View Full Version : Kalkunrester


Clockwork
05-12-10, 23:39
Heisann! Hadde Kalkun til middag idag, og som de fleste sikkert vet, holder en kalkun til maaange middager. Spiste med blomkålmos og Fjordland peppersaus idag, men hadde jo vært greit å variere litt.

Så, noen som har noen digge tips på hva man bruke kalkunrester til? :)

senorita
05-12-10, 23:51
gryte... salat..pålegg til brød/knekkebrød..

mysil
05-12-10, 23:53
Jeg bruker kalkun på samme måte som kylling. Taco, gryteretter, wok, bakt i ovnen med grønnsaker og rømme/fløte, som pålegg, i omelett, i salat, som "biffsnadder", i suppe osv :)

Fofa
05-12-10, 23:58
:)Eller pizza

Carisma
06-12-10, 00:00
Godt i wok. Eller kaldt med waldorfsalat til.

senorita
06-12-10, 00:06
nå fikk jeg lyst på kalkun.. sleit som søren i fjor med å få tak i, butikkene var tomme i mange mnd, kanskje jeg skal hamstre før jul:.. Hehe

Carisma
06-12-10, 00:11
Jeg har hamstret kalkunfileter i Sverige. Litt mer håndterbart :)

kamp
06-12-10, 09:24
Ha stekt kalkun kjøtt i food prosessoren sammen med egg og stek pannekaker :)

Taran
03-01-11, 13:14
HOT kyllingsuppe ( kan fint bruke kalkunrester til denne, det har jeg gjort)
2 kyllingfileter
1 løk
2 ss TineSmør
1 ss karri
2 boks hakket tomat hermetisk
1 dl vann
3 dl TINE Matfløte
2 grønnsakbuljongterninger
1 ts sukrin
½ dl finhakket persille
Kald ostekrem:

1 beger Snøfrisk Naturell , eller med dill
3 ss TINE Lettrømme
Dryss:

4 ss hakkede krydderurter

nellie
03-01-11, 14:28
Vi har kalkungrytetradisjon.. Veldig enkelt og godt.
Smelt rikelig med smør, legg i kalkunkjøttet og la det surre litt. Hell over fløte og evt kalkunkraft om du har igjen noe av det og la det kose seg litt på middels varme.
Jo lengre jo bedre.
Jevn med JBK til ønsket tykkelse.

Også pleier vi å ha erter i:)

Synes det er en god løsning siden kalkunrester vel ikke akkurat pleier å være av den saftigste sorten. Blir veldig godt og saftig.