View Full Version : Skotske egg


Lisbeth
17-11-10, 21:39
Oppskrift med bilder her (http://minlavkarbomat.blogspot.com/2010/11/skotske-egg.html)


Ingredienser:
500 g pølse
6 hardkokte egg
soyaprotein
1 egg (lett pisket)
3 dl blanding av knust baconcrisp/bacongull og pofiber*


Fremgangsmåte:
Fjern skinnet fra pølsene og mos de til en deig ved hjelp av knivene på en foodprocessor.
Del deigen i seks kuler. Trykk hver kule flat mellom to lag plastfolie.
Skrell de hardkokte eggene og rull de i soyaprotein, da festes kjøttet bedre til eggene.
Pakk hvert egg inn i kjøtt, pass på at det er helt dekket. Hvis pølsedeigen er smulete hjelper det å væte hendene med kaldt vann.
Dypp hver ball i pisket egg og rull de deretter i "brødraspen".
Legg ballene på en bakepapirkledd stekeplate og stek ved 220 grader i 30-40 minutter, til ballene er gyldne.

Disse kan oppbevares noen dager i kjøleskapet. Varm dem i mikroen (stikk et hull inn til plommen først) eller stekeovnen før de skal spises.


*)Putt baconcrisp/bacongull i en prødpose og bruk en kjevle til å knuse det. Jeg brukte ca halvparten hver av baconcrisp og pofiber.

Kanutten
17-11-10, 21:44
Oppskrift med bilder her (http://minlavkarbomat.blogspot.com/2010/11/skotske-egg.html)


Ingredienser:
500 g pølse
6 hardkokte egg
soyaprotein
1 egg (lett pisket)
3 dl blanding av knust baconcrisp/bacongull og pofiber*


Fremgangsmåte:
Fjern skinnet fra pølsene og mos de til en deig ved hjelp av knivene på en foodprocessor.
Del deigen i seks kuler. Trykk hver kule flat mellom to lag plastfolie.
Skrell de hardkokte eggene og rull de i soyaprotein, da festes kjøttet bedre til eggene.
Pakk hvert egg inn i kjøtt, pass på at det er helt dekket. Hvis pølsedeigen er smulete hjelper det å væte hendene med kaldt vann.
Dypp hver ball i pisket egg og rull de deretter i "brødraspen".
Legg ballene på en bakepapirkledd stekeplate og stek ved 220 grader i 30-40 minutter, til ballene er gyldne.

Disse kan oppbevares noen dager i kjøleskapet. Varm dem i mikroen eller stekeovnen før de skal spises.


*)Putt baconcrisp/bacongull i en prødpose og bruk en kjevle til å knuse det. Jeg brukte ca halvparten hver av baconcrisp og pofiber.

Disse lager jeg titt og ofte, men bruker vanlig kjøttdeig i stedet for mosa pølser. Unga elsker det!

Lisbeth
17-11-10, 21:50
Disse lager jeg titt og ofte, men bruker vanlig kjøttdeig i stedet for mosa pølser. Unga elsker det!
Har du krydder i kjøttdeigen da eller??

Kanutten
17-11-10, 21:50
Har du krydder i kjøttdeigen da eller??

Ja, og så legger vi et par strimler bacon rundt før vi steker.

TrillTrall
17-11-10, 22:13
Disse kan oppbevares noen dager i kjøleskapet. Varm dem i mikroen eller stekeovnen før de skal spises.

Har du prøvd å varme dem i microen? Sist jeg prøvde å varme et kokt egg i microen måtte jeg skrubbe hele ovnen innvendig etterpå... Det eksploderer!

Lisbeth
18-11-10, 08:00
Ja, og så legger vi et par strimler bacon rundt før vi steker.
Høres godt ut!! Jeg var inne på tanken om å bruke svinekjøttdeig :) Hva slags krydder bruker du??

Har du prøvd å varme dem i microen? Sist jeg prøvde å varme et kokt egg i microen måtte jeg skrubbe hele ovnen innvendig etterpå... Det eksploderer!
Hvis man stikker et hull inn til plomma går det bra, jeg har korrigert det i oppskriften :)