View Full Version : Kokoskaker med 0,5 g. karb i hver


RAGNA
22-02-05, 16:20
Fant en kjempegod oppskrift på små kokoskaker i dag. Prøvde dem, og de var kjempegode.

KOKOSKAKER, 30 STK (0,5 G. KARBOHYDRAT I HVER)

2 egg
50 gram smør (smeltes og avkjøles)
Søtestoff tilsvarende 300 gram sukker
200 gram kokosmasse

Lag eggedosis, tilsett søtestoff, smør og kokosmasse. Settes med 2 teskjeer på bakepapirkledd plate. Stekes ved 175 grader i 10 minutter. Oppbevares i kakeboks.

Albertine
22-02-05, 16:25
*stønn*

Nille
22-02-05, 19:07
De så kjempegode ut. Hvor mye karber kommer an på hva slags søtstoff man bruker også !

Mosepjusk
31-10-08, 22:08
Mmmm, de var gode! Har et brett stående i ovnen, og et brett som er ferdige!
Vurderer å kjøpe sjokolade i morra, smelte den og lage sjokoladestriper oppå kakene! Kommer sikkert til å se helt supre ut, skal ha de med på besøk :smile:
Takk for fin oppskrift!

Anitra
31-10-08, 22:51
Ahh, julebakst!

Mosepjusk
02-11-08, 23:10
:sikle:

Adriane
02-11-08, 23:23
Og hva smakte de?

Mosepjusk
02-11-08, 23:50
Og hva smakte de?
Kokosmakroner

Drew
03-11-08, 01:25
Er det ikke karbohydrat i kokosmasse?

isabella
03-11-08, 17:53
Hei

Lurte bare hva slags søtning dere brukte når dere lagde disse.

Anitra
03-11-08, 18:03
Er det ikke karbohydrat i kokosmasse?

I følge matvaretabellen er det 6,4 gr pr 100 gr.

http://matportalen.no/matvaretabellen/index_html/tabell_view?nutrients=&searchmode=%20normal&valgtevarer=1198185600.97&grouping=0&togglerowcol=col

Anitra
03-11-08, 18:04
:sikle:


Du vet å friste!! Hvordan blir det å dyppe disse i sjokolade montro??

Mosepjusk
03-11-08, 18:10
Hvordan blir det å dyppe disse i sjokolade montro??
Jeg tok litt sjokolade på, som du kan se på bildet, og det ble godt.
Hadde jeg hatt mer sjokolade, så hadde jeg nok dyppa halvparten.

Men nå må jeg på handletur, for jeg skal jo bake :smile:

Anitra
03-11-08, 18:22
Ja, gå å shopp du! Jeg stikker innom senere i kveld.:lol:

Ullabulla
03-11-08, 19:43
I følge matvaretabellen er det 6,4 gr pr 100 gr.

http://matportalen.no/matvaretabellen/index_html/tabell_view?nutrients=&searchmode=%20normal&valgtevarer=1198185600.97&grouping=0&togglerowcol=col

Er denne varedeklarasjon i samsvar med det som står på din pose?
De poser jeg har sett på har innholdt betydelig mer karbo.
Hvilket merke har du brukt?

Anitra
03-11-08, 20:53
Er denne varedeklarasjon i samsvar med det som står på din pose?
De poser jeg har sett på har innholdt betydelig mer karbo.
Hvilket merke har du brukt?

Dette fant jeg på matvaretabellen, jeg har ikke kokos i huset pr. nuh.

nattfrue
03-11-08, 20:57
I den posen jeg har er det 10 gram karbohydrat per 100 gram. Tror det er Eldorado.

magdalena
03-11-08, 21:31
Min har 10,8gr karbo,og er fra eldorado.
Hørtes godt ut med kokoskaker,og dette må jeg nok teste ut!:sikle:
Kan disse fryses,noen som har prøvd?

Mosepjusk
03-11-08, 23:34
Eldorado - 10,8
Landlord - 10,6

Anitra
03-11-08, 23:38
jaja, skal handle kokos i morgen uansett jeg!

Mosepjusk
03-11-08, 23:47
jaja, skal handle kokos i morgen uansett jeg!
Hva skal du bruke kokos til da? :D

Anitra
03-11-08, 23:48
Nja...si det :D

Drew
24-11-08, 17:33
Noen som vet hvor mange gram sukrin "Søtestoff tilsvarende 300 gram sukker" tilsvarer? Prøvde med 300 gram sukrin, men det ble bare helt groteskt søtt!

Og hva slags sjokolade bruker dere til å duppe i? :)

screwball
26-11-08, 13:24
Disse står nå i ovnen, spent på hvordan de blir!
Fikk 40stk av denne røra...
Tenkte først å bruke Splenda, men da måtte jeg ha 30g Splenda, og med 97g karbo/100g ville karbonivået tatt helt av...så gikk for Natreen i stedet, så får vi se resultatet om få minutter....
Jeg kjenner ikke lengre bismaken av Natreen, så lurer på om jeg kanskje har vent meg til det?

Huldr
30-11-08, 10:39
Hvordan ble de med natreen, da? Jeg bare spør fordi jeg aldri har fått noen gode kaker med det ...

Jeg skjønner ikke helt at folk tar så av mht karboinnholdet i splenda, jeg - i dette tilfellet ville det jo blitt 30 g karbohydrater fra splendaen fordelt på 40 kaker.

Kake er kake, liksom - man kan ikke stappe i seg masse av det, uansett kosthold ;)

Ikke for å være krass altså :)

screwball
30-11-08, 11:16
De ble helt utmerket med Natreen, selv fruen som hater smaken av Natreen syntes disse ble gode, hun kjente ingen smak av N. Jeg er blitt immun mot smaken av det så kan ikke uttale meg...:)

Tja, blir jo nesten 1g karb ekstra pr kake om man bruker Splenda. Jeg skjærer ned der jeg kan og tar meg heller en ekstra kake...:D

Neste gang kommer jeg nok til å bruke mye mere smør.
Dette fordi jeg syntes de ble litt vel porøse, røra var veldig tørr enda jeg hadde litt ekstra smør i deigen enn det som står i oppskriften. Jeg liker kokosmakroner som flyter mer ut.