View Full Version : Snickerskonfekt


Gerd
10-12-10, 21:46
Snickerskonfekt
(ca 51 karber, jeg fikk 50 biter)

Bunn:

2 ss sukrinmelis
4 eggehviter

-Sukrinmelis og eggehviter piskes stivt

Tilsett 200 g hakkede mandler (grovhet etter ønske)

Bunnen stekes ved 200 grader i ca 20 minutter (litt avhengig av hvor stor form du har)
Jeg brukte firkantet form 18x22cm, kledd med bakepapir

Fyll:
1dl fløte
1ts smør
200 gram sukkerfri sjokolade(jeg brukte fra sukkerfritt, 50/50 mørk sjokolade og hasselnøttsjokolade)
Kokes opp, rør godt, dra kjelen til sides.

200 gram salte peanøtter blandes i sjokoladerøra og helles over bunnen.
Og det hele settes til avkjøling i kjøleskap eller fryser.

Deles i små biter, og oppbevares kaldt.



http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=2602&albumid=318&dl=1292013425&thumb=1 (http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=318&pictureid=2602)

senorita
10-12-10, 21:51
Mmmm fristende:)

Furine
10-12-10, 21:54
Ooooh, ser godt ut! :sikle:

senorita
10-12-10, 21:56
jeg er ikke glad i peanøtter men det kan vel byttes ut med mandler, og bli like godt :D

Nero
10-12-10, 22:01
Å, ser godt ut!

Blir bunnen saftig eller litt tørr?

Gerd
10-12-10, 22:04
Mandlene i bunnen min ble veldig finmalt, så den ble tørrere enn om det hadde vært grove biter :ja: Ble ikke så saftig, men litt seigere etter en runde i fryser :ja:

Det går sikkert an å bytte ut peanøtter medmandler, men for å få den litt salte smaken, så bør du riste madlene i tørr panne med litt salt :ja:

De var gode altså :sikle:

senorita
10-12-10, 22:07
jeg har laget ristede mandler i olje med salt i ovnen.. mmm :D det er godt det :)

e84
10-12-10, 22:30
oooooooohhh, denne MÅ jeg prøve. jeg EEEEEELSKER snickers! yummieyuuuuum! :D

vimsen85
10-12-10, 23:32
Nam! Det såg sykt godt ut!

Fofa
11-12-10, 01:41
Sitter her på nattevakt og sikler..hehe
Har du regnet over antall karber?

Gerd
11-12-10, 09:53
ca. 51 karber i hele. ( med bruk av sjokolade fra sukkerfritt)

Det ble omtrent 50 biter av forma mi.

e84
16-12-10, 09:57
går det å bruke vanlig sukrin i stedet for sukrinmelis tror du?

Gerd
16-12-10, 09:59
Ja, det gjør det. Men vet ikke om den "knaser" mer. :)

Fofa
17-12-10, 09:21
Avkjøler du bunnen før du har på fyllet?

Gerd
17-12-10, 09:24
Ja. Jeg tar den ut av ovnen og lager så snickersfyllet. Da er den passe avkjølt til fyllet haes på :ja:

Fofa
17-12-10, 09:28
Supert!! Takk for raskt svar:D hehe, jeg tok en råsjans!! Bunnen står nemlig i ovnen nå..hehe.
Er veldig spent på disse!! Men av erfaring, så spiser jeg alt av godsaker på kort tid.. så disse må jeg oppbevare i fryseren; out of sight out of mind..hehe

Gerd
17-12-10, 09:31
Supert!! Takk for raskt svar:D hehe, jeg tok en råsjans!! Bunnen står nemlig i ovnen nå..hehe.
Er veldig spent på disse!! Men av erfaring, så spiser jeg alt av godsaker på kort tid.. så disse må jeg oppbevare i fryseren; out of sight out of mind..hehe

:D

Jeg har mine i fryseren :ja:..... Men gubbelille har funnet de.....:rolleyes:
Så jeg må nok lage en runde til viss jeg skal ha til jul :ja:

Fofa
17-12-10, 09:36
Hehe..ja, det lukter ihvertfall VELDIG godt her nå!
Jeg har kun den lyse sjokoladen fra sukkerfritt, så mine blir nok litt mer karber i enn dine...så jeg må gjøre en skikkelig innsats for å ikke gå amok her:)

Ferskenbeinet
20-12-10, 12:03
Abbonerer på denne, så himla digg ut!

Fofa
23-12-10, 06:06
De var kjempegode!! Men, om jeg skulle pirke, så ble kanskje bunnen litt tørr.. Jeg finmalte ikke mandlene, så jeg tror ikke det var det.. Noen som har noen tips om hva jeg kan ha i for å få den litt mer seig/mindre tørr? Jeg skal lage en ny posjon i ettermiddag, nemlig:)

jente1990
04-02-11, 15:04
Denne skal jeg lage i kveld:D Gleder meg !

TrineG
04-02-11, 15:17
Jeg må seriøst skaffe meg sukkerfri sjokolade ! Disse var ikke så mye "rart" i. forholdsvis enkle oppskrift. disse skal prøves :D:D

TrineG
04-02-11, 15:20
Denne skal jeg lage i kveld:D Gleder meg !

Heldiggris :D

trio
04-02-11, 17:25
Ikke pisk eggehvitene først - da blir bunnen mye mindre tørr:)

TrineG
13-02-11, 12:01
Ikke pisk eggehvitene først - da blir bunnen mye mindre tørr:)

så jeg skal ikke stivpiske de ? Bare røre den litt sammen ? Vurderer å lage denne nå :) Jeg har sjokolade som er sukkerfri, den er lys. Også har jeg litt mørk sjokolade. 70%. Usikker på hvilken som blir best. Jeg tror jeg går for den lyse :)

SusanG
13-02-11, 13:16
Med stivpiskede eggehvitte så blir bunnen sprøere, mer som en makronbunn til bløtkake. Eller suksseterte om du vil. Litt nøtter sammen med mandlene vil også gi en saftigere bunn. Kan jo sikkert hakke litt peanøtter å blande i lag med mandlene også.

TrineG
13-02-11, 16:22
Med stivpiskede eggehvitte så blir bunnen sprøere, mer som en makronbunn til bløtkake. Eller suksseterte om du vil. Litt nøtter sammen med mandlene vil også gi en saftigere bunn. Kan jo sikkert hakke litt peanøtter å blande i lag med mandlene også.


Ååh! du er slem Susan :D :p Hadde slått fra meg å bake noe som helst, tenkte jeg får klare meg ute. MEN nå fristet du meg, thihi:)

sirib
26-03-11, 18:31
Lager denne nå, sjokoladefyllet "skilte" seg på et vis. Jeg brukte 70% sjokolade(http://www.kraftfoodsnordic.com/kraft/images/nono1/pictures/Kokesjokolade-70.jpg). Ble liksom en "fett-fase" som ikke ville blande seg med sjokolademassen(som forøvrig var veldig kornet). Jeg tømte av fettet som ikke ville blande seg og blandet resten med peanøttene. får se hvordan det går.... :-/

Burde ha smeltet sjokoladen i vannbad kanskje?

Gerd
26-03-11, 18:41
Er det mye fett i sjokoladen?

sirib
26-03-11, 18:49
46 g fett/100 g sjokolade.

Gerd
26-03-11, 18:53
i den jeg bruker er det 34 gram....

Vet ikke hvorfor den oppførte seg slik, altså...

sirib
27-03-11, 10:47
Men de ble veldig SUPERgode da! :-) Bunnen var kanskje litt tørr, men det var min feil, jeg stekte bunnen litt for lenge. 20 minutter på 200 grader var litt lenge i min varmluftovn.
Ellers så rant det lille fettet som skilte seg ut ned på kantene av "kaka". Det så litt udelikat ut så jeg bare skar det bort.

senka
08-12-13, 12:27
Hei Gerd :)
Skal lage din kaka, og gleder meg...MEN skjønner ikke hvordan du får 50
biter :confused:
Det er en liten langpanne og jeg får aldri det til ...kanskje 20.
Det gjelder all baking sjenerelt :mad:
Tusen takk for oppskriften :):)