silje21
28-10-10, 10:25
Men uten Potetmos!!:D
Jeg lagde en annen versjon av sheperds Pai til samboeren min i går kveld, og han syntes det var utrolig godt. Nå må jeg ærlig si at jeg aner ikke karbo innhold, men kan forklare hva jeg gjorde.
Først og fremst bruker jeg kjøttdeig istedet for lammekjøtt, fordi jeg rett og slett aldri har brukt lammekjøtt, og kjøttdeig er ganske mye billigere:D
Jeg brukte en ganske liten ildfast form, ca 2-4personers lasagneform, i forhold til hvor mye man spiser :o
Sheperds Pai er igrunn enkelt, du steker kjøttet, lager en brun Eller Rød/tomatsaus og potetmos. du har kjøttet i bunnen av den ildfaste formen, på med sausen også på med potetmosen på toppen.
Det Jeg gjorde var at jeg stekte kjøttdeig, lagde en enkel hjemmelaget brunsaus,(ja Med meljevning, var det eneste jeg hadde, + buljongkraft)med masse krydder, og litt salt. pluss Nannahs beste poteterstatning som topping. jeg lagde ikke så mye saus, fordi det jeg gjør er at jeg blander kjøttet og sausen i samme kjele, akkurat nok saus til at kjøttet dekkes, men ikke druknes.
Også har vi kjøtt og saus i formen, også legger vi Nannahs beste poteterstatning på toppen, og inn i ovnen.
Jeg satte ovnen på 175gr, og lot den stå inne i 20 min.
Nannahs beste poteterstatning
Denne er den beste jeg har laget så langt! Smaker nydelig til pølser lr annen stekt mat.
1 middels blomkålhode
1 bit purre
100 g philadelphiaost
100-200g revet ost (cheddar blir best)
paprika pulver
litt smør
Kok blomkålbuketter og purre såvidt møre i lettsaltet vann. hell dem i et dørslag og press alt vann ut av dem m en rotstapper.
Ha kålmassen tilbake i kjelen og rør inn osten. Ha den i en smurt ildfast form og strø paprikapulver på toppen.
Stek 175g varmluft i 20 min ca
Denne blir også god om du blander in stekte baconbiter
Jeg lagde en annen versjon av sheperds Pai til samboeren min i går kveld, og han syntes det var utrolig godt. Nå må jeg ærlig si at jeg aner ikke karbo innhold, men kan forklare hva jeg gjorde.
Først og fremst bruker jeg kjøttdeig istedet for lammekjøtt, fordi jeg rett og slett aldri har brukt lammekjøtt, og kjøttdeig er ganske mye billigere:D
Jeg brukte en ganske liten ildfast form, ca 2-4personers lasagneform, i forhold til hvor mye man spiser :o
Sheperds Pai er igrunn enkelt, du steker kjøttet, lager en brun Eller Rød/tomatsaus og potetmos. du har kjøttet i bunnen av den ildfaste formen, på med sausen også på med potetmosen på toppen.
Det Jeg gjorde var at jeg stekte kjøttdeig, lagde en enkel hjemmelaget brunsaus,(ja Med meljevning, var det eneste jeg hadde, + buljongkraft)med masse krydder, og litt salt. pluss Nannahs beste poteterstatning som topping. jeg lagde ikke så mye saus, fordi det jeg gjør er at jeg blander kjøttet og sausen i samme kjele, akkurat nok saus til at kjøttet dekkes, men ikke druknes.
Også har vi kjøtt og saus i formen, også legger vi Nannahs beste poteterstatning på toppen, og inn i ovnen.
Jeg satte ovnen på 175gr, og lot den stå inne i 20 min.
Nannahs beste poteterstatning
Denne er den beste jeg har laget så langt! Smaker nydelig til pølser lr annen stekt mat.
1 middels blomkålhode
1 bit purre
100 g philadelphiaost
100-200g revet ost (cheddar blir best)
paprika pulver
litt smør
Kok blomkålbuketter og purre såvidt møre i lettsaltet vann. hell dem i et dørslag og press alt vann ut av dem m en rotstapper.
Ha kålmassen tilbake i kjelen og rør inn osten. Ha den i en smurt ildfast form og strø paprikapulver på toppen.
Stek 175g varmluft i 20 min ca
Denne blir også god om du blander in stekte baconbiter