View Full Version : Sheperds Pai, med litt hjelp herifra


silje21
28-10-10, 10:25
Men uten Potetmos!!:D
Jeg lagde en annen versjon av sheperds Pai til samboeren min i går kveld, og han syntes det var utrolig godt. Nå må jeg ærlig si at jeg aner ikke karbo innhold, men kan forklare hva jeg gjorde.
Først og fremst bruker jeg kjøttdeig istedet for lammekjøtt, fordi jeg rett og slett aldri har brukt lammekjøtt, og kjøttdeig er ganske mye billigere:D
Jeg brukte en ganske liten ildfast form, ca 2-4personers lasagneform, i forhold til hvor mye man spiser :o

Sheperds Pai er igrunn enkelt, du steker kjøttet, lager en brun Eller Rød/tomatsaus og potetmos. du har kjøttet i bunnen av den ildfaste formen, på med sausen også på med potetmosen på toppen.

Det Jeg gjorde var at jeg stekte kjøttdeig, lagde en enkel hjemmelaget brunsaus,(ja Med meljevning, var det eneste jeg hadde, + buljongkraft)med masse krydder, og litt salt. pluss Nannahs beste poteterstatning som topping. jeg lagde ikke så mye saus, fordi det jeg gjør er at jeg blander kjøttet og sausen i samme kjele, akkurat nok saus til at kjøttet dekkes, men ikke druknes.
Også har vi kjøtt og saus i formen, også legger vi Nannahs beste poteterstatning på toppen, og inn i ovnen.
Jeg satte ovnen på 175gr, og lot den stå inne i 20 min.

Nannahs beste poteterstatning


Denne er den beste jeg har laget så langt! Smaker nydelig til pølser lr annen stekt mat.

1 middels blomkålhode
1 bit purre
100 g philadelphiaost
100-200g revet ost (cheddar blir best)
paprika pulver
litt smør

Kok blomkålbuketter og purre såvidt møre i lettsaltet vann. hell dem i et dørslag og press alt vann ut av dem m en rotstapper.
Ha kålmassen tilbake i kjelen og rør inn osten. Ha den i en smurt ildfast form og strø paprikapulver på toppen.
Stek 175g varmluft i 20 min ca

Denne blir også god om du blander in stekte baconbiter

Furine
28-10-10, 11:18
Høyrest bra ut! Kan også lage shepherd's pie (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=28671)ved bruke sellerirot til mos, eg har laga det mange gongar. Mmm!

silje21
28-10-10, 11:33
Høyrest bra ut! Kan også lage shepherd's pie (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=28671)ved bruke sellerirot til mos, eg har laga det mange gongar. Mmm!

hehe ja det går sikkert utrolig bra det også, bare jeg personlig kan ikke fordra sellerirot xD
Også er jo nannahs beste poteterstatning så kjempegod, at jeg bare måtte teste :D

Furine
28-10-10, 11:50
Eg heller likte ikkje sellerirot før - har hatt nokre angstfornemmande lapskausmiddagar med sellerirot i når eg var jentunge. Men når ein får den kokt og tillaga til stappe, med godt med både smør, fløte og muskat i, :sikle: det har blitt ein favoritt for min del!

silje21
28-10-10, 12:40
Eg heller likte ikkje sellerirot før - har hatt nokre angstfornemmande lapskausmiddagar med sellerirot i når eg var jentunge. Men når ein får den kokt og tillaga til stappe, med godt med både smør, fløte og muskat i, :sikle: det har blitt ein favoritt for min del!

hehe selv er jeg utpreget potetmenneske, kunne Levd på potet, og litt kjøtt nå og da, men hey, det er jo ikke bra for meg, så det går fint å ikke ha potet også;)
Men prøv å ta vekk kjøtt fra meg, hihi, hadde blitt gal(ere) tror jeg:o

Hamster59
28-10-10, 19:47
Har alltid laga denne med hakkede tomater i istedenfor brun saus, synes det smaker bedre enn brunsaus. Dette var favoritten min en gang i tida, må prøve den igjen med denne oppskrifta. (Den er skrevet opp i min lavkarbo-kokebok.) :-D

silje21
29-10-10, 11:03
Har alltid laga denne med hakkede tomater i istedenfor brun saus, synes det smaker bedre enn brunsaus. Dette var favoritten min en gang i tida, må prøve den igjen med denne oppskrifta. (Den er skrevet opp i min lavkarbo-kokebok.) :-D

hehe omtrent det eneste jeg vil ha tomat/tomatsaus til er pizza,lasagne og spagetti :o Men det er jo smakssak ikke sant :D
Så lenge du selv vil spise den, så spiller det jo ingen rolle om det er tomat eller brun saus:D