Heisann! Hadde Kalkun til middag idag, og som de fleste sikkert vet, holder en kalkun til maaange middager. Spiste med blomkålmos og Fjordland peppersaus idag, men hadde jo vært greit å variere litt.
Så, noen som har noen digge tips på hva man bruke kalkunrester til? :)
gryte... salat..pålegg til brød/knekkebrød..
Jeg bruker kalkun på samme måte som kylling. Taco, gryteretter, wok, bakt i ovnen med grønnsaker og rømme/fløte, som pålegg, i omelett, i salat, som "biffsnadder", i suppe osv :)
Godt i wok. Eller kaldt med waldorfsalat til.
nå fikk jeg lyst på kalkun.. sleit som søren i fjor med å få tak i, butikkene var tomme i mange mnd, kanskje jeg skal hamstre før jul:.. Hehe
Jeg har hamstret kalkunfileter i Sverige. Litt mer håndterbart :)
Ha stekt kalkun kjøtt i food prosessoren sammen med egg og stek pannekaker :)
HOT kyllingsuppe ( kan fint bruke kalkunrester til denne, det har jeg gjort)
2 kyllingfileter
1 løk
2 ss TineSmør
1 ss karri
2 boks hakket tomat hermetisk
1 dl vann
3 dl TINE Matfløte
2 grønnsakbuljongterninger
1 ts sukrin
½ dl finhakket persille
Kald ostekrem:
1 beger Snøfrisk Naturell , eller med dill
3 ss TINE Lettrømme
Dryss:
4 ss hakkede krydderurter
Vi har kalkungrytetradisjon.. Veldig enkelt og godt.
Smelt rikelig med smør, legg i kalkunkjøttet og la det surre litt. Hell over fløte og evt kalkunkraft om du har igjen noe av det og la det kose seg litt på middels varme.
Jo lengre jo bedre.
Jevn med JBK til ønsket tykkelse.
Også pleier vi å ha erter i:)
Synes det er en god løsning siden kalkunrester vel ikke akkurat pleier å være av den saftigste sorten. Blir veldig godt og saftig.