Lisbeth
02-12-10, 13:27
Oppskrift med bilder her (http://minlavkarbomat.blogspot.com/2010/12/sjokoladesoufflemuffins-med.html)
Ingredienser:
85 g usaltet smør i terninger
170 g mørk sjokolade i biter
1/4 ts pulverkaffe
3 eggeplommer
3 eggehviter
6 ss sukrin
1/4 ts salt
1 ts vaniljepulver
Peppermyntekrem:
70 g hvit sjokolade i biter
1 dl kremfløte
4-5 dråper peppermynteolje (fåes på apotek)
Fremgangsmåte:
Start med peppermyntekremen; brekk sjokoladen i biter og ha den i en bolle.
Kok opp fløten og hell den over sjokoladen. La det stå i ett minutt før du rører det glatt. Tilsett peppermynteolje og rør igjen.
Legg plastfolie over bollen og sett i kjøleskapet i minst to timer.
Ha smør, mørk sjokolade og kaffepulver i en kjele. Varm opp ved svak varme til alt er smeltet.
Fjern kjelen fra varmen og avkjøl litt, rør av og til.
Pisk sammen eggeplommer og 3 ss sukrin med en miksmaster til eggedosis. Miks inn den lunkne sjokoladeblandingen og vaniljepulveret.
Pisk sammen eggehvitene i en ren bolle til en myk krem. Tilsett salt og 3 ss sukrin gradvis, og pisk eggehviten stiv.
Vend eggehviten forsiktig inn i sjokoladeblandingen.
Ha 14 papirformer i muffinsbrett eller bruk doble former. Fordel røra i formene.
Stek midt i ovnen ved 175 grader i ca 20 minutter.
Avkjøl i formen. Muffinsene vil synke sammen i midten når de blir avkjølte.
Pisk peppermyntekremen stiv og fordel den på muffinsene. Riv litt sjokolade på toppen.
Spis gjerne med skje rett fra formen. Siden det ikke er mel i de vil de være mykere enn vanlig muffins.
Ingredienser:
85 g usaltet smør i terninger
170 g mørk sjokolade i biter
1/4 ts pulverkaffe
3 eggeplommer
3 eggehviter
6 ss sukrin
1/4 ts salt
1 ts vaniljepulver
Peppermyntekrem:
70 g hvit sjokolade i biter
1 dl kremfløte
4-5 dråper peppermynteolje (fåes på apotek)
Fremgangsmåte:
Start med peppermyntekremen; brekk sjokoladen i biter og ha den i en bolle.
Kok opp fløten og hell den over sjokoladen. La det stå i ett minutt før du rører det glatt. Tilsett peppermynteolje og rør igjen.
Legg plastfolie over bollen og sett i kjøleskapet i minst to timer.
Ha smør, mørk sjokolade og kaffepulver i en kjele. Varm opp ved svak varme til alt er smeltet.
Fjern kjelen fra varmen og avkjøl litt, rør av og til.
Pisk sammen eggeplommer og 3 ss sukrin med en miksmaster til eggedosis. Miks inn den lunkne sjokoladeblandingen og vaniljepulveret.
Pisk sammen eggehvitene i en ren bolle til en myk krem. Tilsett salt og 3 ss sukrin gradvis, og pisk eggehviten stiv.
Vend eggehviten forsiktig inn i sjokoladeblandingen.
Ha 14 papirformer i muffinsbrett eller bruk doble former. Fordel røra i formene.
Stek midt i ovnen ved 175 grader i ca 20 minutter.
Avkjøl i formen. Muffinsene vil synke sammen i midten når de blir avkjølte.
Pisk peppermyntekremen stiv og fordel den på muffinsene. Riv litt sjokolade på toppen.
Spis gjerne med skje rett fra formen. Siden det ikke er mel i de vil de være mykere enn vanlig muffins.