, hihi.
Bare paprika og ost ja. Litt smør i den ildfaste forma, og så er det jo godt med krydder på , alt etter hva man skal ha. Oregano går det mye i. :D
Bare paprika og ost ja. Litt smør i den ildfaste forma, og så er det jo godt med krydder på , alt etter hva man skal ha. Oregano går det mye i. :D
Åhh, nam. Ble råfrista til å prøve litt grønnsaksfyll i den også. Skal ha lam til helga og lurer på å fleske til med litt nytt tilbehør, hehe :) Så paprika frister godt altså.
Hasslebakte brokkolistilker! :sikle:
Bruk en ostehøvel og høvle over hele stilken. Skjær stilken i skiver, nesten. :p
Gni smør, salt og pepper mellom skivene og sett i steikovnen. Dander gjerne med ost på toppen.
Bakt brokkolistilk fylt med bacon og rømme er også nyyyydelig!! :sikle:
Her var det mykje godt!
teller dette tilbehøret som grønnsakene man skal ete kvar dag?
føle eg juksa litt når det er steikt og blanda med f.eks. rømme :P
er heilt ny innen dette så favoritten så langt er champinjongsaus.
lagde heimelaga salsa til taco igår, og putta restane av dette i "vanlig" salat. blei veldig godt!
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.