View Full Version : Er det vanlig at smakssansene forandres?


Tøsa!
10-11-10, 22:37
Jeg har alltid likt den atkinsbaren med sjokolade, den helt mørke.
Men nå smaker den plutselig så rart... smaker så salt liksom:confused:
Er det pga at jeg spiser annerledes?

Lindaplinda
10-11-10, 22:52
Det vet jeg virkelig ikke, men kan si at jeg merker liten forskjell på smaksløkene etter litt over en måned i ketose:)

Kanutten
10-11-10, 22:57
:ja: Smaksløkene endres!! I allefall mine. :p

LineJM
10-11-10, 23:56
Iallefall når det gjelder søtt. Det meste av søtsaker er blitt fryktelig alt alt for søtt.

lifejack
11-11-10, 00:43
Iallefall når det gjelder søtt. Det meste av søtsaker er blitt fryktelig alt alt for søtt.

Signerer den så det suser;)

Og husker da jeg kuttet ut saltet (før lavkarbo). Da skulle det ikke mange saltkornene til før det ble ALT for mye for meg, så smaksløkene forandrer seg hos meg ihvertfall!

nellie
11-11-10, 09:02
Har ingen problemer med søtt, men fisk smaker snålt når jeg er i ketose.

Fjasnissen
11-11-10, 09:24
Jeg har også hørt at folk synes ting som de likte før plutselig har blitt for søtt.

Må innrømme at jeg nettopp gikk på ei blemme. Sitter på jobb, men er sjuk, så konsentrasjonen er ikke helt på topp. En snill kollega kom bort til meg med en kopp kakao, og uten å tenke meg om kasta jeg den nedpå for å "varme" halsen min. Først nå innså jeg at jeg har dumpa en halv kopp sukker ned gapet, men det er for seint å gjøre noe med det nå.

Og her er linken til OP.... jeg syntes den smakte helt normalt. Okay, kanskje søtsmaken oppleves som litt "skarpere" kanskje, men det er helst bakover i halsen, og ikke så mye på tunga, noe som er merkelig siden smaksløkene for søtt ligger foran på tunga.

dumidalia
11-11-10, 10:44
Min smakssans har forandret seg. Jeg takler ikke salt lenger. Spiste en bit vanlig gilde grillpølse og den var så utrolig salt! Samme med svigermors fårikål, der alle andre pøøste på med salt, mens jeg hadde lyst å vaske bort saltet som ikke var der..

Rin
11-11-10, 11:17
Jeg er også mer var for salt enn jeg pleide å være. Ellers har smakssansen endret seg mest "den andre veien", altså, jeg liker ting jeg ville hatt problemer med å spise før, som feks "skiver" med meierismør. :)

Jarrasann
11-11-10, 11:23
Jeg spiser LCHF og har hatt større forandringer i smaksløkene nå enn da jeg sluttet å røyke.

Helt vilt hvordan kunstig mat tverrer i munnen.

Prøvd cola light og en ferdig omelett med bacon på fly.
Begge deler ble spyttet rett ut.

Fått sug etter det naturlige og avsmak for det kunstige.

senorita
11-11-10, 11:29
jeg har ikke gått mer enn en mnd på dette og merker ingen forskjell enda.. men jeg håper det blir en forandring, for nå er jeg så kresen atte.. Jeg håper at jeg får til å spise litt mer variert og liker mer grønnsaker feks..

Catwoman
11-11-10, 15:47
Tydelig forandring hos meg også. Spesielt på søtt. Men aldri har vel bacon vært så salt som nå :rolleyes:

http://tickers.tickerfactory.com/ezt/t/wXZK0Pr/weight.png (http://www.tickerfactory.com/weight-loss/wXZK0Pr/)

Nerthus
11-11-10, 18:35
All mat smaker for salt nå synes jeg - så når jeg lager selv bruker jeg nesten ikke salt lengre... (gjett om sambo synes det er greit??).

Søtt smaker også rart... jeg vet ikke lengre *ler* - det skjer ihvertfall endringer i smakssansen med lavkarbo-kosthold ihvertfall!

Nupsida
11-11-10, 22:22
tror ikke min har forandret seg noe særlig.. :P

Idarull
12-11-10, 07:11
Min er forandret. Vanlig sjokolade og Potetgull var egentlig ikke så godt sist jeg smakte.

sigboh
12-11-10, 23:47
Jeg brakk meg før hvis jeg så/tenkte på at noen greide og spise smør (uten noe i tillegg. Liksom, BARE smør). Ble tilogmed kvalm bare av at moren min sleiket bort det lille smøret som var igjen på smørkniven engang. Nå spiser jeg skiver med smør hvis jeg har "lyst på no'" :o

Gracella
13-11-10, 11:27
Det tar nok mer enn noen uker på lavkarbo, men smaken forandrer seg, ja.
Jeg har samme erfaring som mange over her; søtt er for søtt nå og det blir fort for mye saltsmak av mat andre lager :p.
Jeg elsket melkesjokolade med og uten nøtter, nå klarer jeg ikke smaken (og det er litt trist, synes jeg - men godt for kroppen :o).

Man blir nok mere "var" for kunstige tilsetninger og smaken av dette etterhvert

Queen of Wands
13-11-10, 11:40
Er det virkelig slik at smakssansene forandres? Nå har jeg jo i omtrent et halvår spist annerledes enn jeg pleide, fått andre vaner. Hva man vanligvis spiser har vel en innvirkning på hvordan smaker oppfattes? Det jeg kan si er at jeg har følelsen av å være mer var for nyanser, hvor godt brokkolien smaker f.eks. ;)

TrillTrall
13-11-10, 12:01
Jeg har i alle fall forandret smak i matveien. Vanlig sjokolade er fryktelig søtt, men den med 70% kakaoinnhold er nydelig - før syntes jeg den var alt for sterk.

Når det gjelder salt vil jeg gjerne ha mer smak på maten enn før, men da i form av tomatsauser (av soltørkede tomater), rømme, chili og urter, ikke nødvendigvis salt.

Gracella
14-11-10, 11:05
Er det virkelig slik at smakssansene forandres? Nå har jeg jo i omtrent et halvår spist annerledes enn jeg pleide, fått andre vaner. Hva man vanligvis spiser har vel en innvirkning på hvordan smaker oppfattes? Det jeg kan si er at jeg har følelsen av å være mer var for nyanser, hvor godt brokkolien smaker f.eks. ;)
Det er vel en talemåte (?).
Jeg likte ikke rosenkål tidligere, men det synes jeg smaker bedre nå - de gangene jeg spiser det. Så det er ikke det at jeg har vent meg til å spise rosenkål. Melkesjokolade smaker heller ikke godt lengre, og det tror jeg er fordi jeg kjenner smaken på en annen måte nå :confused:

Skautrollet
14-11-10, 11:16
Det søte smaker altfor søtt og det kunstige smaker bare kunstig.
Brus har blitt skikkelig vondt. Halv og helfabrikatmat smaker på langt nær så godt som tidligere. Blir skuffet hvis jeg smaker...
Salt har jeg ingen problemer med faktisk :)

Ren mat er SÅÅÅÅ mye bedre!

d0ro
14-11-10, 15:37
Jeg har alltid likt den atkinsbaren med sjokolade, den helt mørke.
Men nå smaker den plutselig så rart... smaker så salt liksom:confused:
Er det pga at jeg spiser annerledes?

Hei du ;)
JA: smakssansene forandrer seg veldig (for mange) når man kutter ting som ødelegger for dem; nemlig sukker, stivelse....

Jeg syntes f.eks Sukrin (sukkeralkohol-som fåes kjøpt på helsekostbutikken - og ikke påvirker hormoner eller blodsukker) smakte plast før... men nå som jeg er på lavkarbokosthold smaker det plutselig godt - og definitivt søtt nok!
Men alt smaker MER syntes jeg :D
Som brokkoli, gulerøtter... det meste ;D