View Full Version : Barnevennlig brød


mam
07-11-10, 08:21
Hei, jeg var usikker på hvor jeg skal legge dette.

Jeg har 2 barn som er normalvektige, friske unger. Men hvis jeg skal være helt ærlig, så har de hatt et dårlig kosthold sammen med meg. Kjøpebrød og nugatti elsker de. Mannen er vel 10-15 kg overvektig, men han får hodepine av lavkarbobrød. Jeg tror han er interessert i å prøve igjen og se om hodepinen forsvinner etter noen dager.

Nå lurer jeg på om dere har oppskrifter som ikke er lavkarbo hardcore - spelt og glutenmel er ok, ikke så mye linfrø. Målet mitt er å få til et brød som inneholder mere protein (fra cottage cheese og glutenmel f.eks) og mineraler og vitaminer fra sunne korn, ikke ihjelkverna hvetemel. Det bør se lyst og delikat ut.

Jeg har stekt lapper av frokostpannekake-oppskrift flere dager nå. Det elsker de! Så det er da håp. De spiser de med bringebærsyltetøy på. Det er ikke lavkarbo, jeg er bare interessert i at de skal få mere protein og sunt fett.

Jeg har funnet en oppskrift her som ser interessant ut: http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=33418 Jeg tar gjerne imot flere....

TrillTrall
07-11-10, 08:51
Nå gidder jeg ikke engang prøve å få mine unger til å spise dette, men selv elsker jeg det:

http://lchf-bloggen.blogspot.com/2010/01/solsikkebrd.html

Øker oppskriften til 200 g ost (en pakke philadelphia) og 8 egg og tilsvarende med resten + at jeg har i kruskakli til den blir passe tykk for jeg synes originalen blir for tynn. Den blir ikke som en deig, men som ei skikkelig tykk kakerøre. Passer akkurat i en sånn kake-langpanne. Brødet blir ca. 2-4 cm høyt og jeg deler det i ruter, disse rutene kan så deles som et frokostbrød. Jo mer du finmaler solsikkefrøene, jo finere blir jo brødet. Jeg hiver oppi sesamfrø og linfrø også jeg da, men det gjør du jo som du vil om. :)

nellie
07-11-10, 09:00
Jeg er ingen storbaker, så her i huset går det i Lindbergbrød..

Camomilla
07-11-10, 19:06
Nå gidder jeg ikke engang prøve å få mine unger til å spise dette, men selv elsker jeg det:

http://lchf-bloggen.blogspot.com/2010/01/solsikkebrd.html

Øker oppskriften til 200 g ost (en pakke philadelphia) og 8 egg og tilsvarende med resten + at jeg har i kruskakli til den blir passe tykk for jeg synes originalen blir for tynn. Den blir ikke som en deig, men som ei skikkelig tykk kakerøre. Passer akkurat i en sånn kake-langpanne. Brødet blir ca. 2-4 cm høyt og jeg deler det i ruter, disse rutene kan så deles som et frokostbrød. Jo mer du finmaler solsikkefrøene, jo finere blir jo brødet. Jeg hiver oppi sesamfrø og linfrø også jeg da, men det gjør du jo som du vil om. :)

Jeg bakte dette i går (takk for tipset), men jeg synes det sank veldig sammen og ble flatt og tungt bortsett fra i kantene som er fluffy og deilige :) Hvor lenge/varmt steker du en slik langpanne?