View Full Version : Vaniljefudge (myke karameller)
cillesnuppa
16-11-10, 06:48
Les hele innlegget her: http://fristendelavkarbo.wordpress.com/2010/11/16/vaniljefudge/
2 dl fløte
100 gram smør
4 ss sukrinmelis
1 ts vaniljepulver (eller mer for sterkere vaniljesmak)
Kok opp blandingen, og la den småkoke i 45-60 minutter. Kok den gjerne i teflonkjele, da trenger du bare å røre en gang i blant. Ta litt masse på en skje for å se om den er ferdig. Hvis massen stivner raskt i kantene, er den klar. Kle en liten brødform med plastfolie, og hell massen over. La den stivne i kjøleskapet.
Rut opp fudgen i passe store biter. Oppbevares i plast i kjøleskapet.
hmmm! lurer på om jeg skal lage slike med kakao i til jul! :O
going down
16-11-10, 10:20
Jeg elsker karameller, så dette var en super oppskrift for meg!
Ferskenbeinet
16-11-10, 10:35
Abbonerer på denne!
Abbonerer på denne!
Me to :sikle:
:D
Høres digg ut! Hva er vaniljepulver?
Mmm, det hørtes digg ut :sikle:
cillesnuppa
16-11-10, 11:39
Vaniljepulver er rett og slett finmalt vanilje. Helt naturlig, ekte produkt :) Det er ganske dyrt, men jeg bestilte fra www.gojiking.com (http://www.gojiking.com) - tror det ble 160 kroner for 125 gram, inkludert frakt. På helsekosten her jeg bor, koster det 199 for 57 gram. Det er vel verdt pengene! Tror de har mindre poser også!
Det er nok godt med sjokolade i disse også :) Jeg prøvde det først, men har strevd litt med å få til oppskriften. Er forresten bilde på linken.
hmmm! lurer på om jeg skal lage slike med kakao i til jul! :O
Tenkte akkurat det samme da jeg leste oppskriften (inkludert "hm"). Nesten litt skummelt:o
Nå er vaniljefudge fantastisk godt, da, så tror jeg skal eksperimentere meg frem til en melkefri versjon av både vanilje- og sjokoladefudge. Nam:D
Hvor mange ruter får du av denne oppskriften? Eller hvor mange porsjoner? Ser det blir ca 8 KH i hele oppskriften. Så da er jo dette perfekt godis for ketolysere om man får over 8 porsjoner;) Eller er dette slik man smeller innpå hele oppskriften når man først begynner? hehe
Marius
Jeg fikk det ikke helt til:)
Litt av fettet ble liksom flytende rundt og det ble ikke så veldig delikat når det stivnet. Smakte egentlig vanilje smør, men fargen ble bra.:D:Lurer på om jeg skulle ha kokt det enda lenger, ble litt usikker når den plutselig skilte seg når det hadde gått 45-50 min.
cillesnuppa
16-11-10, 18:58
Echo, jeg vet jammen ikke. Jeg har jo forsøkt noen ganger, men har ikke opplevd at den har skilt seg. Jeg har pisket den hardt noen ganger underveis. Trikset er å la den stå helt til den stivner raskt hvis du tar litt på ei skje. Håper du finner ut av det!
Jeg har skåret opp litt etter litt, men man kan lett lage 20-30 biter. Ungene elsker denne, men mannen min syntes den ble for søt. Smak dere fram :)
20-30 biter ja, det fårn si. Najs. Kan regne ca 1 karb for 4 klumper da. Nam Nam
jeg lagde en liten porsjon av en fløteskvett jeg hadde igjen. Ca 1 dl fløte, 50g smør, 3/4 ts vaniljepulver og 2 ss sukrinmelis.
Kokte i over 1 time.....
Og fikk 20 knekkformer av denne porsjonen.....
Og fyttikatta-og dævedøtte så nydelig :sikle:
Skal prøve å lage sjokoladekarameller og med lakrissmak også tenker jeg ;)
Men, skilte den seg ikke i det hele tatt, noen gang? Jeg prøvde å varme den opp igjen, men det gikk ikke i hvertfall. Det ble rennende smør og brunt grums. Ser nesten ut til at jeg har kokt den for lenge:confused:
Skilte seg ikke hos meg.
Jeg kokte den i godt over 1 time (1 tme og 15 min. tenker jeg) Men bare småkokte.. Ikke hard koking.
Denne MÅ testes!! Kan tenke meg (hvis jeg får den til..)at dette kommer til å bli mitt julegodteri i år:)
Men, jeg må bare spørre...tåler plastfolie kokende varme?? Har aldri brukt det før..
Kan man bruke vanilje essens i steden, eller funker ikke det?:o
Denne MÅ testes!! Kan tenke meg (hvis jeg får den til..)at dette kommer til å bli mitt julegodteri i år:)
Men, jeg må bare spørre...tåler plastfolie kokende varme?? Har aldri brukt det før..
Det går fint, tror jeg. Men du kan jo alltids avkjøle litt i kjelen først, eller bruke matpapir/bakepair :)
Kan man bruke vanilje essens i steden, eller funker ikke det?:o
Det går sikkert bra. Du må prøve deg frem vedr. smaken da :ja:
Gurimalla,Den skal garantert lages til jul:D
Vaniljepulver er rett og slett finmalt vanilje. Helt naturlig, ekte produkt :) Det er ganske dyrt, men jeg bestilte fra www.gojiking.com (http://www.gojiking.com) - tror det ble 160 kroner for 125 gram, inkludert frakt. På helsekosten her jeg bor, koster det 199 for 57 gram. Det er vel verdt pengene! Tror de har mindre poser også!
Det er nok godt med sjokolade i disse også :) Jeg prøvde det først, men har strevd litt med å få til oppskriften. Er forresten bilde på linken.
Jeg klarte ikke å finne vaniljepulver jeg:(
Og hvor får man kjøpt sukrinmelis? Hva er det egentlig og hvor mange karber per 100g.?;)
Og hvor får man kjøpt sukrinmelis? Hva er det egentlig og hvor mange karber per 100g.?;)
Sukrinmelis får du kjøpt på Helsekosten.
Sukrin er et 100% naturlig produkt, basert på sukkeralkoholet Erythritol. Erythritol finnes naturlig i bl.a. pærer, meloner og sopp.
Det er 0 karbo i det :) (står 100g karbo, men alle disse er sukkeralkoholer)
Åh herlighet! :D
Disse skal prøves. Fant heller ikke vaniljepulver i den linken. Får jeg kjøpr det på helsekost?
Jeg kjøpte vaniljepulver senest i dag, faktisk, på helsekostbutikken Life på Solsiden (Trondheim). De hadde det også på Meny på Lade den først gangen jeg kjøpte vaniljepulver, så om de ikke har det er det sikkert mulig å be dem om å ta det inn. Her er et bilde:
http://www.mundoecologico.es/151-240-home/vainilla-bourbon-tierra-ecologica-10g-naturata.jpg
(Kilde: www.mundoecologico.es)
Når jeg kjøpte det på helsekosten i dag kostet det 65 kroner, men jeg vil heller bruke såpass mye på "the real deal", enn å bruke vaniljeessens, som egentlig ikke burde få lov til å ha "vanilje" i navnet...
cillesnuppa
17-11-10, 07:15
Takk for at dere svarer, damer! Sukrin og vaniljepulver fås også kjøpt på www.funksjonellmat.no (http://www.funksjonellmat.no). Plastfolie tåler det, men jeg lar den avkjøle seg litt først. Gerd; så hyggelig at du likte det! Da føler jeg at karamellene har fått godkjentstempel! Her er link til vaniljepulver på Gojiking: http://www.gojiking.co.uk/shop/index.php?main_page=index&cPath=62&zenid=358so9r7hnt69ruh7lqjdhp5k3
Dette mååååå bare prøves. Tusen takk.
Tusen takk for svar.Og takk for linken til Funksjonell mat.Her skal det handles:D
Biggie Small
17-11-10, 09:23
Er det ikke bare å kjøpe vanlig vaniljepulver fra butikken dvs. de som som regel står ved siden av bakepulverboksene?
Koke med eller uten lokk på gryta? Ingen avkjølende sukrin effekt når man spiser det?
Mvh
BiggieS
Ferskenbeinet
17-11-10, 09:26
tviler på at vanlig vaniljesukker vil gi nok smak. Det er jo bare sukker med litt vanilje (eller vannilin for alt jeg veit) i. Og de fleste her inne skyr vel sukker som pesten selv om det ikke er store mengden som skal til! *fnis*
Jaha, her skal det kokes på lørdag. Prosjekt "mindre sukker til hele familien" får en kickstart. :D
Jeg trur ungene blir begeistret - lage godteriet selv på kjøkkenet!
Gubbe likte de.
T.o.m. vesla som egentlig ikke liker karameller syns de var gode :D
BiggiSmall:
Koke uten lokk.
Vaniljepulver gir mer ekte smak, syns jeg. Og det er sukrinmelis i tillegg så det blir søtt nok :ja:
Hvor kjøper dere sukrinmelis? Er det noen mulighet å få kjøpt det på butikken eller i helsekost? Eller er det noe som må bestilles på nett?
Lyst til å prøve disse i dag. Nam nam
grotingeling
17-11-10, 09:44
Helsekost har i alle fall, ellers så er det flere nettsteder som selger - f.eks. www.okosjokolade.no (http://www.okosjokolade.no)
Her i Oladalen har de på Meny :ja:
Er det ikke bare å kjøpe vanlig vaniljepulver fra butikken dvs. de som som regel står ved siden av bakepulverboksene?
Mvh
BiggieS
Nå er det vaniljepulveret i samme klasse som vaniljeessensen. Sakset fra www.sanabona.no:
"Til sammenlikning: vaniljesukker = sukker (melis) og 1-3 % kunstig vaniljearoma, vanillin. Enkelte typer vaniljesukker inneholder også mindre mengder med klumpforebyggende middel som for eksempel maisstivelse. Sana Bona ekte rå vanilje = malte vaniljestenger."
Nå vet jeg hva jeg skal ha som julegodis! Wuhuu. Nesten så jeg må sniklage litt til helgen ;)
Fader heller, jeg blir så veldig grinete av at jeg ikke fikk det til. Ut på kjøkkenet for å prøve en gang til:D. Denne gangen skal jeg prøve å koke på enda svakere varme og gi meg litt før!
Må nesten spørre om det samme som han over her ett sted. Merker man noe til den "kalde" smaken som sukrin gir, i disse??
Syns ikke det var kald smak. :)
Fader heller, jeg blir så veldig grinete av at jeg ikke fikk det til. Ut på kjøkkenet for å prøve en gang til:D. Denne gangen skal jeg prøve å koke på enda svakere varme og gi meg litt før!
åssen gikk det? ble det noe fart på kjøket idag?
Hmm.. Mine ble heller ikke noe særlig bra, kokte det i godt over en time, svak varme, uten lokk, og rørte bare litt av og til, men allikevel så sprakk de, og fargen ble lys lys brun, og det så ikke ut som karamell. Men de smakte godt da :D Jeg tok dem nok av litt tidlig kanskje, for etter andre gangen jeg prøvde var jeg redd de kom til å sprekke.
Men jeg prøver meg igjen jeg, for jeg har tro på at dissa blir kanonbra til jul! :)
Takk for oppskrift!
Liker sier jeg bare- må testes:D
åssen gikk det? ble det noe fart på kjøket idag?
Jepp, fart blei det og jeg fikk det til, men jeg syns ikke det var SÅ godt akkurat. Syns det blir for tamt på en måte:D Litt vel mye smør smak. Kjenner at det hadde vært helt konge å helle oppi masse geitost! Det hadde vært smaken sin det:D Lurer på hvordan Gerd har tenkt å få til lakris smaken? Eller hvordan det hadde vært med sjokolade smak.
Jepp, fart blei det og jeg fikk det til, men jeg syns ikke det var SÅ godt akkurat. Syns det blir for tamt på en måte:D Litt vel mye smør smak. Kjenner at det hadde vært helt konge å helle oppi masse geitost! Det hadde vært smaken sin det:D Lurer på hvordan Gerd har tenkt å få til lakris smaken? Eller hvordan det hadde vært med sjokolade smak.
Da har du i mindre smør, og mer vaniljepulver :ja:
jeg driver og forsker med sjokoladesmak nå :p
Når det gjelder lakrisen, tenkte jeg anis.... Men skal innom helsekost i morra og spørre om de har lakrispulver ... :ja:
Det hørtes spennende ut, gleder meg til å høre resultatet:D
Da har jeg vært på helsekosten og kjøpt vaniljepulver:)
Måtte innom Kiwi og kjøpe en ekstra pakke fløte også, just in case!!
Må bare få unna litt her hjemme nå, også skal det kokes!!
Mange karamellkokere i dag :lol:
Jeg prøvde med kokosmelk i stedet for fløte... det gikk rett vest :p Så da vet man det ;)
Nå står mine til koking også :p Hadde ikke vanilje, så hadde oppi romdråper i stedet. Mistenker at jeg synes det er minst like digg :D
cillesnuppa
17-11-10, 16:58
Hjelpes så mange svar i denne tråden. Takk, Gerd, for at du har testet og fikk det til. Til deg som synes smaken var tam: tror det er godt med enda mer vaniljepulver i, eller andre smakstilsetninger.
Det blir ikke kald sukrinsmak. Og til deg som lurte på om plastfolie kan smelte: svaret er visst ja ;) La den avkjøles litt først, fant jeg nettopp ut!
Hahahaha...ja, da vet vi det:D Avkjøling skal bli!
Driver å prøver meg på disse nå. Hadde ikke vaniljepulver så brukte vaniljeessens istedet. Måtte en hel flaske til for å få nok vaniljesmak. Kjenner at det egentlig kunne vært litt mer vaniljesmak. Menmen, venter med og si noe helt sikkert til de er ferdige. Håper de blir bra, for da har jeg noe å kose meg med på jobb i morgen! :D
Stuper nesten inn på kjøkkenet, vet jeg har kremfløte i kjøleskapet..... sikler :-D
Nei, jeg står over i denne omgang. Kan vente til jul :-)
Nå er jeg spent. Lakriskarameller og sjokoladekarameller står til avkjøling.
Rørene skilte seg ikke, men de oppførte seg forskjellig i kjelen. Og den med sjokolade virka som den ble tykkere enn lakrisen og vaniljekaramellene jeg laga i går :ja:
*prestasjonsangs* :p
Nå er jeg spent. Lakriskarameller og sjokoladekarameller står til avkjøling.
Rørene skilte seg ikke, men de oppførte seg forskjellig i kjelen. Og den med sjokolade virka som den ble tykkere enn lakrisen og vaniljekaramellene jeg laga i går :ja:
*prestasjonsangs* :p
Hva hadde du i dem som du laget med lakris? lakrisessens?? Sikle..
Spent på de lakriskaramellene jeg!
Hva hadde du i dem som du laget med lakris? lakrisessens?? Sikle..
Grovmalte anisfrø. Fikk ikke tak i lakrispulver.
Spent på de lakriskaramellene jeg!
Jeg også :D
hele huset dufter anis jo :D
hele huset dufter anis jo :D
åååh. Nam! :spisesnak
Er spent på mine egne jeg driver å koker opp nå også. De med vanilje.. Har smakt på "røra" og syntes jeg kjente sukrinsmaken litt væl godt, får håpe den forsvinner litt når de er kjølt ned og fiksferdig. Blir så kvalm når det smaker for mye sukrin.:(
Disse ble SØTE. og jeg fikk nok ikke kokt dem lenge nok, for de ble litt sånn "krystallaktige" og ikke så seige som jeg hadde håpet.
Å bruke essens viste seg å ikke være noen suksess. Essensen damper vekk under koking, og må dermed tilsettes helt til slutt om det skal bli noen smak. Og det må brukes MYE.
Kommer til å prøve disse igjen, men da med vanikjepulver.
Disse ble SØTE. og jeg fikk nok ikke kokt dem lenge nok, for de ble litt sånn "krystallaktige" og ikke så seige som jeg hadde håpet.
Å bruke essens viste seg å ikke være noen suksess. Essensen damper vekk under koking, og må dermed tilsettes helt til slutt om det skal bli noen smak. Og det må brukes MYE.
Kommer til å prøve disse igjen, men da med vanikjepulver.
hmm. jeg brukte vaniljeessens og smakte på "røra" rett før jeg satte den inn i kjøleskapet og det smakte vanilje da. Brukte en hel flaske med essens vel og merke, menmen. :p Brukte du sukrin eller sukrinmelis? Sukrinen har jo lett for å bli litt sånn krystallaktig.
De blir ikke så seige som "vanlige" karameller. Smelter mer på tunga syns jeg. Og må nok oppbevares kaldt :ja:
http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=2583&albumid=318&dl=1290022104&thumb=1 (http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=318&pictureid=2583)
Fløtekarameller, lakris og sjokolade.
Smaksmessig er sjokolade best, konsistensen er best på fløtekarameller.
Lakris var god, men bør bruke fint pulver, tror jeg.
De så utrolig fine ut ihvertfall! :)
Ja, de er faste og fine :ja:
Dette gleeeder jeg meg til altså!
Biggie Small
18-11-10, 02:42
åååh. Nam! :spisesnak
Er spent på mine egne jeg driver å koker opp nå også. De med vanilje.. Har smakt på "røra" og syntes jeg kjente sukrinsmaken litt væl godt, får håpe den forsvinner litt når de er kjølt ned og fiksferdig. Blir så kvalm når det smaker for mye sukrin.:(
Hvis du bruker sukrinmelis, så kan du prøve å kombinere det med natreen-pulver og splenda f.eks. Jeg fant at de blandet sammen (og kvernet til melis i kaffekvern) hadde en fantastisk "punch" og smakte som vanlig sukker (jeg er kresen) etter koking/baking. Når jeg studerte detaljer rundt sukrin på andre LC blogger, fant jeg tips om at sukrin trenger noe å henge seg fast i, for ikke å re-krystallisere, så jeg tror jeg skal prøve en slik blanding når jeg får tid. :)
Mvh
BiggieS
cillesnuppa
18-11-10, 07:26
Helt imponert over deg, Gerd! Jeg tenkte jeg skulle lage noen med biter av mørk sjokolade og mandler i :) Ellers er det slik med sukrin og sukrinmelis at førstnevnte krystalliserer seg, og passer best i drikke og i luftige kaker, mens sukrinmelisen passer best i småkaker og snop :)
Frøkengiraldriopp
18-11-10, 07:47
Lagde en liten porsjon av denne i går kveld, og er helt over meg over hvor godt de smakte :) Tusen takk for oppskriften :) Satt for et par dager siden på jobb og tenkte med meg selv, at hvis jeg bare kan finne en oppskrift på karamell jeg kan bruke, så er jula redda - nå har jeg marsipan og kransekakeoppskrift med lavkarbovri, jeg skal lage flere typer konfekter :) Og nå karamell?? Det er komplett :) Tusen tusen tusen takk igjen :)
Et lite spørsmål, Gerd - når du laget sjokoladevarianten - hva slags sjokolade brukte du? Og hvor mye? Jeg ser for meg å bruke råkakao - 1 ss kanskje?? mer??
Gleder meg til å prøve det ut!!
Marsipan og kransekake??? Hmmmm... ligger de her på forumet? *sikle* hehe:D
Et lite spørsmål, Gerd - når du laget sjokoladevarianten - hva slags sjokolade brukte du? Og hvor mye? Jeg ser for meg å bruke råkakao - 1 ss kanskje?? mer??
Gleder meg til å prøve det ut!!
Jeg lager mindre porsjoner enn det som er i denne orginaloppskrifta( fordi jeg bare hadde en liten skvett fløte jeg måtte veie opp 1. gangen ;))
På den brukte jeg 1 ts bakekakao.
Her er oppskriftene jeg har brukt: http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=318&pictureid=2583
:realmad: Helios hadde solgt den siste boksen med vaniljepulver rett før æ kom i buttikken... Mang Trøndera her på forumet hm?
:D
cillesnuppa
18-11-10, 15:33
Det var synd at vaniljepulveret var utsolgt - men herlig at vi forbrukere vil ha ekte vare! Ang råkakao, tror jeg det kan være passe med 1 ss, det er iallfall den mengden jeg har tenkt å prøve selv.
Hvis du bruker sukrinmelis, så kan du prøve å kombinere det med natreen-pulver og splenda f.eks. Jeg fant at de blandet sammen (og kvernet til melis i kaffekvern) hadde en fantastisk "punch" og smakte som vanlig sukker (jeg er kresen) etter koking/baking. Når jeg studerte detaljer rundt sukrin på andre LC blogger, fant jeg tips om at sukrin trenger noe å henge seg fast i, for ikke å re-krystallisere, så jeg tror jeg skal prøve en slik blanding når jeg får tid. :)
Mvh
BiggieS
Takk for tips, dette skal jeg prøve!
Karamellene HADDE vært gode hvis jeg hadde brukt noe annet enn sukrinmelis ja.. jeg takler virkelig ikke smaken av sukrin.
Frøkengiraldriopp
19-11-10, 11:57
Marsipan og kransekake??? Hmmmm... ligger de her på forumet? *sikle* hehe:D
Ja, mener det var her jeg fant oppskrift på marsipan. Mener det var 250 gram skolda og malte mandler - 2 SS sukrinmelis og eggehvitte til den blir som den skal - men jeg skal ikke banne på det altså *leter etter oppskrift *
Fant den (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=36930&highlight=marsipan) :) Men jeg gjorde bare som jeg pleier når jeg lager marsipan - jeg skolder og tørker et par dager - maler en gang, fordi jeg liker marsipan med litt tyggemotstand. Men hvis du pleier å lage hjemmelaget marsipan, så har du sikkert din måte å gjøre det på . Den ble veldig god altså. Jeg smeltet også 86%premium sjokolade i vannbad, og dyppet marsipankuler i det --mmmmm, herlig :)
Tuuusen takk!!:)
Jeg fant en annen oppskrift her i går, men fikk den ikke til... Skal prøve denne i løpet av helga!
helenemor25
19-11-10, 19:21
Da har jeg kjøpt inn det jeg trenger,så imårra skal det prøves:) trodde det ble dyrt det jeg kjøpte,sukrinmelis og vaniljepulver betalte jeg 119kr tilsammen,håper jeg har kjøpt rett nå da :) synst det var iallefall "billig" iforhold til det jeg fant på nettet!
Denne må definitivt prøves :ja:
Nå står mine karameller til koking:) er veeeeeldig spent på om jeg får dette til.... !!! Time will show:D
De har til nå kokt i 30 minutter. Det dufter aldeles nyyyydelig i huset:)
Nå står mine karameller til koking:) er veeeeeldig spent på om jeg får dette til.... !!! Time will show:D
De har til nå kokt i 30 minutter. Det dufter aldeles nyyyydelig i huset:)
Hihi, jeg lagde dem i går fra elleve til tolv om kvelden, og fikk hele 39 karameller. :eek: Vanskelig å ikke spise opp, men tror at jeg skal ha dem i fryseren en liten stund før de serveres, for å få dem skikkelige harde. :D
Du får komme med tilbakemelding, regner med at du er ferdig nå! :ja:
Hmm..de står til avkjøling nå. Vanskelig å vite når de var ferdige. Jeg tok de etter 1 time og 5 minutter. Så, dette blir spennende. Når jeg smakte på røra, var det en veldig Sukrin-smak..den typiske kalde smaken. Håper den blir litt borte når de er avkjølte...bare de stivner da..hehe. Kanskje ikke en suksess med flytende karameller
Hmm..de står til avkjøling nå. Vanskelig å vite når de var ferdige. Jeg tok de etter 1 time og 5 minutter. Så, dette blir spennende. Når jeg smakte på røra, var det en veldig Sukrin-smak..den typiske kalde smaken. Håper den blir litt borte når de er avkjølte...bare de stivner da..hehe. Kanskje ikke en suksess med flytende karameller
Vel, for meg begynte røra å bli ganske tykk etter en 45 minutter, så da rørte jeg skikkelig kraftig for at den ikke skulle begynne å stivne. Etter omtrent en time slo jeg av varmen, fortsatte å røre en ti minutter (slik at den fikk kjølt seg ned litt, men ikke stivnet i kjelen) og så helte jeg det i en form og smurte den litt utover. Gikk fint det. :ja:
Får håpe det går bra med dine! :)
Ja, jeg håper og det!! :) Det er jo lørdag, og jeg er syk:( Da må jeg jo kunne unne meg litt lovlig snadder..hehe.. Derfor MÅ dette gå bra!! Hihi.
Jeg fikk 30 stk. Hadde de i små konfektformer. De står i kjøleskapet nå. Var akkurat å sjekka, og noen av dem (de minste)begynner å få en litt lysere farge nå, så det kan se ut til at de holder på å stivne..jippi
Da har jeg prøvd meg. Første forsøk gikk dritt:mad:.
Røra skilte seg, og det ble ei ekkel guffe. Har nå neste forsøk stående på ovnen. Brukte ikke sterk varme, så jeg vet ikke helt hva som gikk galt!:confused:
Håper det går bedre denne gangen:)
Jeg ble veldig fornøyd med mine:) Syns ikke det så så bra ut en stund..men de ble supre!!!
Forsøk to gikk rett vest:mad:
Samme greia. Skilte seg denne gangen også.
Nå har det gått mye deilig fløte og dyrt sukker bokstavelig talt rett i dass:_oppgitt:
Hmm!
Så merkelig...det er jo ikke så mye vi kan gjøre ulikt...
Så merkelig...det er jo ikke så mye vi kan gjøre ulikt...
Enig.
Skjønner ikke helt hvorfor det blir sånn.:confused:
Brukte ikke sterk varme, og rørte med jevne mellomrom.
Jeg har induksjonskomfyr med forskjellige grader varme (fra 1 til 9), og boost-funksjon. Det jeg gjorde var at jeg kokte opp blandingen, dvs lot den varme seg på 1-3 varme i et par minutter, for så å heve varmen til sånn 7 for å la den begynne å småkoke litt. Satte så varmen ned til 2-3, slik at varmen fikk synke litt men sånn at den såvidt småboblet. Om du føler at den blir for varm, for fort, kan du dra kjelen vekselvis av og på varmeoverflaten mens du rører. Kokte den i cirka en time til den var fin og tykk i konsistens, på konstant veksling i varme fra 3-3.5-4 (om det kokte for mye skrudde jeg ned varmen, og om jeg følte at det nesten ikke kokte, skrudde jeg varmen litt opp).
Prøv igjen, det er verdt det når man får det til; de er kjempegode! :ja:
Det er forsåvidt å ha litt for lav varme i begynnelsen, for så å øke på, enn å varme for mye med én gang - har nok erfaring med bearnaisesaus der. :lol:
Jeg har induksjonskomfyr med forskjellige grader varme (fra 1 til 9), og boost-funksjon. Det jeg gjorde var at jeg kokte opp blandingen, dvs lot den varme seg på 1-3 varme i et par minutter, for så å heve varmen til sånn 7 for å la den begynne å småkoke litt. Satte så varmen ned til 2-3, slik at varmen fikk synke litt men sånn at den såvidt småboblet. Om du føler at den blir for varm, for fort, kan du dra kjelen vekselvis av og på varmeoverflaten mens du rører. Kokte den i cirka en time til den var fin og tykk i konsistens, på konstant veksling i varme fra 3-3.5-4 (om det kokte for mye skrudde jeg ned varmen, og om jeg følte at det nesten ikke kokte, skrudde jeg varmen litt opp).
Prøv igjen, det er verdt det når man får det til; de er kjempegode! :ja:
Det er forsåvidt å ha litt for lav varme i begynnelsen, for så å øke på, enn å varme for mye med én gang - har nok erfaring med bearnaisesaus der. :lol:
Takk for det:)
Skal prøve igjen når jeg har fått kjøpt inn fløte:cool:
Takk for det:)
Skal prøve igjen når jeg har fått kjøpt inn fløte:cool:
Går jo også an å halvere oppskriften, da, så slipper du å bruke opp for mye av ingrediensene om det går skeis. :ja:
Disse lagde jeg på morran i dag (halv porsjon), kom bursdags gjester og så : TOMT :D:D
Nå lager jeg sjokolade karameller i full porsjon, lukter så sinnsykt godt her,spent på om de blir like gode :)
Tenker at det må være godt å lage en vanlig porsjon med disse, la dem stivne i kjøleskapet, for så å dyppe dem i smeltet sjokolade og la dem stivne på nytt? :hungry: Tror jeg skal prøve det en gang... :D
Forresten, litt O.T spørsmål: hva betyr det når sjokolade, for eksempel, skal smeltes i "vannbad"? Har lurt litt på det en stund... :p
Hører at fudge'en roper på meg fra kjøleskapet, selv om jeg ikke er det grann sulten. :rolleyes: Men, skal ikke! *Sta sjel* :lol:
Tenker at det må være godt å lage en vanlig porsjon med disse, la dem stivne i kjøleskapet, for så å dyppe dem i smeltet sjokolade og la dem stivne på nytt? :hungry: Tror jeg skal prøve det en gang... :D
Forresten, litt O.T spørsmål: hva betyr det når sjokolade, for eksempel, skal smeltes i "vannbad"? Har lurt litt på det en stund... :p
Hører at fudge'en roper på meg fra kjøleskapet, selv om jeg ikke er det grann sulten. :rolleyes: Men, skal ikke! *Sta sjel* :lol:
Da setter jeg en kjele oppi en annen, vann i den første og sjokolade i den oppi ...ikke la vannet koke,så smelter sjokoladen så fint atte :) Skjønte du ? jeg er så sinnsykt dårlig på å forklare ting :rolleyes:
Da setter jeg en kjele oppi en annen, vann i den første og sjokolade i den oppi ...ikke la vannet koke,så smelter sjokoladen så fint atte :) Skjønte du ? jeg er så sinnsykt dårlig på å forklare ting :rolleyes:
Jepp, skjønner! :ja: Menneh, hva er forskjellen på det og det å smelte sjoko i en kjele som står rett på komfyren, hvis du skjønner? Er det bare det at det er mindre sjanse for at det blir brent (om det er mulig å brenne sjoko)? :p
Har nemlig smeltet sjokolade for mamma før, for å lage glasur til en kake, og det gikk helt fint: passet bare på å røre og ikke ha for høy varme...
Ble mye på én gang da, men. *Nysgjerrig sjel óg da, vettu* :p
Jepp, skjønner! :ja: Menneh, hva er forskjellen på det og det å smelte sjoko i en kjele som står rett på komfyren, hvis du skjønner? Er det bare det at det er mindre sjanse for at det blir brent (om det er mulig å brenne sjoko)? :p
Har nemlig smeltet sjokolade for mamma før, for å lage glasur til en kake, og det gikk helt fint: passet bare på å røre og ikke ha for høy varme...
Ble mye på én gang da, men. *Nysgjerrig sjel óg da, vettu* :pSmeltet du ren sjokolade rett i kjelen da? Uten å tilsette smør eller lignende? For bare sjokolade er ikke så veldig flytende, så jeg ser ikke helt for meg at det er så lett å smelte i en kjele ... Men det kan godt smeltes i kjelen oppi smør eller kokosfett f eks.
Det er veldig lett å brenne sjokolade :o Når man smelter den i vannbad slipper man den risikoen. Men det er enda en ting man må passe på, og det er å ikke få vanndamp oppi sjokoladen, for da kan den bli grå.
Sjokolade er ømtålige saker :p
Smeltet du ren sjokolade rett i kjelen da? Uten å tilsette smør eller lignende? For bare sjokolade er ikke så veldig flytende, så jeg ser ikke helt for meg at det er så lett å smelte i en kjele ... Men det kan godt smeltes i kjelen oppi smør eller kokosfett f eks.
Det er veldig lett å brenne sjokolade :o Når man smelter den i vannbad slipper man den risikoen. Men det er enda en ting man må passe på, og det er å ikke få vanndamp oppi sjokoladen, for da kan den bli grå.
Sjokolade er ømtålige saker :p
Kan hende jeg smeltet det sammen med smør da... husker ikke helt, men var ihvertfall ikke noe vannbad involvert. :p
Og grå sjokolade!? Men i all verden, det må være et rart syn! :lol:
Men takk for svar i alle fall, skal komme med tilbakemelding om jeg prøver det med smeltet sjokolade. :ja:
Kan hende jeg smeltet det sammen med smør da... husker ikke helt, men var ihvertfall ikke noe vannbad involvert. :p
Og grå sjokolade!? Men i all verden, det må være et rart syn! :lol:
Men takk for svar i alle fall, skal komme med tilbakemelding om jeg prøver det med smeltet sjokolade. :ja:Hehe :p Den blir vel ikke helt grå, men får et gråskjær, vet ikke helt hvordan det ser ut, men sikkert ikke så appetittlig i alle fall.
Da lage jeg en halv porsjon med vanilje og en halv porsjon med sjokolade.
Lot 2 SS med sukrinmelis, 1 dl fløte og 50 gram smør koke i ca 1 time. Så tok jeg den vekk fra plata og smelta 60 gram sukkerfri mørk sjokolade oppi der igjen. Helte hele smørja i ei brødform og satt på kjøling nå.
Den andre var lik, men da hadde jeg oppi 1,5 ts med vaniljepulver og lot den koke med basisen hele timen. Den ble veldig seig til slutt, så var bare å legge på bakepapir i ei langpanne. Delte opp i ruter og lagt på kjøling.
Gleder meg til å smake på dette i kveld når vi skal feire bursdagen til samboern. Lagde også en snickerskake i går kveld som sto til kjøling til i dag. Ser heelt fantastisk ut. namme namme:)
Marius
Jada...da har jeg egenhendig spist hele posjonen min på 2,5 dager.... jeg ga bort 3 stykker av 30.....hehehe.. Huff... De var jo så gode! Heldigvis lite karber i dem, så jeg er fortsatt i ketose altså!!:)
Frøkengiraldriopp
22-11-10, 14:12
Jeg lagde sjokoladevarianten på lørdag, ble god, men jeg brukte 2 ss råkakao - og det ble litt for mye for gubben og dattera - så disse får jeg ha for meg selv, de syns de var for bitre. Jeg liker jo bitter sjokoladesmak, men må si meg enig i at det kanskje ble litt mye av det gode. Dere som har laget sjokoladevarianten - hvordan har dere gjort det? Hva og hvor mye??
Jeg lagde sjokoladevarianten på lørdag, ble god, men jeg brukte 2 ss råkakao - og det ble litt for mye for gubben og dattera - så disse får jeg ha for meg selv, de syns de var for bitre. Jeg liker jo bitter sjokoladesmak, men må si meg enig i at det kanskje ble litt mye av det gode. Dere som har laget sjokoladevarianten - hvordan har dere gjort det? Hva og hvor mye??
Bruker du kakao OG vaniljepulver?
jeg brukte i tillegg til vaniljepulver 1 ts bakekakao til ca. 1/2 grunnrøra :ja:
De vart gode, og forsvant på et blunkt.
helenemor25
22-11-10, 17:21
:confused: får ikke til jeg,skilte seg etter 30min småkoking ... hva gjør jeg galt? jeg som hadde gleda meg til karameller til ikveld :confused:
Det samme skjedde meg første gangen. Tror jeg hadde for sterk varme. Laget en porsjon til men er ikke helt fornøyd :( Synes de ble litt "kornet" så jeg har vel gjort noe feil med den også :confused:
Nå gir jeg opp med denne oppskriften, uansett hva jeg gjør så sprekker den! Men takk for at du delte :)
Biggie Small
26-11-10, 22:49
Nå gir jeg opp med denne oppskriften, uansett hva jeg gjør så sprekker den! Men takk for at du delte :)
Den skilte seg også for meg etter ca. 30 minutter dvs. det blanke fettet. Fargen ble også etterhvert (50-60 minutter) for mørk selv om jeg rørte og med rett temperatur.
Hvis jeg hadde tatt den rundt 30 minutters merket ville den lignet bedre på karamell. Jeg fikk knapt 10 små muffins-bunner ved 90gr. fløte mengde. I tillegg var sukrin(melis)bismaken klart pregende, nesten mer ubehagelig enn som rent produkt.
Nå skal jeg prøve en variant som jeg fant på et diabetesforum og se.
Biggie
mmmm..ELSKER fudge :) Så dette må absolutt prøves! supert som julekos da :)
Jeg synes det er så utrolig rart at dere ikke får det til...jeg mener, det er jo ikke mye vi kan gjøre så forskjellig. Jeg er absolutt ingen kløpper på kjøkkenet, men mine fudges har blitt helt supergode! Det har nok lite med meg å gjøre, men all ære til den supre oppskrifta!!
Skal lage min 3.posjon i morgen.
Når det kommer til den kalde sukrin smaken, så var den veldig sterk når jeg smakte på røra, både underveis og når den var ferdig. Men, den forsvant helt etter at de var kjølt ned og stivna.
Åh, dette var helt herlig! Jeg lagde dette i kveld til moren min som har bursdag og hun syntes også det var helt fantastisk godt.
Jeg synes det er så utrolig rart at dere ikke får det til...jeg mener, det er jo ikke mye vi kan gjøre så forskjellig. Jeg er absolutt ingen kløpper på kjøkkenet, men mine fudges har blitt helt supergode! Det har nok lite med meg å gjøre, men all ære til den supre oppskrifta!!
Skal lage min 3.posjon i morgen.
Når det kommer til den kalde sukrin smaken, så var den veldig sterk når jeg smakte på røra, både underveis og når den var ferdig. Men, den forsvant helt etter at de var kjølt ned og stivna.
Det kan jo ha noe med varmen å gjøre:)
Så mye som dere andre skryter får meg til å lure på om jeg skal prøve en tredje gang :confused: Alle gode ting er tre som det så fint heter :D
Så mye som dere andre skryter får meg til å lure på om jeg skal prøve en tredje gang :confused: Alle gode ting er tre som det så fint heter :D
Jeg prøvde to ganger, lot det omtrent ikke koke 2. gang sånn at du nesten ikke så at det kokte. Holdt på i nesten en time. Jeg syns imidlertid at resultatet mitt ikke på noen måte kan sammenlignes med fudge, ihvertfall:D Det så ut som på bildet, men var mer likt for myke karameller og det er jeg igrunnen ikke så veldig glad i :) Lykke til!
Jeg prøvde to ganger, lot det omtrent ikke koke 2. gang sånn at du nesten ikke så at det kokte. Holdt på i nesten en time. Jeg syns imidlertid at resultatet mitt ikke på noen måte kan sammenlignes med fudge, ihvertfall:D Det så ut som på bildet, men var mer likt for myke karameller og det er jeg igrunnen ikke så veldig glad i :) Lykke til!
Får se om jeg gidder en tredje gang i og med at du heller ikke forbinder det med fugde .Det var nemlig det jeg ble skuffet over ved 2.forsøk da jeg trodde jeg hadde fått det til :(
:sikle:
Nååååååå skal jeg løpe ut å handle :heia::sikle:
Må bare vente på ribba i ovnen :lol: Det blir ikke ribbemiddag før ingridiensene er i hus :lol:
Dere som ikke får det til.. Hva slags smør bruker dere?
Jeg regner med at jeg skal kjøpe inn vanlig meierismør?
Herremin som jeg gleder meg til i morra, da skal jeg nemlig age adventsgodteri :sikle:
Dere som ikke får det til.. Hva slags smør bruker dere?
Jeg regner med at jeg skal kjøpe inn vanlig meierismør?
Brukte vanlig meierismør, jeg, ja. :ja:
Gosj, nå har jeg det som trengs for å lage disse.. Jammen skal de testes ut i helgen :sikle:
Disse var utrolig gode :sikle:
Men hvor lenge holder de i kjøleskap ?
Jeg la halvparten i fryseren...og de va helt fine når jeg tinte dem. Jeg spiste også noen direkte fra fryseren, og det funka og helt bra!!
Da har jeg prøvd meg igjen:) Denne gangen gikk det bra:heia:, men jeg koker dem ikke. Røra bare trekker.
Som søtning brukte jeg en ss sukrin, en ss natreen, og litt stevia.
Smaken ble fortreffelig;)
Da har jeg prøvd meg igjen:) Denne gangen gikk det bra:heia:, men jeg koker dem ikke. Røra bare trekker.
Som søtning brukte jeg en ss sukrin, en ss natreen, og litt stevia.
Smaken ble fortreffelig;)
Mente selvfølgelig melis sukrin:D
Biggie Small
28-11-10, 18:40
Jeg synes det er så utrolig rart at dere ikke får det til...jeg mener, det er jo ikke mye vi kan gjøre så forskjellig. Jeg er absolutt ingen kløpper på kjøkkenet, men mine fudges har blitt helt supergode! Det har nok lite med meg å gjøre, men all ære til den supre oppskrifta!!
Skal lage min 3.posjon i morgen.
Når det kommer til den kalde sukrin smaken, så var den veldig sterk når jeg smakte på røra, både underveis og når den var ferdig. Men, den forsvant helt etter at de var kjølt ned og stivna.
Varianten på diabetesforumet foreslo å ta i smør på slutten og så røre mye rundt..
Hvor lenge kan jeg oppbevare disse i kjøleskapet ??? Jentungen vil lage disse i julegave til pappa`n sin,men er det for tidlig ?
Hadde med på jobben i dag:)
Falt i smak hos alle som smakte :heia:
Jeg elsker tittelen på denne tråden jeg. :sikle:
Er det noen som vet næringsinnholdet på lakrisekstrakt? Sånn man får kjøpt på Panduro osv. Det kunne jo vert interessant å lage lakriskarameller ut av denne oppskriften :)
I forigårs lagde jeg trippel røre og prøvde meg frem med tilleggsmaker.
Bringebærversjon (vellykket)
Jeg lagde bringebærversjon ved å blande i litt Heistad bringebærgelepulver rett før jeg tok fudgen i former. Det ble herlig!
Jordbærversjon (ikke vellykket, men brukbar)
Jeg lagde også en jordbærversjon ved å blande inn sukkerfri jordbærsirup fra Hershley's, men den røren måtte i fryseren for å bli stiv. Det blir sukkerfri jordbærgelé neste gang heller. Men det smakte utrolig godt da, og den ble jo stiv etter en tur i fryseren. :geip:
Eple/pære-versjon (ikke vellykket, men brukbart)
Fun light eple/pære-konsentrat. Ble for tyntflytende så jeg slurpet det bare i meg der og da. Hadde nok blitt stivt i fryseren. Smakte godt i alle fall.
Lakrisversjon (ikke vellykket, smakte ikke godt)
Prøvde knuste anisfrø. Smakte ikke godt. Lakrispulver blir kanskje godt da, men det hadde ikke jeg.
Kakaoversjon (vellykket, men jeg syntes ikke det smakte så godt)
Bakekakao. Syntes ikke det smakte så godt rett og slett. Men andre likte det. Neste gang vil jeg heller prøve med sjokolade i.
Kokosversjon (vellykket, men jeg syntes ikke det smakte så godt)
Tok i litt revet kokos. Jeg synes det ble for snodig, men andre ville sikkert likt det.
Neste gang blir det diverse Jell-O-geléer som skal til pers. Jeg har ørten typer. :snill:
Hei:). Prøvde karamellene forleden dag og brukte vaniljestang som jeg bare delte i to og la oppi. Koka det hele i ca. 1 time og de ble kjempegode:). Skal prøve igjen til jul....
Hos meg ble det vellykket på andre forsøk. :) Prøvde for første gang i går, men da skilte det seg like etter at det kokte opp... :confused: Men siden det i oppskriften kun står "fløte" var det ikke så enkelt å vite om man skulle bruke kremfløte eller matfløte. I går prøvde jeg da med matfløte... og det gikk jo ikke så bra... :p Men da jeg prøvde igjen med kremfløte i kveld, så gikk det bra. Så nå står de og koser seg i kjøleskapet. Gleder meg til å smake. :D
Hos meg ble det vellykket på andre forsøk. :) Prøvde for første gang i går, men da skilte det seg like etter at det kokte opp... :confused: Men siden det i oppskriften kun står "fløte" var det ikke så enkelt å vite om man skulle bruke kremfløte eller matfløte. I går prøvde jeg da med matfløte... og det gikk jo ikke så bra... :p Men da jeg prøvde igjen med kremfløte i kveld, så gikk det bra. Så nå står de og koser seg i kjøleskapet. Gleder meg til å smake. :D
Nå er det jo kremfløte som liksom er nr.1 choice på lavkarbo :D
Nå er det jo kremfløte som liksom er nr.1 choice på lavkarbo :D
Takk for info, men det er jo ikke en selvfølge å vite det for oss som er helt fersk... :blinke:
cillesnuppa
04-12-10, 07:08
Icebabe: det er fint du skriver det, så lærer jeg å presisere bedre!
Takk for mange gode tips fra dere som har testet, og gode tilbakemeldinger. Jeg vet dessverre ikke hvor lenge de holder i kjøleskapet, for jeg synes det er stas å servere de og spise de selv...
Jeg vet dessverre ikke hvor lenge de holder i kjøleskapet, for jeg synes det er stas å servere de og spise de selv...
Det er ingen fare for at dem blir gamle her heller.:D
Kjempegode:sikle:
Jeg har laget disse mange ganger og er super frelst.
Prøvd med vanilje, kakkao (tror sjokolade blir bedre) og kaffe.
Har vært velykket og alle som har fårr smaksprøve har vært fornøyd.
Aeryth hvor får du kjøpt det smaks pulveret som du bruker?
Tentke jeg skulle lage julegodt til meg selv...
Aeryth hvor får du kjøpt det smaks pulveret som du bruker?
Tentke jeg skulle lage julegodt til meg selv...
Hvilket av dem?
Hvilket av dem?
Så ikke det stod bringebærgelepulver, leste bare bringebærpulver..:confused:
Så ikke det stod bringebærgelepulver, leste bare bringebærpulver..:confused:
Hehe, da så. Gå i en velassortert butikk og se etter sukkerfri gele. Nå er det ikke lenger Heistad som produserer det, men Eldorado. Jeg hamstret litt da Heistad sluttet å produsere. Megaen min solgte det ut til halv pris, så da kjøpte jeg de ti siste der. Eller du kan kjøpe Jell-O hos f.eks. Dialife (http://dialife.dk/). De har svart kirsebær, kirsebær, sitron, lime, appelsin, fersken, bringebær, jordbær og jorbær/banan.
lagde disse i dag.2 stk, men jeg er jo en av de uheldige....min skilte seg:(
åsså begge gangene da :confused:
første gangen små kokte og små putra innimellom.litt sånn opp og ned. mitt andre forsøk så lot jeg de såvidt putre, men etter lang tid,så skilte denne seg oxo. jeg vet ikke hva jeg gjør feil...kansje den koker for lenge.....har jo ikke helt skjønt når den liksom skal være ferdig..
satte det til kjøling,,så en smaksprøve blei det jo.
ang.smaken, så er jeg ikke helt imponert :( brukte natreen, som jeg egentlig syns er best,men det blei liksom salt smak på karamellene....
skal kjøpe meg sukrinmelis,så starter jeg om igjen :)
alle gode ting er tre...ikke sant :D
Jeg har vært fornøyd alle gangene. aldri skillt seg. Brukte du ekte meierismør sam03?
Er det mye salt i smøret du bruker, kommer sikkert salt smaken derifra.
Jeg har vært fornøyd alle gangene. aldri skillt seg. Brukte du ekte meierismør sam03?
Er det mye salt i smøret du bruker, kommer sikkert salt smaken derifra.
hadde det smøret som heter smør :-) så det er vel rette smøret vel??
bare meg som er elendig som kokk.he he...
lagde disse i dag.2 stk, men jeg er jo en av de uheldige....min skilte seg:(
åsså begge gangene da :confused:
første gangen små kokte og små putra innimellom.litt sånn opp og ned. mitt andre forsøk så lot jeg de såvidt putre, men etter lang tid,så skilte denne seg oxo. jeg vet ikke hva jeg gjør feil...kansje den koker for lenge.....har jo ikke helt skjønt når den liksom skal være ferdig..
satte det til kjøling,,så en smaksprøve blei det jo.
ang.smaken, så er jeg ikke helt imponert :( brukte natreen, som jeg egentlig syns er best,men det blei liksom salt smak på karamellene....
skal kjøpe meg sukrinmelis,så starter jeg om igjen :)
alle gode ting er tre...ikke sant :D
Ja alle gode ting var ihvertfall 3 for mitt vedkommende :D Ble likevel ikke like frelst som mange andre her :nei:
Har ikke sukrin-melis i hus, men har så lyst å prøve! Noen som har prøvd natreen?
Har ikke sukrin-melis i hus, men har så lyst å prøve! Noen som har prøvd natreen?
jeg har brukt natreen.men røra mi skilte seg. det er ikke natreen sin feil,heller kokka ;-) men nå har jeg kjøpt sukrin melis, fordi jeg syns natreen blei litt " salt" i smaken.....
jeg har brukt natreen.men røra mi skilte seg. det er ikke natreen sin feil,heller kokka ;-) men nå har jeg kjøpt sukrin melis, fordi jeg syns natreen blei litt " salt" i smaken.....
Hvor mye natreen brukte du da? :) Å, gjorde du noe annerledes enn det som står i oppskriften?
Åhhh...er kvalm nå:høh: hehe. Har laga en dobbel posjon i dag, så nå står ca 70-80 små karameller og stivner i kjøleskapet.
Jeg har slikket kaserollen rein nå...hehe, så det tyter søtt ut av øra på meg...
Hvor mye natreen brukte du da? :) Å, gjorde du noe annerledes enn det som står i oppskriften?
brukte samme oppskrift og samme mengde.men kom tilfeldigvis på at salt smaken kommer kansje fra smøret..det fins kansje det som heter smør,med og uten salt. kansje det er feilen. gleder meg til å høre ditt resultat :-) lykke til.
brukte samme oppskrift og samme mengde.men kom tilfeldigvis på at salt smaken kommer kansje fra smøret..det fins kansje det som heter smør,med og uten salt. kansje det er feilen. gleder meg til å høre ditt resultat :-) lykke til.
Oki, takk :D
Skal prøve meg på den imorgen, så kan fortelle da hvordan det gikk ;)
Jeg prøvde med kokosmelk i stedet for fløte... det gikk rett vest :p Så da vet man det ;)
Det gikk da utmerket med kokosmelk!?! De fikk riktignok ikke noe fin karamellfarge siden de ikke inneholder melkeproteiner, og saltmengden må finjusteres, men ellers ble det absolutt karameller av det, ja:D
Biggie Small
09-12-10, 05:23
brukte samme oppskrift og samme mengde.men kom tilfeldigvis på at salt smaken kommer kansje fra smøret..det fins kansje det som heter smør,med og uten salt. kansje det er feilen. gleder meg til å høre ditt resultat :-) lykke til.
Har du prøvd å ta smør i helt tilslutt?
Dette skal prøves, så fort eksamensstresset er over. Har ikke lest hele tråden, men hvordan er det å lage de direkte i konfektformer?
Dette skal prøves, så fort eksamensstresset er over. Har ikke lest hele tråden, men hvordan er det å lage de direkte i konfektformer?
Spørs hva slags konfektformer. Jeg helte røra i silikon-konfektformer. Funket så bra atte. :snill:
Jeg har laget de i vanlige konfektformer :) Funker fint!
Kjempegode! :D
Jeg har kokt en porsjon med vanilje, og en dobbel sjokolade.
Den ble ikke tykk i kasserollen, noen av rørene...
Nei, nå har jeg prøvd to ganger, å begge gangene skilte den seg! Årh.. to hele timer bortkasta.. Siste gangen hadde jeg den bare på 3 (av 9) hele veien, men rett før den hadde stått en time, skilte den seg.. ÅRH *frustrert*
Min skilte seg også den ene gangen, men den er fullt brukbar likevel. Bare pisk godt rett før du heller i form(er).
Mine har ikke skilt seg noen ganger. Jeg koker ca 35 min og blir ikke helt stive i kaserollen. Legger de på varandaen til kjøling. Etter en time er de perfekte.
Kan det være koketiden som gjør at de skilles seg?
helenemor25
11-12-10, 23:07
i morgen skal jeg prøve igjen..siste forsøk:p blir så sinna når jeg ikke får det til.. aner ikke hva jeg gjør galt..har den på svaaak varme og etter 20min så skiller den seg :mad:
Jeg fikk det til på 3.forsøk. Rører du innimellom ? Jeg måtte ha det på veeeeeeldig svak varme. Håper det lykkes for deg :D
:)Når jeg før har laget karameller på høykarbovis, så har jeg måttet røre hele veien.. Da skiller den garantert seg ikke ;) :)
Skal prøve denne og røre hele veien (står å rører mens jeg leser boka mi ) :)
Automatisk visp (http://www.jernia.no/k/ki.aspx?sku=608956) må vel være genialt når man lager dette? :snill:
Jeg har laget disse mange ganger. Har ikke skilt seg.
Rører en sjelden gang.
Det koker ikke, men syder ( bare slik at du ser at det beveger seg litt)
Lar den stå minimum 1 time, gjerne lenger.
Og tar kjelen fra plata når jeg ser at det blir litt fett rundt kanten.
Jeg bruker en liten teflonkjele.
Jeg rørte nesten hele tiden, men den skilte seg alikevell.. begge gangene! Mine kokte heller ikke, men alikevell skilte de seg. Hva er det jeg gjør feil?!?! :S
Automatisk visp (http://www.jernia.no/k/ki.aspx?sku=608956) må vel være genialt når man lager dette? :snill:
Genial!!
Da har jeg bestilt tre slike og er da ferdig med tre nye julegaver :D
Tusen takk! :)
Har du en selv?
Genial!!
Da har jeg bestilt tre slike og er da ferdig med tre nye julegaver :D
Tusen takk! :)
Har du en selv?
Hehe værsågod. Nope, jeg har ingen selv, men jeg har planer om å kjøpe. :snill:
Cassiopeia
15-12-10, 21:34
Jeg prøvde meg på en katastrofal snickersvariant av disse i går. Jeg tok dem nok alt for tidlig av plata, så de ble for lyse og veldig klinete. De endte i søpla, men hadde jeg visst det jeg vet nå, så hadde de fått en bedre skjebne.
I dag har jeg nemlig lagd marsipan før jeg satte i gang med en ny porsjon fudge. I dag var jeg veldig tålmodig, og de fikk både karamellfarge og -smak før de skilte seg.
Jeg brukte hjemmelagd vaniljeessens (vaniljestenger på sprit), og jeg TROR det skilte seg fordi jeg rørte for hardt når jeg hadde vaniljen oppi.
Jeg aktet ikke å kaste karamellene mine for andre gang på to dager, så jeg tok en råsjanse: Jeg knekte ei plate 70% Premium sjokolade oppi røra, og lot den smelte under omrøring. Så tok jeg de to eggeplommene som egentlig var spart som tilskudd til frokostomeletten og rørte dem inn. Røra opp i mikserbollen og mikseren på full fart mens røra kjøltes ned.
Jeg rørte inn godt med peanøtter, men det blir garantert nydelig med andre tilsetninger eller uten noe også.
Milde himmel!!!!!!
Kan man bruke vanlig "Sukrin sukker"? Har ikkje Sukrinmelis. Kan man male vanlig sukrin???
Cassiopeia
18-12-10, 11:19
Det går fint med vanlig sukrin i denne, MariusT.
Her smelter sukrinet uansett, så det lønner seg nok økonomisk å bruke sukrinsukker og ikke melis. Melisen er atskillig dyrere pr kg på "min" butikk, i alle fall
Det går fint med vanlig sukrin i denne, MariusT.
Her smelter sukrinet uansett, så det lønner seg nok økonomisk å bruke sukrinsukker og ikke melis. Melisen er atskillig dyrere pr kg på "min" butikk, i alle fall
Merkelig... på helsekostbutikken "min" er Sukrin dyrere enn SukrinMelis!
Cassiopeia
18-12-10, 18:24
Har du sjekka vekta, Julie-x?
Jeg betaler 62 kr for 400 g sukrinmelis, og 69,- for 500 g sukrin.
Har du sjekka vekta, Julie-x?
Jeg betaler 62 kr for 400 g sukrinmelis, og 69,- for 500 g sukrin.
min pose sukrinmelis var 350g:ja:
CosiFanTutta
19-12-10, 20:46
Ja, nå har jeg gjort et forsøk. Laget (desverre) dobbel porsjon :)
Røren både smakte og luktet nydelig, den stivnet derimot ikke. Kokte i 1 1/2 time, har stått 1 time i kjøleskap, men like rennende. Noen tips?
Ja, nå har jeg gjort et forsøk. Laget (desverre) dobbel porsjon :)
Røren både smakte og luktet nydelig, den stivnet derimot ikke. Kokte i 1 1/2 time, har stått 1 time i kjøleskap, men like rennende. Noen tips?
Det får bli iskonfekt da. :geip: Hvis det ikke stivner i fryseren, så har du virkelig gjort noe feil. :geip: Men det tar lengre tid enn en time for mine å bli harde. Mine måtte stå over natta.
CosiFanTutta
19-12-10, 21:03
Det får bli iskonfekt da. :geip: Hvis det ikke stivner i fryseren, så har du virkelig gjort noe feil. :geip: Men det tar lengre tid enn en time for mine å bli harde. Mine måtte stå over natta.
Okey, da får jeg ha tålmodighet :) Takk for tilbakemelding!
halkatlala
19-12-10, 21:28
har fått to runder med vellykka og tre med misslykka til nå. det virker som om det er når jeg rører mye at det går dårlig, så nå har jeg ny runde på komfyren og prøver så godt jeg kan å ikke røre;) får se hvordan det går. blir det bra så skal jeg ha i grovhakka paranøtter og pynte med litt mørk sjokolade:D
Jeg prøvde i dag og det skilte seg http://cosgan.org/images/midi/boese/a010.gif
Men det gjør sjokoladeglasuren jeg lager til kake også og den samler seg alltid ved å røre inn 1 ss iskaldt vann.
Så hvorfor prøve?
Tok den av platen, vispet som en gal mens jeg helte oppi 1 ss kaldt vann.
Og den samlet seg helt fint!
http://cosgan.org/images/midi/froehlich/d040.gif
Jeg prøvde i dag og det skilte seg http://cosgan.org/images/midi/boese/a010.gif
Men det gjør sjokoladeglasuren jeg lager til kake også og den samler seg alltid ved å røre inn 1 ss iskaldt vann.
Så hvorfor prøve?
Tok den av platen, vispet som en gal mens jeg helte oppi 1 ss kaldt vann.
Og den samlet seg helt fint!
http://cosgan.org/images/midi/froehlich/d040.gif
DETTE tipset må dere skrive ned, ramme inn og henge over komfyren. Jeg har akkurat kokt en porsjon som skilte seg, gjorde dette og den samlet seg perfekt! Ingen mere bortkastete dyre ingredienser! Takktakktakk!:heia:
Den stivner nok til slutt. Det går ann å legge den i fryseren. så blir de både kalde og gode. (Om de ikke stivner i kjøleskapet)
Harde skal de ikke være.
Hihi. Mitt første forsøk ble mislykket, for høy varme. På andre forsøk ble jeg litt paranoid og tok det muligens av platen liiitt for tidlig, men det ble i alle fall en fin masse, som nå står og stivner i kjøleskapet.... og jeg har spist opp det som hang igjen i kjelen. :o :p Ååå, så glad i vanilje! Må lage mer av dette!
De ble stive og fine her men falt dessverre ikke i smak :(
Tomt for sukrin melis på helsekostene mine i dag...:(
MEN, jeg VILLE prøve. Så her står det en kjele å varmer seg med Splenda i i stedet. Håper det går greit. Røra ble iallefall god!:D
De ble stive og fine her men falt dessverre ikke i smak :(Smakte for kaldt eller for mye smørsmak? Jeg ble ikke så begeistret for den rene sukrin varianten jeg prøvde. Jeg forsøkte igjen med blanding av sukrin og natreen, og litt stevia. Jeg skal smake på de i morgen. Og jeg bruker ikke bare saltet meierismør, men tar halvparten usaltet. Det smaler bedre syns jeg.
Mmmmmm! Deilige!
Jeg kokte de sikkert litt for kort tid, men de ble sånn halvfaste. Fint første forsøk, synes jeg:D
Ikke tror jeg har klikket eller noe nå. Men jeg synes nesten smaken var litt lik som fyllet som bruker å være på suksessterta. Eller gulkaka som jeg sier. :) Det er favortittkaken min! Ganske sikker på at denne fudgen er god på en sånn kake, bare den ikke blir kokt for lenge:D
Smakte for kaldt eller for mye smørsmak? Jeg ble ikke så begeistret for den rene sukrin varianten jeg prøvde. Jeg forsøkte igjen med blanding av sukrin og natreen, og litt stevia. Jeg skal smake på de i morgen. Og jeg bruker ikke bare saltet meierismør, men tar halvparten usaltet. Det smaler bedre syns jeg.
alt for mye smør.. de mente det var en smør klump i munnen :p
Hehe, det var litt moro prøvesmake på en ferdig stivnet bit i går - jeg utbrøt "oi, det var nesten litt for søtt!", mens ikke-lavkarbo-familiemedlem stirret vantro på meg og mente de kaanskje kunne smake godteri hvis man hadde sukker oppi. :p
alt for mye smør.. de mente det var en smør klump i munnen :p
Samme her, de smakte FRYKTELIG mye smør!! Ikke salt smør, bare smør. :eek:
Jeg har lagd de 2 ganger. Første gang lot jeg de koke for kort tid. De var lyselyse gule, bare såvidt brune. Det må bli brunt for at karamellsmaken skal komme fram.
Å ha oppi mere sukrin, eller helst en mix av sukrin, splenda og natreen er bedre enn å knipe inn på søtstoffet. Jeg hadde peanøtter oppå røren før den stivnet, skar i biter og dyppet i smeltet mørk sjokolade. Da ble de livsfarlig gode. Denne bakehelga har fått meg til å gå opp i vekt, hehe. Jeg har fått i meg altfor mye fløte, peanøtter og mørk sjokolade.
Har satt på to kjeler nå..
En med matfløte og en med kremfløte.
Den ene har jeg vanilje essens i.. Gadd ikke bruke 199 kr på pulveret.
Den andre røra skal jeg prøve meg litt frem med litt forskjellige smaker av div essenser og sjokolade.
Håper det smaker godt, da blir dette MITT julegodteri i tillegg til atkins sin endulge melke sjokolade som jeg er avhenig av.
Hjelpe meg, kommer til å stå ved grytene i kveld. Risgrøt til riskremen står på og ribba venter på sin tur til å få komme ut av skyllevannet for å bli kokt.
Resten av familien koser seg med film.
Holder på å lage denne nå, med lakrisrotpulver (smaker som hockeypulver) og litt kvernet chili (chili explosion fra Santa Maria).
Har prøvesmakt litt, og det smaker herlig!
Fredrikke07
07-01-11, 22:00
Holder på å lage denne nå, med lakrisrotpulver (smaker som hockeypulver) og litt kvernet chili (chili explosion fra Santa Maria).
Har prøvesmakt litt, og det smaker herlig!
Herlig! Gleder meg til å høre resultatet!! Elsker lakris!
Kan man "maule" lakrisrotpulver:o?
Blir disse sånn som de man får kjøpt i løsvekt fra candy king?
cillesnuppa
08-01-11, 18:11
Idarull: nei, egentlig ikke. Men de er laget fordi jeg fyste sånn på de fra candy king;) Jeg pleier å ha nøtter og mørk sjokkis i de, og savner ikke de andre lenger;)
De smaker mer som smørbukk!:)
De smaker mer som smørbukk!:)
De smaker smør ja, men ikke smørbukk! :nei:
De smaker smør ja, men ikke smørbukk! :nei:
I min munn smaker de mer som smørbukk enn som vaniljefudge ala Candyking:)
Herlig! Gleder meg til å høre resultatet!! Elsker lakris!
Kan man "maule" lakrisrotpulver:o?
Det kan du nok! Jeg har iallefall gjort det.. ;) (det står på boksen at anbefalt dagsdose er 25 mg, så det er nok lurt å holde seg innenfor dette) Smaker som hockeypulver, og jeg har bl.a laget lakrisrotkuler etter oppskrift fra Kjernesunn Familie.
Karamellene ble helt fantastiske. Jeg er mer glad i sterke/sure/salte enn søte ting, og som deg elsker jeg lakris. Disse ble derfor perfekte for meg. (Men neste gang skal jeg ha i mye mindre sukrinmelis, så de får enda mindre søtsmak.)
:D
Hvorfor blir mine karameller bare porøse og harde, ikke myke og "toffee-aktige" som jeg trodde de skulle være... ? Hadde gledet meg veldig og ble ditto skuffet...
Les hele innlegget her: http://fristendelavkarbo.wordpress.com/2010/11/16/vaniljefudge/
2 dl fløte
100 gram smør
4 ss sukrinmelis
1 ts vaniljepulver (eller mer for sterkere vaniljesmak)
Kok opp blandingen, og la den småkoke i 45-60 minutter. Kok den gjerne i teflonkjele, da trenger du bare å røre en gang i blant. Ta litt masse på en skje for å se om den er ferdig. Hvis massen stivner raskt i kantene, er den klar. Kle en liten brødform med plastfolie, og hell massen over. La den stivne i kjøleskapet.
Rut opp fudgen i passe store biter. Oppbevares i plast i kjøleskapet.
Hva har jeg gjort galt? Mine har stått i kjøleskap i 16 timer,og i fryser i 2 timer. Men de er helt myke og klissete :( Akkurat som en kornete karamellpudding nesten. For sukrinmelisen knaser.
ååh, jeg elsker vaniljefudge! denne oppskriften MÅ prøves til helgen :D TAKK for oppskriften!
Hva har jeg gjort galt? Mine har stått i kjøleskap i 16 timer,og i fryser i 2 timer. Men de er helt myke og klissete :( Akkurat som en kornete karamellpudding nesten. For sukrinmelisen knaser.
Er du sikker på at du har brukt sukrinmelis og ikke sukrin sukker? Sukrinsukker knaser som vanlig sukker.
Sukrinmelis iser jo så veldig. Blir det borte under kokingen? Jeg haaaaater det!
Sukrinmelis iser jo så veldig. Blir det borte under kokingen? Jeg haaaaater det!
Har lagd de i dag, merker ikke noe ising. Men jeg tok bare 2 ss sukrin og så tok jeg ca 20 dråper flytende natreen.
Måtte koke de myyye lengre enn 1 time. sikkert 2.
Jeg orker ikke å lese gjennom alle sidene for å se om noen spør om det samme. Kan en bruke splenda? Har det i huset, og har lyst å prøve i kveld.
Er du sikker på at du har brukt sukrinmelis og ikke sukrin sukker? Sukrinsukker knaser som vanlig sukker.
Ja, jeg brukte sukrinmelis. Det ble ingen suksess. Ble bare en ekkel smørje :(
Har lagd de i dag, merker ikke noe ising. Men jeg tok bare 2 ss sukrin og så tok jeg ca 20 dråper flytende natreen.
Måtte koke de myyye lengre enn 1 time. sikkert 2.
Okei takk. Flytende Natreen er nok favoritten min og. Er bare litt tricky å søte store deiger f.eks. Har kjøpt noe som heter stevia glycerite, finnes ikke ettersmak eller ising. Ser frem til å få prøvd det ut i noen oppskrifter!
Hmm, dette er veldig fristende å prøve i kveld!!
Jeg orker ikke å lese gjennom alle sidene for å se om noen spør om det samme. Kan en bruke splenda? Har det i huset, og har lyst å prøve i kveld.
Ingen som vet? Ja ja, da får jeg vel bare prøve og se da....:(
Lest igjennom hele og folk har prøvd forskjellige søtninger, så du kan jo bare prøve :smile:
Jeg prøvde i dag og det skilte seg http://cosgan.org/images/midi/boese/a010.gif
Men det gjør sjokoladeglasuren jeg lager til kake også og den samler seg alltid ved å røre inn 1 ss iskaldt vann.
Så hvorfor prøve?
Tok den av platen, vispet som en gal mens jeg helte oppi 1 ss kaldt vann.
Og den samlet seg helt fint!
http://cosgan.org/images/midi/froehlich/d040.gif
Supert tips!
Les hele innlegget her: http://fristendelavkarbo.wordpress.com/2010/11/16/vaniljefudge/
2 dl fløte
100 gram smør
4 ss sukrinmelis
1 ts vaniljepulver (eller mer for sterkere vaniljesmak)
Kok opp blandingen, og la den småkoke i 45-60 minutter. Kok den gjerne i teflonkjele, da trenger du bare å røre en gang i blant. Ta litt masse på en skje for å se om den er ferdig. Hvis massen stivner raskt i kantene, er den klar. Kle en liten brødform med plastfolie, og hell massen over. La den stivne i kjøleskapet.
Rut opp fudgen i passe store biter. Oppbevares i plast i kjøleskapet.
Du glemte å få med her at om man rører for mye så skiller det seg lettere. Det skriver hun i bloggen sin.
Sånn med tanke på de som prøver gang på gang og det bare skiller seg :smile:
Nå står det i kjøleskapet og jeg gleder meg :D
Står det lenge før det stivner, mon tro?
Så du fikk de til :D:D Tror jeg MÅ prøve disse !!
De var kjempegode! Og samtidig veldig søte, så orker ikke spise opp alt med en gang.
Skal lage en runde til i kveld og ta i frysen, tror jeg. For dette var jammen enkelt og digg :D
Skilte seg litt på slutten, men da tok jeg i en ss vann som det ble tipset om.
Hva bruker dere til vaniljesmaken. Det vaniljepulveret er det å få i butikk eller må en til helsekost?
Jeg tok oppi litt vanilje sukker :o
Jeg lagde i dag, med splenda og noe vaniljegreier. Smakte søtt og godt i begynnelsen, men ferdig, smaker det mest smør.....:mad:
Jeg kokte i nesten en time, men måtte gi meg for til slutt skilte den seg så snart jeg satte den på plata, hadde plata på 1.
Er jo blitt stiv og sånn da, men smakløs...
Jeg syntes mine smakte bedre dagen etterpå. Da sto de i kjøleskapet. God smak var det også. Skal lage mer i kveld.
Jeg syntes mine smakte bedre dagen etterpå. Da sto de i kjøleskapet. God smak var det også. Skal lage mer i kveld.
Spørs om de varer til i morgen:p Datteren min syns det smakte som hvit sjokolade.;)
Hehe, da ble de ikke laget forgjeves ;)
Hehe, da ble de ikke laget forgjeves ;)
åneida:p
Jeg er tom for smør :(
Får lage i morgen.
sitter å lurer på om jeg skal prøve denne nå. Kan jeg ha noen dråper vaniljeesens oppi ? Og koker dere den med eller uten lokk ?
Antoinette6
22-03-11, 11:34
Kanskje de ville blitt enda bedre med ekte vaniljestang, Gerd ? Eller går ikke det ?
oooh,det lukter himmelsk ! Håper jeg får de til :) Hvor ofte rører dere ?
Jeg rørte litt hver 15-20 min. Rører man for ofte skiller den seg fortere. Husk tipset om å røre inn en ss vann på slutten om den har skilt seg.
Jeg rørte litt hver 15-20 min. Rører man for ofte skiller den seg fortere. Husk tipset om å røre inn en ss vann på slutten om den har skilt seg.
okei,da skal jeg ikke røre mer på en stund. :) Dette er spennende, håper jeg får de til !
Kanskje de ville blitt enda bedre med ekte vaniljestang, Gerd ? Eller går ikke det ?
Det vil jeg tro går fint :ja:
Vaniljepulver er jo oppmalt vaniljestang :)
skal den stivne helt å bli hard, eller bare sånn at du ser den stivner litt ,på skjea ?
Tror det ble kjempe bra jeg. Nå står den til avkjøling !! Gleder meg :) Hvor lenge skal den stå ca ?
sitter å lurer på om jeg skal prøve denne nå. Kan jeg ha noen dråper vaniljeesens oppi ? Og koker dere den med eller uten lokk ?
Vaniljeessens vil vel fordufte, så i så fall bør du tilsette det helt på slutten
Tror det ble kjempe bra jeg. Nå står den til avkjøling !! Gleder meg :) Hvor lenge skal den stå ca ?
En god stund. Flere timer.
Den ble god, men alt for søtt og mektig for min del. Men hadde det vært sjokolade oppi tror jeg den hadde blitt knall god. Så det skal jeg prøve neste gang. :)
Denne står til kokings nå! :D gleder meg! har vært så godtesjuk i dag! det lukter godt her i hvertfall! :)
bruker dere teflonkjele? da svir det seg vel ikke?
bruker dere teflonkjele? da svir det seg vel ikke?
Teflon ja, og nei det svir seg ikke :)
stinemarie
24-03-11, 09:26
Dette blir helgekos tror jeg :)
Jeg er helt fersk både på lchf og her inne, men prøver meg nå på vaniljefudge. De står og småputrer på komfyren, i teflonkjele uten lokk. Jeg tok en halv vaniljestang, delte og tok ut frøene som jeg selvsagt puttet i kjelen. Så lar jeg barken koke med til alt er ferdig. Har smakt og dette virker veldig lovende.
ååå, jeg fikk lyst å lage dette nå, men..
Kan jeg bruke vanlig sukrin istedenfor og vaniljestang?
ååå, jeg fikk lyst å lage dette nå, men..
Kan jeg bruke vanlig sukrin istedenfor og vaniljestang?
Det går ann å prøve. Men jeg er ikke helt sikker på om sukrin løser seg opp. Mener å ha lest her at det ble litt knasende. Bare å se bakover i tråden, det er prtøvd ulike søtninger, med ulike resultat.
Ser det er flere som synes disse smakte smør, dette var også min (og gårsdagens gjesters) oppfatning. Er det noen som har prøvd oppskriften med litt mer fløte / mindre smør?
Noen kommenterte prisforskjell sukrin / -melis. Vi kjøpte to pk sukrin og så tok jeg litt av dette i stavmikseren og i løpet av to sekunder hadde jeg sukrinmelis. Har prøvd dette med vanlig sukker på jobben og min oppfatning er at sukrin løste seg mye fortere opp enn vanlig sukker (måtte der stå med stavmikser i en "evighet")
ååå, jeg fikk lyst å lage dette nå, men..
Kan jeg bruke vanlig sukrin istedenfor og vaniljestang?
Ble veldig fin smak av vaniljefrø og -stang (bortsett fra den dominerende smørsmaken, da :()
Jeg aktet ikke å kaste karamellene mine for andre gang på to dager, så jeg tok en råsjanse: Jeg knekte ei plate 70% Premium sjokolade oppi røra, og lot den smelte under omrøring. Så tok jeg de to eggeplommene som egentlig var spart som tilskudd til frokostomeletten og rørte dem inn. Røra opp i mikserbollen og mikseren på full fart mens røra kjøltes ned.
Jeg rørte inn godt med peanøtter, men det blir garantert nydelig med andre tilsetninger eller uten noe også.
Milde himmel!!!!!!
Jeg tolker ditt "milde himmel!!!!!" som at det smakte bra :) Nå kom jeg på at dette gjorde jeg med "vanlige" vaniljefudge når jeg lagde dem til jul og de ble altfor gode, så miksetrikset skal jeg prøve neste helg!
Cassiopeia
15-05-11, 13:19
Jeg tolker ditt "milde himmel!!!!!" som at det smakte bra :) Nå kom jeg på at dette gjorde jeg med "vanlige" vaniljefudge når jeg lagde dem til jul og de ble altfor gode, så miksetrikset skal jeg prøve neste helg!
Det var rett og slett livsfarlig godt! :D
Ser det er flere som synes disse smakte smør, dette var også min (og gårsdagens gjesters) oppfatning. Er det noen som har prøvd oppskriften med litt mer fløte / mindre smør?
Lot du det koke lenge nok til at melkesukkeret ble karamellisert? Det skal jo smake litt smør da. Men det er mye du kan tilsette i blandingen, f.eks. så liker jeg å tilsette sukkerfritt gelépulver for smak. Skal man tilsette noe flytende så bør det være veldig konsentrert hvis man vil at det fortsatt skal bli hardt. Fun light-konsentrat f.eks. er ikke konsentrert nok.
Lot du det koke lenge nok til at melkesukkeret ble karamellisert? Det skal jo smake litt smør da. Men det er mye du kan tilsette i blandingen, f.eks. så liker jeg å tilsette sukkerfritt gelépulver for smak. Skal man tilsette noe flytende så bør det være veldig konsentrert hvis man vil at det fortsatt skal bli hardt. Fun light-konsentrat f.eks. er ikke konsentrert nok.
Lot det koke så lenge at det stivnet. Fløten blir jo kokt inn når den koker så lenge, regner med det er derfor det blir så smørsmak. Kanskje den ikke blir så dominant hvis man putter sjokolade i?
Gelepulver er jo greit å tilsette, da stivner det vel lett. "Problemet" mitt er at jeg ikke vil tilsette annen smak enn vanilje, det er den jeg synes er best.
Her er det godis kun på lørdag, så jeg må vente med å forske mer på dette, men jeg skal nok få det til :p
veldig godt! :D men neste gang skal eg halvere melissukrin innholdet.. kjenner litt sånn ettersmak som er litt stram...
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.