View Full Version : Snickerskonfekt
Snickerskonfekt
(ca 51 karber, jeg fikk 50 biter)
Bunn:
2 ss sukrinmelis
4 eggehviter
-Sukrinmelis og eggehviter piskes stivt
Tilsett 200 g hakkede mandler (grovhet etter ønske)
Bunnen stekes ved 200 grader i ca 20 minutter (litt avhengig av hvor stor form du har)
Jeg brukte firkantet form 18x22cm, kledd med bakepapir
Fyll:
1dl fløte
1ts smør
200 gram sukkerfri sjokolade(jeg brukte fra sukkerfritt, 50/50 mørk sjokolade og hasselnøttsjokolade)
Kokes opp, rør godt, dra kjelen til sides.
200 gram salte peanøtter blandes i sjokoladerøra og helles over bunnen.
Og det hele settes til avkjøling i kjøleskap eller fryser.
Deles i små biter, og oppbevares kaldt.
http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=2602&albumid=318&dl=1292013425&thumb=1 (http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=318&pictureid=2602)
Ooooh, ser godt ut! :sikle:
jeg er ikke glad i peanøtter men det kan vel byttes ut med mandler, og bli like godt :D
Å, ser godt ut!
Blir bunnen saftig eller litt tørr?
Mandlene i bunnen min ble veldig finmalt, så den ble tørrere enn om det hadde vært grove biter :ja: Ble ikke så saftig, men litt seigere etter en runde i fryser :ja:
Det går sikkert an å bytte ut peanøtter medmandler, men for å få den litt salte smaken, så bør du riste madlene i tørr panne med litt salt :ja:
De var gode altså :sikle:
jeg har laget ristede mandler i olje med salt i ovnen.. mmm :D det er godt det :)
oooooooohhh, denne MÅ jeg prøve. jeg EEEEEELSKER snickers! yummieyuuuuum! :D
Nam! Det såg sykt godt ut!
Sitter her på nattevakt og sikler..hehe
Har du regnet over antall karber?
ca. 51 karber i hele. ( med bruk av sjokolade fra sukkerfritt)
Det ble omtrent 50 biter av forma mi.
går det å bruke vanlig sukrin i stedet for sukrinmelis tror du?
Ja, det gjør det. Men vet ikke om den "knaser" mer. :)
Avkjøler du bunnen før du har på fyllet?
Ja. Jeg tar den ut av ovnen og lager så snickersfyllet. Da er den passe avkjølt til fyllet haes på :ja:
Supert!! Takk for raskt svar:D hehe, jeg tok en råsjans!! Bunnen står nemlig i ovnen nå..hehe.
Er veldig spent på disse!! Men av erfaring, så spiser jeg alt av godsaker på kort tid.. så disse må jeg oppbevare i fryseren; out of sight out of mind..hehe
Supert!! Takk for raskt svar:D hehe, jeg tok en råsjans!! Bunnen står nemlig i ovnen nå..hehe.
Er veldig spent på disse!! Men av erfaring, så spiser jeg alt av godsaker på kort tid.. så disse må jeg oppbevare i fryseren; out of sight out of mind..hehe
:D
Jeg har mine i fryseren :ja:..... Men gubbelille har funnet de.....:rolleyes:
Så jeg må nok lage en runde til viss jeg skal ha til jul :ja:
Hehe..ja, det lukter ihvertfall VELDIG godt her nå!
Jeg har kun den lyse sjokoladen fra sukkerfritt, så mine blir nok litt mer karber i enn dine...så jeg må gjøre en skikkelig innsats for å ikke gå amok her:)
Ferskenbeinet
20-12-10, 12:03
Abbonerer på denne, så himla digg ut!
De var kjempegode!! Men, om jeg skulle pirke, så ble kanskje bunnen litt tørr.. Jeg finmalte ikke mandlene, så jeg tror ikke det var det.. Noen som har noen tips om hva jeg kan ha i for å få den litt mer seig/mindre tørr? Jeg skal lage en ny posjon i ettermiddag, nemlig:)
Denne skal jeg lage i kveld:D Gleder meg !
Jeg må seriøst skaffe meg sukkerfri sjokolade ! Disse var ikke så mye "rart" i. forholdsvis enkle oppskrift. disse skal prøves :D:D
Denne skal jeg lage i kveld:D Gleder meg !
Heldiggris :D
Ikke pisk eggehvitene først - da blir bunnen mye mindre tørr:)
Ikke pisk eggehvitene først - da blir bunnen mye mindre tørr:)
så jeg skal ikke stivpiske de ? Bare røre den litt sammen ? Vurderer å lage denne nå :) Jeg har sjokolade som er sukkerfri, den er lys. Også har jeg litt mørk sjokolade. 70%. Usikker på hvilken som blir best. Jeg tror jeg går for den lyse :)
Med stivpiskede eggehvitte så blir bunnen sprøere, mer som en makronbunn til bløtkake. Eller suksseterte om du vil. Litt nøtter sammen med mandlene vil også gi en saftigere bunn. Kan jo sikkert hakke litt peanøtter å blande i lag med mandlene også.
Med stivpiskede eggehvitte så blir bunnen sprøere, mer som en makronbunn til bløtkake. Eller suksseterte om du vil. Litt nøtter sammen med mandlene vil også gi en saftigere bunn. Kan jo sikkert hakke litt peanøtter å blande i lag med mandlene også.
Ååh! du er slem Susan :D :p Hadde slått fra meg å bake noe som helst, tenkte jeg får klare meg ute. MEN nå fristet du meg, thihi:)
Lager denne nå, sjokoladefyllet "skilte" seg på et vis. Jeg brukte 70% sjokolade(http://www.kraftfoodsnordic.com/kraft/images/nono1/pictures/Kokesjokolade-70.jpg). Ble liksom en "fett-fase" som ikke ville blande seg med sjokolademassen(som forøvrig var veldig kornet). Jeg tømte av fettet som ikke ville blande seg og blandet resten med peanøttene. får se hvordan det går.... :-/
Burde ha smeltet sjokoladen i vannbad kanskje?
Er det mye fett i sjokoladen?
46 g fett/100 g sjokolade.
i den jeg bruker er det 34 gram....
Vet ikke hvorfor den oppførte seg slik, altså...
Men de ble veldig SUPERgode da! :-) Bunnen var kanskje litt tørr, men det var min feil, jeg stekte bunnen litt for lenge. 20 minutter på 200 grader var litt lenge i min varmluftovn.
Ellers så rant det lille fettet som skilte seg ut ned på kantene av "kaka". Det så litt udelikat ut så jeg bare skar det bort.
Hei Gerd :)
Skal lage din kaka, og gleder meg...MEN skjønner ikke hvordan du får 50
biter :confused:
Det er en liten langpanne og jeg får aldri det til ...kanskje 20.
Det gjelder all baking sjenerelt :mad:
Tusen takk for oppskriften :):)
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.